پیشنهادی برای بهبود سیستم بهداشت

«ریکاوری»؛ پیشنهادی برای احیای نظام سلامت


امیر مظلومی کارگردان مستند «ریکاوری» در بخش رقابتی جشنواره مردمی اثر سینمایی عمار حضور دارد. او اعلام کرده‌ است که این پروژه اولین تجربه ساخت و ساز مستند برای خود است. ایده شکل‌گیری این مستند نیز به پژوهش در زمینه نظام درمانی پیشگیری محور یا درمان محور برگشته است. امیر مظلومی در طول ساخت و ساز این مستند با متخصصان و پژوهشگران مختلف همکاری کرده و به نتیجه‌ای رسیده که در نظام پیشگیری درمان محور سود و نفع بیشتری برای بیماران و پزشکان دارد. این مستند به تاریخچه وضعیت علوم درمانی در ایران پرداخته و نشان می‌دهد که در دوران پهلوی فوت نوزادان زیر یک‌سال به میزان ۲۵ درصد بوده است، اما بعد از تحول اساسی به ۳ درصد کاهش یافته‌است. همچنین امیر مظلومی به الگوی نظام پیشگیرانه درمان کوبا در شرایط محدودیت‌های بین‌المللی اشاره کرده است. نویسنده، تدوین‌گر و تهیه کننده‌های دیگر این مستند عبارتند از محمد هاشمی، امیر مظلومی و محمد مهدی شعاعی.

امیر مظلومی کارگردان مستند «ریکاوری» که در بخش رقابتی جشنواره مردمی اثر سینمایی عمار حضور دارد با بیان اینکه این پروژه اولین تجربه ساخت و ساز مستند او محسوب می‌شود، پیرامون ایده شکل گیری این مستند به خبرنگار دیجیاتور گفت: با شرکت در دوره های تربیت مستندساز، سبدی از موضوعات به ما پیشنهاد شد و از بین آن موارد به پژوهش در زمینه نظام درمانی پیشگیری محور یا درمان محور پرداختم چرا که احساس می‌کردم این موضوع می‌تواند ثمرات بهتری داشته باشد.

وی با بیان اینکه در ابتدا نیاز بود از طریق متخصصان و پژوهشگران تعریف و دید کلی نسبت به این ۲ نظام درمانی پیدا کند، افزود: در روند پیش ساخت و ساز در قالب یک تیم ۲ نفره با پژوهشگران و متخصصان مختلف جلسه برگزار کردیم و به این جمع بندی رسیدیم که در نظام پیشگیری درمان محور سود و نغع در مریضی بیشتر بیماران است و در این سیستم ویزیت بیشتر و عمل جراحی بیشتر منجر به درآمد بیشتر پزشکان شده و در تعارض منافع با درمان بیمار است حال آنکه نظام پیشگیری محور برای درآمد پزشکان هم مناسب است.

این مستند ساز با تاکید بر اینکه یک فعالیت جهادی همه جانبه جهت پیشگیری از بیماری در ابتدای تحول اساسی وجود داشته است، گفت: کار با مرور تاریخچه وضعیت علوم درمانی در کشور آغاز می‌شود، قبل از تحول اساسی وضعیت علوم درمانی مناسب نبوده و بازرگانی بین‌الملل پزشک داشته ایم، بعد از تحول اساسی در قالب یک حرکت جهادی، افرادی از روستاها در مراکز استان آموزش دیده و با بازگشت به روستا نسبت به آموزش و پیشگیری بیماری های فراگیر نظیر، سرخک، سل، وبا، مالاریا و … در قالب بهیار اقدام می‌کردند، این اقدام منجر به ثبت یک رکورد بی‌نظیر پیشگیری در ایران شد به عنوان مثال ۲۵ درصد نوزادان زیر یک‌سال در دوره پهلوی فوت می‌شدند اما بعد از تحول اساسی درصد فوت نوزادان زیر یک‌سال به ۳ درصد رسید.

وی در ادامه، یادآور شد: با تصویب طرح خودگردانی بیمارستان‌ها توسط پزشکان نظام از حالت پیشگیری محور، سراغ نظام درمان محور رفته است، ما با بررسی کشورهای مختلف به این جمع‌بندی رسیدیم که الگو نظام پیشگیرانه درمان کوبا در شرایط محدودیت‌های بین‌المللی بسیار قابل توجه است.

مظلومی با اشاره به اینکه مدت زمان این مستند کوتاه است و از همین رو از ۲ مصاحبه شونده با تجربه برای اقناع مخاطب بهره گرفته است، افزود: برای این مستند، حدود ۴ ماه پیش ساخت و ساز و ۵ ماه هم ساخت و ساز داشته ایم. همچنین تقریبا ۲ ماه و نیم پژوهش، یک ماه نگارش متن، یک هفته تصویربرداری و ضبط و سه ماه تدوین انجام دادیم.

مستند «ریکاوری» در ۱۳ دقیقه به مرور نظام علوم درمانی ایران و پیشینه آن می پردازد. سایر عوامل این مستند عبارتند از تهیه کننده حقوقی: سفیر اثر سینمایی، تهیه کننده: محمدحامد نوروزی، نویسنده: محمد هاشمی، تدوین: امیر مظلومی، طراحی نشان تجاری: محمد مهدی شعاعی.


بر اساس گفته‌های آقای امیر مظلومی، روند ساخت و ساز مستند “ریکاوری” در بخش رقابتی جشنواره مردمی اثر سینمایی عمار پیش می‌رود. او از شرکت در دوره‌های تربیت مستندسازی خبر می‌دهد و می‌گوید این پروژه اولین تجربه ساخت و ساز مستند او است. او به بررسی موضوعات مختلف پرداخت و در نهایت تصمیم به ساخت و ساز مستند در زمینه نظام درمانی پیشگیری محور یا درمان محور گرفت. آقای مظلومی بیان می‌کند که در طی روند ساخت و ساز، با متخصصان و پژوهشگران مشورت کرده و نتیجه‌ای که به آن رسیدند این است که نظام پیشگیری درمان محور بیشتر به درآمد پزشکان کمک می‌کند و همچنین در پیشگیری بیماری‌ها موثرتر است. امیر مظلومی همچنین به تاریخچه وضعیت علوم درمانی در کشور ایران پرداخته و از اقدامات جهادی در پیشگیری از بیماری‌ها در دوره قبل و بعد از تحول اساسی گفت. او همچنین به تصویب طرح خودگردانی بیمارستان‌ها توسط پزشکان نظام اشاره می‌کند و می‌گوید که الگوی نظام پیشگیرانه درمان کوبا بسیار قابل توجه است. در نهایت، آقای مظلومی اشاره می‌کند که ساخت و ساز این مستند حدود ۴ ماه زمان برده و به منظور اقناع مخاطب از ۲ مصاحبه شونده با تجربه استفاده شده است. مستند “ریکاوری” در ۱۳ دقیقه به مرور نظام علوم درمانی ایران پرداخته و توسط تهیه کننده حقوقی سفیر اثر سینمایی، محمدحامد نوروزی، نویسنده محمد هاشمی، تدوینگر امیر مظلومی و طراح نشان تجاری محمد مهدی شعاعی ساخت و ساز شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *