تاکید وزیر نیرو بر رعایت قوانین، شفافیت و عدالت در سازماندهی منابع منابع آبی
0 نظر
در این متن، وزیر نیرو ضرورت سازماندهی منابع آبی را برای تأمین نیازهای کشور برجسته کرده است. او سازماندهی منابع آبی را به دو روش سازهای و نرمافزاری تقسیم کرده و بر اهمیت رعایت قوانین و عدالت در سازماندهی منابع آبی تأکید کرده است. وزیر نیرو به اهمیت حفاظت از سرمایه کشاورزان و رعایت مقررات در تقسیم منابع آبی بین کشاورزان و مصرفکنندگان اشاره کرده و تأکید کرده است که باید با اقناع عمومی و با رعایت شفافیت و عدالت به تأمین منابع آبی کشاورزان پرداخته شود. وزیر نیرو همچنین به ضرورت پیشبرد طرحهای اولویتدار و اجرایی کردن برنامههای قانونی و مهم در بخش منابع آبی و فاضلاب و برق اشاره کرده است. او نیز به مسئله کاهش بارندگیها و ضرورت تأمین منابع آبی شرب در شرایط کمبود باران پرداخته و اهمیت سازماندهی صحیح منابع آبی شرب و جلوگیری از استفاده منابع آبی شرب برای آبیاری فضای سبز را بیان کرده است. نیرو. او همچنین تأکید کرده که اطلاعرسانی به مردم و گزارشدهی صحیح از عملکرد تولیدی منابع آبی بسیار مهم است.
به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت نیرو، علی اکبر محرابیان در شصت و دومین نشست مدیران ارشد بخش منابع آبی کشور با تبریک حلول ماه مبارک رجب، دو شیوه سازماندهی منابع آبی را مورد اشاره قرار داد و گفت: بخش نخست سازماندهی بر اجرای طرحها و پروژههای سازهای شامل طرحهای اولویت دار و بخش دیگر سازماندهی بر منابع منابع آبی از نوع نرمافزاری است.
وی با تأکید بر اینکه مسئله منابع آبی یک مسئله و امر جدی است، افزود: سازماندهی منابع آبی امروز یک انتخاب نیست، بلکه ضرورت است و باید سازماندهی منابع آبی را به طور علمی، حساب شده و طبق برنامه، با رعایت مقررات، عدالت و شفافیت مد نظر داشته باشیم.
محرابیان با بیان اینکه سازماندهی توأمان منابع آبی و برق همان تجلی قانونگرایی، عدالت و شفافیت است، تأکید کرد: به عنوان مثال پروانهای برای کشاورز صادر شده و در یک آبخوان مشترک، کشاورزان و مصرفکنندگان متعدد وجود دارد که باید با رعایت مقررات و عدالت و شفافیت منابع آبی برداشت شود؛ اما بر اساس سنجشها و راستیآزمایی در عمل مشاهده کردیم که عدهای کمتر از حقشان استفاده کرده بودند و عدهای به حقوق دیگران به شدت تجاوز کردهاند.
وزیر نیرو اظهار کرد: کشاورزان قشری شریف، متدین و پایبند به شرع و اصول هستند که میتوان به راحتی این قشر را در ارتباط با برداشتهای نامتعارف اقناع کرد، سرمایه کشاورز علاوه بر زمین، منابع آبی و آبخوان است که در صورت اقناعسازی، خود حفاظت از سرمایهاش را از ما مطالبه خواهد کرد.
محرابیان افزود: اگر در اثر بیتوجهی، منابع آبی از دست برود به سادگی قابل بازگشت نخواهد بود.
وزیر نیرو با بیان اینکه با افزایش تقاضا و شرایط آبی و اقلیمی خاص، راهکارهای متعدد در دستور کار قرار میگیرد، افزود: بر این اساس برنامهای مدون در دستور کار وزارت نیرو است، به طوری که یک روز و یک ساعت در بخش منابع آبی و فاضلاب و برق خارج از برنامه قرار ندارد و بسیاری از این برنامهها نیاز به مقررات و یا برنامه ۵ ساله و یا اعتبار، مصوبه و بخشنامه داشتهاند که تهیه شده و گام به گام طبق برنامه در حال پیشرفت است.
محرابیان به فعالیت دهها هزار نفر نیرویی که به طور مستقیم در سطح کشور با وزارت نیرو همکاری میکنند، اشاره و خاطرنشان کرد: اقدامات پیمانکاران، مشاوران، کارشناسان و مشترکان منابع آبی و برق که با ما همکاری میکنند، یک حرکت ملی است و اگر این برنامهها دقیق و با اقناع عمومی دنبال نشود، در اجرا با مشکل مواجه میشود.
وی همچنین تأمین منابع آبی بخش تولیدی و بند (ع) تبصره ۸ مقررات برنامهریزی مالی را یادآور شد و گفت: با اجرای این بند میتوانیم در نقاطی که با کمبود منابع آبی مواجهیم، بدون تعرض به منابع آبی شرب و زراعت، منابع آبی قابل توجهی را برای صنایع تأمین کنیم.
محرابیان در ادامه به پیشبرد طرحهای اولویتدار اشاره و اظهار کرد: ۳۳ درصد پروژهها طبق جدول زمانبندی در حال اجراست و اجرایی کردن این پروژهها در زمانهای تعریف شده یکی از مطالبات وزارت نیرو از مناطق استانی است که در این رابطه جلسات متعدد به صورت پیوسته در حال برگزاری است.
وزیر نیرو اضافه کرد: منابع مالی متناسب با اجرا و پیشبرد پروژهها تزریق خواهد شد.
ضرورت سازماندهی تأمین منابع آبی شرب با توجه به کاهش بارندگیها
وی در ادامه به موضوع طرحهای آبرسانی پرداخت و گفت: شرایط بارشی کشور به شکلی است که تا امروز با کاهش بارندگی مواجه هستیم.
محرابیان تاکید کرد: در تلاش هستیم با وجود این شرایط، کوچکترین تنشی در تأمین منابع آبی شرب کشور رخ ندهد. در همین راستا فهرست پروژهها مشخص و اعتبارات این مهم به صورت صد درصد پیشبینی شده است.
محرابیان در ادامه یادآور شد: پیشبرد پروژهها طبق جدول زمانبندی روز به روز پیگیری و نظارت میشود. در عین حال آگاهسازی و همراه کردن مردم لازم و ضروری است و باید به گونهای سازماندهی صورت گیرد که مصارف مازاد حذف و در مصرف منابع آبی صرفهجویی شود.
از آبیاری فضای سبز با منابع آبی شرب جلوگیری شود.
وزیر نیرو در ادامه با اشاره به اینکه در برخی از شهرها و نقاط از منابع آبی شرب به عنوان آبیاری فضای سبز استفاده میشود، افزود: خوشبختانه در برنامه هفتم حکم بسیار مهمی در این باره آمده است و بر اساس آن مدیران عامل باید در عمل به مقررات جلوی اینگونه بدمصرفیها را بگیرند.
تاکید وزیر نیرو بر اطلاعرسانی به موقع و هوشمندانه
وزیر نیرو در ادامه به اقدامات انجام شده در چارچوب اطلاعرسانی تولیدی منابع آبی پرداخت و افزود: در بخش اطلاعرسانی باید واقعیات به مردم گفته شود و گزارشدهی صحیح از جمله وظایف مدیران این تولیدی است.
محرابیان پیشنهاد میدهد که سازماندهی منابع آبی به دو شیوه، شامل سازماندهی بر اجرای طرحهای سازهای و سازماندهی بر منابع منابع آبی از نوع نرمافزاری انجام شود. او تأکید میکند که سازماندهی منابع آبی ضرورت و یک امر جدی است که باید به طور علمی، حساب شده و با رعایت قوانین، عدالت و شفافیت انجام شود.
محرابیان بیان میکند که سازماندهی توأمان منابع آبی و برق به معنای اجرای مقررات و عدالت است. او مثالی میزند که در یک آبخوان مشترک کشاورزان و مصرفکنندگان وجود دارد و همگی باید با رعایت قوانین منابع آبی را برداشت کنند. اما تجربه نشان داده است که برخی از افراد کمتر از حقشان استفاده کردهاند و برخی دیگر به حقوق دیگران تجاوز کردهاند.
وزیر نیرو میگوید که کشاورزان قشری شریف، متدین و پایبند به شرع و اصول هستند و با رعایت قوانین میتوان آنها را در ارتباط با برداشتهای نامتعارف اقناع کرد. او میافزاید که اگر منابع آبی از دست برود، بازگشت آن به سادگی ممکن نیست.
وزیر نیرو با اشاره به افزایش تقاضا و شرایط آبی و اقلیمی خاص، به راهکارهای متعدد در دستور کار وزارت نیرو اشاره میکند. او میگوید که برنامهای مدون در دستور کار وزارت نیرو است که هیچ روز و ساعتی خارج از برنامه نیست و برای اجرای بسیاری از این برنامهها نیاز به مقررات و یا برنامه ۵ ساله و یا اعتبار دارد.
محرابیان به فعالیت دهها هزار نفر نیرویی که به طور مستقیم با وزارت نیرو همکاری میکنند اشاره میکند و میگوید که اگر برنامهها به درستی پیشرفت نکنند، با مشکلاتی مواجه میشویم.
وی همچنین به ضرورت تأمین منابع آبی بخش تولیدی و بند تبصره ۸ مقررات برنامهریزی مالی اشاره میکند و میگوید که در صورت اجرای این بند، میتوان منابع آبی قابل توجهای برای صنایع تأمین کرد.
محرابیان در ادامه به پیشبرد طرحهای اولویتدار اشاره میکند و میگوید که ۳۳ درصد از این پروژهها در حال اجرا هستند و اجرایی کردن این پروژهها برای وزارت نیرو از مناطق استانی مطالبه میشود. وزیر نیرو همچنین میگوید که منابع مالی متناسب با اجرا و پیشبرد این پروژهها تزریق خواهد شد.
محرابیان به شرایط بارشی کشور اشاره کرده و میگوید که در تلاش هستیم تا با وجود کاهش بارندگی، تنشی در تأمین آ