آینده‌پژوهی حوزه خاک از برنامه‌های پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری: بررسی آینده حوزه خاک در برنامه‌های پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری

آینده‌پژوهی حوزه خاک از برنامه‌های پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری


رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج زراعت از اجرای سند ملی الگوی کشت در کشور بهره‌برداری کرده و از افزایش سطح زیرکشت محصولات زراعت و تولیدات آن خبر داد. او همچنین به تأکید بر تشکیل شورای راهبردی و تعامل با مسؤولان ملی و استانی برای اجرای طرح‌های الگویی در هر استان، توجه به تنوع زیستی و تدابیر مبتنی بر مستندات علمی برای کاهش اثرات تغییر اقلیم و چالش‌های منابع آبی، و امنیت زیستی و غذایی، استفاده از ظرفیت نخبگان و نیروهای استخدامی سازمان تات را برای حفاظت و آبخیزداری مناسب دانست.

به گزارش دیجیاتور، سیدمجتبی خیام‌نکویی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج زراعت (تات) با اشاره به اجرایی شدن سند ملی الگوی کشت پس از ۵۱ سال در کشور گفت: با اجرای این سند، سطح زیرکشت محصولات زراعت و تولیدات آن افزایش می‌یابد.

وی چشم‌انداز اجرایی سند ملی الگوی کشت را دستیابی به امنیت غذایی پایدار و رسیدن به حاکمیت و اقتدار غذایی عنوان کرد و افزود: الگوهای آبخیزداری مناسبی از سوی پژوهشکده حفاظت آبخیزداری منابع آبی و خاک این سازمان انجام شده است.

معاون وزیر جهاد زراعت، نگاه راهبردی در انجام فعالیت‌های پژوهشکده را ضروری خواند و توجه به نقش‌آفرینی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری در سطح ملی و پاسخگو بودن در قبال چالش‌های اولویت‌دار بخش زراعت و ذخایر زمین کشور را مورد تاکید قرار داد.

وی همچنین با تاکید بر تشکیل شورای راهبردی در راستای همسویی تحقیقات با نیازهای بخش اجرا، گفت: سازماندهی ذخایر زمین و اقدامات متناسب با آن به منظور اجرای طرح‌های الگویی در هر استان ضروری است.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج زراعت با اشاره به تنوع زیستی بالا با ۳۰۰ روز آفتابی در کشور گفت: ایران کشوری است که از ۱۳ اقلیم دنیا ۱۱ اقلیم آن را دارد و همزمان ۴ فصل در ایران وجود دارد و این ظرفیت باعث می‌شود در کل سال تولیدات متنوعی در بخش زراعت داشته باشیم.

وی افزود: تدابیر مبتنی بر مستندات علمی برای کاهش اثرات تغییر اقلیم و چالش‌های منابع آبی ضروری است.

خیام‌نکویی، امنیت زیستی را در گرو مشارکت مردم و آگاهی‌بخشی در این زمینه عنوان و خاطرنشان کرد: اولویت‌بندی برنامه‌های حوزه ذخایر زمین و آبخیزداری باید در راستای پیشبرد اهداف و برنامه‌ها باشد.

وی با تاکید بر ارتقای ضریب امنیت زیستی و غذایی تصریح کرد: استفاده از ظرفیت نیروهای استخدامی جدید و نخبگان سازمان تات می‌تواند در راستای حل مشکلات آبخیزداری منجر به نتایج سودمندی شود.

رئیس سازمان تات، آینده‌پژوهی حوزه خاک را جز ارکان و برنامه‌های پژوهشکده حفاظت و آبخیزداری دانست و بر تعامل با مسؤولان ملی و استانی در این خصوص تاکید کرد.


اجرای سند ملی الگوی کشت منجر به افزایش سطح زیرکشت محصولات زراعت و تولیدات آن می‌شود. اجرای سند ملی الگوی کشت هدفی از دستیابی به امنیت غذایی پایدار و رسیدن به حاکمیت و اقتدار غذایی است. الگوهای آبخیزداری مناسب توسط پژوهشکده حفاظت آبخیزداری منابع آبی و خاک این سازمان انجام شده است. توجه به نقش‌آفرینی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری در سطح ملی و پاسخگو بودن در قبال چالش‌های اولویت‌دار بخش زراعت و ذخایر زمین کشور ضروری است. سازماندهی ذخایر زمین و اقدامات متناسب با آن در هر استان ضروری است. ایران با تنوع زیستی بالا و وجود ۴ فصل متنوع در کشور ظرفیت تولیدات متنوعی در بخش زراعت دارد. تدابیر مبتنی بر مستندات علمی برای کاهش اثرات تغییر اقلیم و چالش‌های منابع آبی ضروری است. با مشارکت مردم و آگاهی‌بخشی می‌توان امنیت زیستی را بهبود بخشید. اولویت‌بندی برنامه‌های حوزه ذخایر زمین و آبخیزداری در راستای پیشبرد اهداف و برنامه‌ها باید صورت گیرد. استفاده از ظرفیت نیروهای استخدامی جدید و نخبگان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج زراعت در حل مشکلات آبخیزداری موثر است. آینده‌پژوهی حوزه خاک بخشی از برنامه‌های پژوهشکده حفاظت و آبخیزداری است و تعامل با مسؤولان ملی و استانی در این خصوص برای رسیدن به اهداف مهم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *