افزایش هفت برابر کمک‌های بلاعوض به دانش‌بنیان‌ها در حکومت سیزدهم

۷ برابر شدن کمک‌های بلاعوض به دانش بنیان‌ها در دولت سیزدهم


متن بیانگر عملکرد و فعالیت‌های صندوق پیشرفت و شکوفایی در ارائه تسهیلات و خدمات به شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف است. این صندوق از سال 1396 تاکنون، از طریق ارائه تسهیلات مالی، حمایت بلاعوض، اخذ استانداردها و حمایت از حضور در نمایشگاه‌ها، به رشد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان ورود به بازار کمک کرده است. همچنین، اعلام شده است که در حکومت سیزدهم، مقدار تسهیلات و حمایت‌های بلاعوض از شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتر از حکومت‌های گذشته بوده و این صندوق همچنان در راستای توسعه و اشتغال‌زایی اقداماتی انجام می‌دهد.

سیاوش ملکی فر در گفت و گو با خبرنگار دیجیاتور، درباره عملکرد صندوق در ارائه تسهیلات در بخش خدمات توانمندسازی توضیح داد و گفت: بخش خدمات توانمندسازی صندوق پیشرفت شامل آموزش و مشاوره، خدمات توسعه و سازماندهی فناوری، حفظ و توسعه بازار می شود. از آنجا که توسعه محصول و عرضه موفقیت‌آمیز محصولات و خدمات به بازارهای داخلی و خارجی در حوزه‌های دانش‌بنیان، مستلزم دریافت انواع استانداردهای تخصصی و سیستمی از مراجع ذی‌صلاح است که هزینه‌های قابل توجهی برای شرکت‌های دانش‌بنیان دارد، صندوق پیشرفت و شکوفایی برای تشویق تجاری‌سازی دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان و ورود موفق به بازار، حمایت بلاعوض از جمله مشاوره، اخذ و تمدید استانداردهای سیستم‌های مدیریتی و تخصصی را در دستور کار قرار داده است.

ملکی فر ادامه داد: صندوق همچنین در راستای توسعه‌ بازار و گسترش همکاری‌های فناورانه‌ شرکت‌های دانش‌بنیان، اقدام به حمایت از حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه‌های معتبر داخلی از سال ۱۳۹۶ تاکنون کرده است به طوری که در سال ۱۴۰۱، بیش از ۱۳۵۰ درخواست اولیه برای حضور در این نمایشگاه‌ها از طریق سامانه‌ غزال صندوق پیشرفت و شکوفایی ثبت شد که بیش از ۶۰۰ درخواست، منجر به حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه‌های بین‌المللی داخلی شد. مبلغ حمایت صندوق از حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه‌های بین‌المللی داخلی (به صورت مستقل و پاویون) در سال ۱۴۰۱ بیش از ۹.۵ میلیارد تومان بود.

رشد ارائه خدمات مالی صندوق به دانش بنیان ها در ۱۴۰۲

وی به ارائه آماری از مجموع خدمات مالی ارائه شده توسط صندوق پیشرفت و شکوفایی در ۵ سال گذشته پرداخت و گفت: صندوق در ۴ بخش توانمندسازی، سرمایه گذاری، اعطای ضمانت نامه بانکی و تسهیلات به دانش بنیان ها خدمات مالی ارائه می دهد. خدمات مالی ارائه شده در این ۴ بخش در سال ۱۳۹۸ به دانش بنیان ها ۲۵۰۷۴ میلیارد تومان، در سال ۱۳۹۹؛ ۱۴۶۰۴ میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۰؛ ۲۵۰۷۴ میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۱ ؛ ۳۸۵۸۷ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۲؛ ۵۵۰۰۰ میلیارد تومان بوده است که آمارها حاکی از رشد خوب ارائه خدمات مالی صندوق در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال های گذشته دارد.

معاون توسعه صندوق پیشرفت و شکوفایی ریاست جمهوری با اعلام اینکه در قالب خدمات توانمندسازی به دانش بنیان ها، ۱۷۳ میلیارد تومان کمک بلاعوض اعطا شده است، گفت: همچنین ۲۲۶ میلیارد تومان حمایت بلاعوض در حدود ۳۶ هزار درخواست به شرکت های دانش بنیان از آغاز فعالیت صندوق و ارائه خدمات توانمندسازی اعطا شده است.

آمار کمک های بلاعوض حکومت سیزدهم

ملکی فر ضمن بیان این مطلب که میانگین سالانه کمک‌های بلاعوض در حکومت سیزدهم ۶۸ میلیارد تومان بوده است، افزود: میانگین رشد سالیانه کمک‌های بلاعوض صندوق به شرکت های دانش بنیان نسبت به حکومت دوازدهم ۷ و نیم برابر شده است.

وی افزود: از ابتدای حکومت سیزدهم تاکنون، صندوق ۱۸۸۵۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان اعطا کرده است که نسبت به دوره مشابه در حکومت قبل، ۱.۸ برابر شده است. همچنین۱۳۶۹۷میلیارد تومان ضمانت‌نامه در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار داده است که ۲.۶ برابر نسبت به دوره مشابه در حکومت قبل بوده است. مجموع خدمات تامین مالی صندوق نیز در حکومت سیزدهم به ۵۲۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده است که در مقایسه با دوره مشابه حکومت قبل، ۲.۵ برابر شده است.

معاون توسعه صندوق پیشرفت و شکوفایی ریاست جمهوری همچنین گفت: خدمات توانمندسازی صندوق در حکومت سیزدهم نیز با افزایش بالغ بر ۳.۶ برابری نسبت به دوره مشابه در حکومت قبل، به ۱۸۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.

اعطای ۸ هزار میلیارد تسهیلات بانکی برای رشد ساخت و ساز

وی با اعلام اینکه در سال ۱۴۰۲ بانک ها در قالب بسته رشد ساخت و ساز در ۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات در قالب وام به شرکت‌های دانش بنیان داده اند، گفت: در همین سال صندوق ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ضمانت نامه صادر کرده است.

معاون توسعه صندوق پیشرفت و شکوفایی ریاست جمهوری ادامه داد: صندوق پیشرفت و شکوفایی ریاست جمهوری در راستای کمک به توسعه اشتغال در زیست‌بوم فناوری و پیشرفت کشور و در اجرای جزء ۴ بند «ب» تبصره ۱۸ مقررات برنامه‌ریزی مالی ۱۴۰۲، نسبت به شناسایی، ارزیابی اولیه و معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و خلاق متقاضی به بانک‌های عامل برای دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه اقدام کرد که منجر به عقد قرارداد ۱۲۰۰ میلیارد تومانی شرکت ها با بانک های عامل شد.

ملکی فر میزان ارائه تسهیلات به شرکت های نوپا در سال ۱۴۰۲ را ۱۵۱۸ میلیارد تومان، شرکت های نوآور ۳۳۹۸ میلیارد تومان و شرکت های فناور دانش بنیان را ۳۰۸۴ میلیارد تومان اعلام کرد.


صندوق پیشرفت و شکوفایی در سال ۱۴۰۲ خدمات مالی به دانش‌بنیان‌ها ارائه کرده است. این صندوق تسهیلات مالی در چهار بخش توانمندسازی، تامین مالی، اعطای ضمانت‌نامه بانکی و تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها ارائه می‌دهد. تا پایان سال ۱۴۰۲، مجموع تسهیلات اعطا شده به دانش‌بنیان‌ها به ۵۵۰۰۰ میلیارد تومان رسیده است که نشان‌دهنده رشد ارائه خدمات مالی صندوق در این سال است. از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲، مجموع خدمات تامین مالی، توانمندسازی و اعطای ضمانت‌نامه بانکی به دانش‌بنیان‌ها افزایش یافته و حمایت‌های بلاعوض به شرکت‌های دانش‌بنیان نیز افزایش یافته است. از سوی دیگر، در سال ۱۴۰۲ بانک‌ها در قالب بسته رشد ساخت و ساز به میزان زیادی تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان اعطا کرده‌اند، همچنین صندوق پیشرفت و شکوفایی اقداماتی برای کمک به توسعه اشتغال در زیست‌بوم فناوری و پیشرفت کشور انجام داده است. در طول حکومت سیزدهم، میزان کمک‌ها و تسهیلات صندوق به شرکت‌های دانش‌بنیان رشد چشمگیری داشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *