۸۵ درصد از درختان اکالیپتوس در استان خوزستان کاشته می‌شوند.

۸۵ درصد درختان اکالیپتوس در خوزستان کاشته می‌شوند


صبح امروز، در آئین افتتاح کارخانه پاک چوب در شهرستان شوش، محمدعلی نیکبخت اعلام کرد که طبق برنامه هفتم توسعه کشور، ۴۵۰ هزار هکتار از زمین‌های کشور به زراعت چوب اختصاص خواهد یافت. در این طرح، کشت درخت اکالیپتوس برای مناطق گرمسیر و کشت درخت صنوبر برای مناطق سردسیر در نظر گرفته شده است. با اجرای این طرح، سالانه ۹۰ هزار هکتار زمین به زراعت چوب اختصاص خواهد یافت که ۷۵ درصد آن به کشت اکالیپتوس اختصاص خواهد یافت. شرکت پاک چوب با ایجاد جنگل اکالیپتوس و کاشت نهال‌های آن، گام مهمی برای توسعه فضای سبز و تأمین مواد اولیه بزرگ‌ترین خط ساخت و ساز ام‌دی‌اف در منطقه برداشته است و همچنین به آموزش و ترویج کاشت اکالیپتوس در بین کشاورزان منطقه و کل کشور پرداخته است.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، محمدعلی نیکبخت صبح امروز جمعه در آئین افتتاح کارخانه پاک چوب شهرستان شوش اظهار کرد: بر اساس برنامه هفتم توسعه کشور، مقرر شده است که ۴۵۰ هزار هکتار از زمین‌های کشور به زراعت چوب اختصاص یابد. در این طرح کشت درخت اکالیپتوس برای مناطق گرمسیر و کشت درخت صنوبر برای مناطق سردسیر در نظر گرفته شده است.

وی گفت: در صورت اجرای این طرح در کشور، ما سالانه ۹۰ هزار هکتار زراعت چوب خواهیم داشت که ۷۵ درصد آن به کشت درخت اکالیپتوس اختصاص خواهد یافت. ۸۵ درصد کل درختان اکالیپتوس در استان خوزستان کاشته خواهد شد که امیدواریم این امر باعث اشتغال، ساخت و ساز و توسعه فناوری مربوطه در کشور شود.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، شرکت پاک چوب با ایجاد جنگل درختان (اکالیپتوس) به مساحت ۵۵۰ هکتار در شهرستان شوش و ایجاد کارخانه «ام‌دی‌اف» خام و محصولات مرتبط برای ایجاد زنجیره کامل تأمین ساخت و ساز از کاشت بذر تا نهال و کاشت درخت و پس از آن ساخت و ساز ام‌دی‌اف خام و روکش توانسته گام مهمی را برای تأمین بخشی از مواد اولیه مورد نیاز ساخت و ساز ام‌دی‌اف بردارد و وابستگی به بازرگانی بین‌الملل را کم کند.

مجموعه کشت و تولیدی پاک چوب با هدف تکمیل زنجیره تأمین، کاهش بازرگانی بین‌الملل و جلوگیری از خروج ارز از کشور اقدام به اجرای ۱۲ میلیون متر مکعب عملیات خاکبرداری و کاشت ۱۰۲ میلیون اصله نهال اکالیپتوس کرده است که این امر علاوه بر توسعه فضای سبز و بهبود شرایط زیست محیطی نیز زیر ساخت لازم را برای تأمین مواد اولیه بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین خط ساخت و ساز ام‌دی‌اف منطقه با ظرفیت سالانه ۴۰۰ هزار متر مکعب ایجاد کرده است.

این مجموعه در راستای مسئولیت اجتماعی خود اقدام به آموزش و ترویج کاشت نهال اکالیپتوس و توزیع گسترده آن در میان کشاورزان منطقه و کل کشور به صورت قرارداد خرید تضمینی محصول کرده است. در زراعت چوب اکالیپتوس علاوه بر استفاده از چوب نیز برگ آن برای مصارف صنایع دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


کشت درخت اکالیپتوس در گرمسیر و کشت درخت صنوبر در سردسیر برنامه هفتم توسعه کشور است. نتیجه این طرح افزایش زراعت چوب و اشتغال در کشور است. کشت اکالیپتوس در خوزستان بیشتر انجام می‌شود. شرکت پاک چوب جنگل اکالیپتوس ایجاد کرده و خام و محصولات مرتبط ساخت و ساز می‌کند. این شرکت برای کاهش بازرگانی بین‌الملل و ایجاد زنجیره تأمین اقداماتی انجام داده است. عملیات خاکبرداری و کاشت نهال انجام شده و ظرفیت ساخت و ساز ام‌دی‌اف به ۴۰۰ هزار متر مکعب افزایش یافته است. آموزش کشاورزان و توزیع نهال اکالیپتوس نیز در این طرح صورت می‌گیرد. استفاده از برگ اکالیپتوس در صنایع دارویی نیز انجام می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *