افزایش صنعتی در ایران بیشتر از ۱۶۴ کشور جهان بود.

رشد صنعتی ایران از ۱۶۴ کشور جهان بیشتر شد


در گزارش سازمان توسعه صنعتی ملل متحد، رشد ارزش افزوده تولیدات صنعتی ایران در سال ۲۰۲۲ به میزان ۶.۵ درصد اعلام شده است. همچنین سرانه ارزش افزوده تولیدات صنعتی ایران در این سال نسبت به سال قبل به ۸۲۵ دلار رسیده است. سهم ارزش افزوده صنعتی در ساخت و ساز ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۲۲ ۱۴.۷ درصد بوده و سهم تولیدات صنعتی در فروش خارجی ایران ۴۷.۷ درصد و سهم تولیدی در اشتغال کشور ۱۷.۴ درصد برآورد شده است. در مقایسه با سایر کشورها، رشد ارزش افزوده تولیدی ایران در سال ۲۰۲۲ در جایگاه ۴۹ جهانی قرار داشته است. علاوه بر این، برآورد می‌شود که ایران نسبت به برخی از کشورها مانند برزیل، چین، آلمان، ژاپن، قطر، روسیه و آمریکا رشد کمتری داشته است. همچنین کشورهایی مانند عربستان، ترکیه، هند، ایرلند، مالزی، امارات و ویتنام رشد دانش مالی صنعتی بیشتری نسبت به ایران داشته‌اند. اوکراین نیز در مقابله با رکود صنعتی با رشد منفی ۳۹ درصد در سال ۲۰۲۲ روبرو شده است. در کل، فعالیت‌های صنعتی در سال ۲۰۲۲ پس از کاهش شدید در سال ۲۰۲۰ و احیای قابل توجه در سال ۲۰۲۱، به دوران پیش از کرونا بازگشته است.

به گزارش دیجیاتور سازمان توسعه صنعتی ملل متحد در گزارشی موسوم به «سالنامه بین‌المللی آمار صنعتی»، رشد ارزش افزوده تولیدات صنعتی ایران در سال ۲۰۲۲ را ۶.۵ درصد اعلام کرده است. در سال ۲۰۲۱ نیز ارزش افزوده تولیدات صنعتی ایران ۶.۶ درصد رشد کرده بود.

این گزارش همچنین سرانه ارزش افزوده تولیدات صنعتی ایران طی سال ۲۰۲۲ را معادل ۸۲۵ دلار محاسبه کرده است. این رقم برای سال قبل از آن ۷۱۲ دلار اعلام شده بود.

بر اساس برآورد این نهاد بین‌المللی سهم ارزش افزوده صنعتی در ساخت و ساز ناخالص داخلی ایران طی سال ۲۰۲۲ نیز ۱۴.۷ درصد بوده است. سهم تولیدات صنعتی در فروش خارجی ایران طی این سال ۴۷.۷ درصد و سهم تولیدی در اشتغال کشور نیز ۱۷.۴ درصد برآورد شده است.

بر اساس این گزارش ایران از نظر رشد ارزش افزوده تولیدی طی سال ۲۰۲۲ در میان ۲۱۳ کشور و منطقه خودمختار در رتبه ۴۹ جهان قرار داشته است. به عبارت دیگر رشد ارزش افزوده بخش تولیدی ایران از ۱۶۴ کشور و منطقه خودمختار بیش‌تر و تنها از ۴۸ کشور کمتر بوده است.

از جمله کشورهایی که رشد ارزش افزوده تولیدی آنها نسبت به ایران در سال ۲۰۲۲ کمتر بوده می‌توان به این کشورها اشاره کرد: برزیل با رشد ۲.۱ درصدی، چین با رشد ۲.۶ درصدی، آلمان با رشد ۲.۲ درصدی، ژاپن با رشد ۱.۴ درصدی، قطر با رشد ۴.۳ درصدی، روسیه با رشد منفی ۲.۹ درصدی، و آمریکا با رشد ۱.۷ درصدی.

کشورهایی مثل عربستان، ترکیه، هند، ایرلند، مالزی، امارات و ویتنام رشد صنعتی بیشتری نسبت به ایران داشته‌اند.

اوکراین با رشد منفی ۳۹ درصد در تولیدات صنعتی طی سال ۲۰۲۲ مواجه شده است که کمترین در جهان بوده است.

بر اساس این گزارش فعالیت‌های صنعتی که در سال ۲۰۲۰ تحت تأثیر شیوع کرونا به شدت کاهش یافته بود در سال ۲۰۲۱ احیای تحسین‌برانگیزی داشت و در سال ۲۰۲۲ شاهد بازگشت روند رشد این فعالیت‌ها به دوره پیش از شیوع کرونا بوده‌ایم. در این سال ارزش افزوده بخش تولیدی جهان ۲.۳ درصد رشد کرد اما نتوانست به رقم رشد ۳.۱ درصدی ساخت و ساز ناخالص داخلی جهان در این سال برسد. اقتصادهای صنعتی شاهد رشد صنعتی نسبتاً خوب در سال ۲۰۲۲ بودند. ارزش افزوده تولیدات صنعتی در اقتصادهای با درآمد بالا طی این سال ۲.۹ درصد رشد کرده است. این رقم برای اقتصادهای در حال صنعتی شدن ۶ درصد اعلام شده است.

همچنین سرانه ارزش افزوده تولیدات صنعتی جهان در این سال با رشد ۱۴.۲ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده و به ۱۸۷۹ دلار رسیده است.


ارزش افزوده تولیدات صنعتی ایران در سال 2022 بیشتر بوده است نسبت به سال 2021. همچنین سرانه ارزش افزوده تولیدات صنعتی ایران نیز افزایش یافته است. سهم ارزش افزوده صنعتی در ساخت و ساز ناخالص داخلی ایران نیز افزایش داشته است و سهم تولیدات صنعتی در فروش خارجی ایران بالا است. ایران در رشد ارزش افزوده تولیدی نسبت به بسیاری از کشورها عقب است و تنها برخی از کشورها مانند عربستان، ترکیه و هند رشد بیشتری در این زمینه داشته‌اند. اوکراین نیز کوچکترین رشد صنعتی را داراست. فعالیت‌های صنعتی در سال 2021 احیا شده و در سال 2022 روند رشد خود را ادامه داده است. در مجموع، ارزش افزوده تولیدات صنعتی جهان در سال 2022 افزایش یافته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *