مصرف منابع آبی تهرانی‌ها دو برابر متوسط الگوی مصرف است.

۶ درصد تهرانی‌ها ۲ برابر الگو، آب مصرف می‌کنند


در این خبر آمده است که قطع منابع آبی در فرودگاه مهرآباد به دلیل افت شدید فشار منابع آبی بوده است و تأسیسات خود فرودگاه متولی این قطعی هستند. همچنین آمده است که در استان تهران ۲۲ درصد منابع آبی پایتخت به طور هدر رفته است و بخش زیادی از هدر رفت منابع آبی مربوط به انشعابات غیر مجاز است. مدیرعامل شرکت منابع آبی و فاضلاب استان تهران توصیه کرده است که افراد با این مشکل برخورد کنند و در صورت مشاهده انشعابات غیر مجاز با شماره ۱۲۲ تماس بگیرند تا مقابله های لازم انجام شود. علاوه بر این، آمده است که گرمایش جهانی و کاهش بارندگی باعث شده است که استان تهران وارد چهارمین سال کم‌آبی شود. برای سازماندهی منابع منابع آبی، اجرای طرح آبخیزداری، پروژه های زیادی برای ذخیره منابع آبی و استفاده از روش های نوین آبیاری و تکنولوژی های جدید انجام شده است.

به گزارش دیجیاتور به نقل از ارتباطات سازمانی “تهران ۲۰”، حسن اردکانی، مدیرعامل شرکت منابع آبی و فاضلاب استان تهران در خصوص قطعی منابع آبی فرودگاه بین‌المللی مهرآباد، گفت: قطعی منابع آبی فرودگاه مهرآباد به تأسیسات خود داخل فرودگاه برمی‌گردد و مربوط به افت شدید فشار منابع آبی بود. فرودگاه مهرآباد جز مراکز حساس است که باید مخزنی جهت ذخیره ۴۸ ساعت منابع آبی برای تأسیسات داشته باشند.

وی ادامه داد: طبق بررسی کارشناسان ما در آنجا مخزنی وجود نداشته و مستقیم به شبکه آبرسانی وصل هستند و فقط مشکل برای آنجا بود. همسایه‌ها هیچ مشکلی در مصرف منابع آبی خود نداشتند و کلاً این مشکل برطرف شد.

۲۲ درصد منابع آبی پایتخت هدر می‌رود

مدیرعامل شرکت منابع آبی و فاضلاب استان تهران گفت: ۹۲ درصد منابع آبی کل کشور در بخش زراعت و ۶ بخش در شرب و ۲ درصد در بخش تولیدی استفاده می‌شود. ما باید ببینیم چقدر در هدر رفت منابع آبی داریم، در تهران حدود ۲۲ درصد هدر رفت منابع آبی را داریم.

وی ادامه داد: بخش زیادی از هدر رفت منابع آبی در بخش انشعابات غیر مجاز است.

مدیرعامل شرکت منابع آبی و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه در ۱۰ ماه گذشته ۴۰ هزار انشعاب غیر مجاز را شناسایی کردیم که از ۲۰ هزار نفر را شناسایی کرده و با پرداخت جرایم انشعابات آنها وصل شد اما با ۲۰ هزار نفر دیگر برخورد قانونی کرده و انشعابات آنها کامل قطع شد.

وی افزود: میزان بارندگی در ۵۰ سال گذشته کاهش زیادی یافته و تغیر اقلیم باعث شده که ۳ سال کم‌آبی را پشت سر بگذاریم و وارد چهارمین سال کم‌آبی شده‌ایم.

وی افزود: ما با این هدر رفت منابع آبی که یکی از این بخش انشعابات غیرمجاز است برخورد می‌کنیم و از مردم تقاضا داریم که با این موضوع برخورد می‌کنند، به طوریکه با شماره ۱۲۲ تماس بگیرند و ما سریعاً با این موضوع برخورد خواهیم کرد.

۶ درصد مشترکان بیشتر از ۲ برابر الگو مصرف دارند

اردکانی عنوان کرد: الگوی مصرف برای هر خانوار در ماه ۱۲ هزار لیتر است، اگر خانواده ۳ نفر باشد هر نفر در روز بین ۱۲۵ تا ۱۳۰ لیتر مصرف کند اما میانگین مصرف ما در استان تهران برای هر نفر ۲۵۰ لیتر در روز است و دوبرابر الگو است و ۶۳ درصد مشترکین دو برابر الگو مصرف می‌کنند و ۶ درصد مشترکین بیشتر از دوبرابر الگو مصرف می‌کنند.

وی افزود: اینکه می‌گویند ما پول می‌دهیم منابع آبی مصرف می‌کنند این تصور غلطی است؛ منابع آبی را نمی‌توانیم ساخت و ساز کنیم. ما باید منابع آبی را تأمین کنیم و ما با منابع محدودی که داریم باید این منابع منابع آبی را سازماندهی کنیم.

مدیرعامل شرکت منابع آبی و فاضلاب استان تهران اظهار کرد: یکی از دستگاه‌های که متولی مصرف بهینه منابع آبی است وزارت راه و شهرسازی است که با توجه به ایجاد شهرهای جدید باید شبکه منابع آبی و فاضلاب آنها جدا شود که این اقدام باید هرچه سریع‌تر اجرایی شود.‌

سازماندهی منابع منابع آبی با اجرای طرح آبخیزداری

در ادامه ضیا نصرتی، معاون آبخیزداری اداره کل ذخایر زمین و آبخیزداری تهران نیز با اشاره به اینکه الگوی مصرف ما در بخش زراعت بسیار زیاد است اما سعی کرده‌ایم با کمک و استفاده از منابع آبی‌های سطحی بخشی از هدر رفت منابع آبی را جبران کنیم، گفت: در سطح استان تهران از سال ۷۵ اقدام به اجرای طرح آبخیزداری کرده ایم و در حال حاضر ۵ هزار و ۴۰۰ سازه آبخیزداری احداث کردیم که این میزان سبب ایجاد ۲۰۰ میلیون متر مکعب استحصال منابع آبی شده است.

وی افزود: سالانه هزار متر مکعب در هر هکتار به وسیله پروژه آبخیزداری ذخیره منابع آبی‌های سطحی داریم و با استفاده از همین روش اجرای پروژه پوشش گیاهی را در دستور کار قرار داده‌ایم که یکی از این پروژه‌ها کاشت یک میلیارد درخت است که مقام معظم رهبری بر اجرای آن تاکید فراوان داشته است.

معاون آبخیزداری اداره کل ذخایر زمین و آبخیزداری تهران یادآور شد: با سازماندهی صحیح و اجرای طرح آبخیزداری کمک شایان توجهی به سازماندهی منابع منابع آبی خواهیم کرد.

وی افزود: پروژه‌های زیادی با سازماندهی منابع منابع آبی انجام شده و با استفاده از روش‌های نوین آبیاری و تکنولوژی‌های جدید طی سال‌های گذشته توانسته‌ایم طرح‌های زراعت زیادی را اجرایی کنیم.

نصرتی گفت: در سطح بسیاری از استان‌های مختلف با وجود کمبود منابع آبی اما محصولات منابع آبی بر ساخت و ساز می‌کنند.


قطع منابع آبی فرودگاه مهرآباد به تأسیسات خود داخل فرودگاه برمی‌گردد و مربوط به افت شدید فشار منابع آبی بود. فرودگاه مهرآباد جز مراکز حساس است که باید مخزنی جهت ذخیره ۴۸ ساعت منابع آبی برای تأسیسات داشته باشند.
مخزنی جهت ذخیره منابع آبی در فرودگاه مهرآباد وجود نداشته و مستقیم به شبکه آبرسانی وصل هستند و فقط مشکل برای آنجا بود. همسایه‌ها هیچ مشکلی در مصرف منابع آبی خود نداشتند و کلاً این مشکل برطرف شد.
۹۲ درصد منابع آبی کل کشور در بخش زراعت و ۶ بخش در شرب و ۲ درصد در بخش تولیدی استفاده می‌شود. ما باید ببینیم چقدر در هدر رفت منابع آبی داریم، در تهران حدود ۲۲ درصد هدر رفت منابع آبی را داریم.
بخش زیادی از هدر رفت منابع آبی در بخش انشعابات غیر مجاز است.
در ۱۰ ماه گذشته ۴۰ هزار انشعاب غیر مجاز را شناسایی کردیم که از ۲۰ هزار نفر را شناسایی کرده و با پرداخت جرایم انشعابات آنها وصل شد اما با ۲۰ هزار نفر دیگر برخورد قانونی کرده و انشعابات آنها کامل قطع شد.
ما با این هدر رفت منابع آبی که یکی از این بخش انشعابات غیرمجاز است برخورد می‌کنیم و از مردم تقاضا داریم که با این موضوع برخورد می‌کنند، به طوریکه با شماره ۱۲۲ تماس بگیرند و ما سریعاً با این موضوع برخورد خواهیم کرد.
الگوی مصرف برای هر خانوار در ماه ۱۲ هزار لیتر است، اگر خانواده ۳ نفر باشد هر نفر در روز بین ۱۲۵ تا ۱۳۰ لیتر مصرف کند اما میانگین مصرف ما در استان تهران برای هر نفر ۲۵۰ لیتر در روز است و دوبرابر الگو است و ۶۳ درصد مشترکین دو برابر الگو مصرف می‌کنند و ۶ درصد مشترکین بیشتر از دوبرابر الگو مصرف می‌کنند.
منابع آبی را نمی‌توانیم ساخت و ساز کنیم. ما باید منابع آبی را تأمین کنیم و ما با منابع محدودی که داریم باید این منابع منابع آبی را سازماندهی کنیم.
یکی از دستگاه‌های که متولی مصرف بهینه منابع آبی است وزارت راه و شهرسازی است که با توجه به ایجاد شهرهای جدید باید شبکه منابع آبی و فاضلاب آنها جدا شود که این اقدام باید هرچه سریع‌تر اجرایی شود.
از سال ۷۵ اجرای طرح آبخیزداری در سطح استان تهران آغاز شده و در حال حاضر ۵ هزار و ۴۰۰ سازه آبخیزداری احداث

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *