45 درصد از اراضی کشور به صورت سنددار تبدیل شد.

45 درصد اراضی کشور سنددار شد


در یک نشست با مسئولان سازمان امور اراضی کشور و معاونان وزارت جهاد زراعت، کاظم خاوازی بیان کرد که ظرفیت مراکز تحقیقاتی و موسسه آموزش عالی‌ها برای تهیه طرح‌ها و برنامه‌های حفظ کاربری اراضی زراعت باید بهره‌برداری شود و باید ساخت وسازهای غیرمجاز در اراضی زراعت تحت بررسی قرار گیرند. بازنگری در آئین‌نامه‌ها و تناسب اراضی و نقشه خاک‌ها نیز ضروری است. تثبیت مالکیت اراضی و آمایش سرزمین از ضرورت‌های حوزه زمین محسوب می‌شوند. از ۶۳ درصد اراضی کشور تداخل‌های حذف شده و ۴۵ درصد نیز سنددار شده است. تغییر کاربری اراضی زراعت یکی از چالش‌های این حوزه است و باید از آن مراقبت شود. در ۳۰ استان کشور رصد و پایش هوشمند اراضی زراعت انجام شده و ارتقای ساختار و سازماندهی امور اراضی استان‌ها نیازمند توجه است.

به گزارش دیجیاتور، کاظم خاوازی در نشست با رئیس، معاونان و مدیران سازمان امور اراضی کشور و معاون منابع آبی و خاک وزارت جهاد زراعت اظهار کرد: باید از ظرفیت مراکز تحقیقاتی، موسسه آموزش عالی‌ها و انجمن‌های مرتبط با حوزه زمین برای تهیه طرح و برنامه‌ای جامع در راستای حفظ کاربری اراضی زراعت در کشور استفاده شود.

وی افزود: ساخت وسازهای غیرمجاز در اراضی زراعت نیازمند آسیب‌شناسی و یک کار مطالعات اجتماعی است.

قائم‌مقام وزیر جهاد زراعت با اشاره به ضرورت بازنگری در آئین‌نامه‌ها و بخشنامه‌ها در حوزه زمین گفت: باید با تشکیل کارگروه‌های کارشناسی در خصوص تناسب اراضی و نقشه خاک‌ها بررسی و تحقیق انجام شود.
یک دستگاه باید متولی‌گری و سازماندهی زمین را برعهده داشته باشد.

رئیس سازمان امور اراضی کشور نیز در این نشست با بیان این که زمین بستر و رکن ساخت و ساز و پیشران توسعه کشور است، گفت: برای اجرای بهتر امور باید یک دستگاه به عنوان متولی زمین و سازماندهی آن تعیین شود.

رضا افلاطونی افزود: تثبیت مالکیت اراضی و اجرای کامل طرح آمایش سرزمین یک ضرورت است.

وی بیان کرد: با برنامه‌ریزی و تلاش‌های صورت گرفته هم اکنون ۶۳ درصد اراضی کشور رفع تداخل و ۴۵ درصد نیز سنددار شده است.

رئیس سازمان امور اراضی کشور یکی از چالش‌های حوزه زمین را تغییر کاربری اراضی زراعت عنوان کرد و گفت: از ۱۸.۵ میلیون هکتار از اراضی زراعت تنها ۵ میلیون هکتار آن درجه یک و دو است که باید با تمام توان آن را حفظ و حراست کرد.

وی افزود: هم‌اکنون در ۳۰ استان کشور رصد و پایش هوشمند اراضی زراعت در حال انجام است.

افلاطونی با تاکید بر ضرورت ارتقای ساختار و جایگاه سازماندهی امور اراضی استان‌ها، ضمن تشکر از پیگیری‌های مقام عالی وزارت در این خصوص گفت: برای تحقیق حجم بالای وظایف و مأموریت‌های حساس در حوزه سازماندهی زمین، نیازمند ارتقا و اصلاح ساختار و استقلال سازماندهی امور اراضی استان‌ها هستیم.

وی افزود: همه فعالیت‌ها و خدمات حوزه سازماندهی زمین مکان‌محور است و باید از طریق سامانه‌ها انجام شود.


موضوع اصلی این متن اهمیت حفظ کاربری اراضی زراعت و نیازمندی به برنامه‌ای جامع برای این منظور است. توجه به آسیب‌شناسی و مطالعات اجتماعی ساخت وسازهای غیرمجاز در اراضی زراعت و تحقیق و بررسی تناسب اراضی و نقشه خاک‌ها از جمله گام‌های لازم برای حفظ این اراضی محسوب می‌شوند. تأکید بر تثبیت مالکیت اراضی و پیشرفت در طرح آمایش سرزمین نیز به عنوان ضرورتی مطرح شده است. از طرفی، تعیین یک دستگاه مسئول برای سازماندهی زمین و متولی‌گری اراضی، بهبود جایگاه سازماندهی امور اراضی در استان‌ها و رصد و پایش هوشمند اراضی زراعت نیز از مواردی است که در جهت بهبود وضعیت اراضی زراعت مورد تأکید قرار گرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *