امضای قرارداد ۴ میلیارد دلاری در تولیدی منابع هیدروکربن در حکومت سیزدهم
0 نظر
محسن خجسته مهر، معاون وزیر منابع هیدروکربن در آئین افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه تخصصی ساخت و تجهیزات تولیدی منابع هیدروکربن خوزستان، با بیان اینکه حکمرانی و راهبری مطلوب در تولیدی منابع هیدروکربن نیازمند حضور میدانی مطلوب میان تمام کارکنان حوزه استانهای تولیدی منابع هیدروکربن و گاز در کشور است، اعلام کرد که در حکومت سیزدهم تشدید ساخت و ساز و رشد مالی با تأکید بر تامین مالی و توسعه میادین صورت گرفته است و از ابتدای این دوره حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه منابع هیدروکربن صادراتی افزایش یافته است. همچنین، با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری، تعداد شرکتهای دانش بنیان نیز از ۱۵۰ به ۷۰۰ شرکت افزایش یافته است. خجسته مهر همچنین به اهمیت جمعآوری گازهای همراه با منابع هیدروکربن در خروجی چاهها اشاره کرده و اعلام کرده است که با جمعآوری این گازها میتوان به پشتیبانی ساخت و ساز چهار میلیون بشکه منابع هیدروکربن نیز پرداخت. در پایان، اشاره شده است که پنج طرح بزرگ در شرکت ملی منابع هیدروکربن در دست اقدام است که تمامی آنها در حال پیشرفت فیزیکی هستند و برخی از این طرحها در دورههای مختلف بهرهبرداری خواهند رسید.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور، محسن خجسته مهر، ظهر امروز یکشنبه در آئین افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه تخصصی ساخت و تجهیزات تولیدی منابع هیدروکربن خوزستان با بیان اینکه بین حکمرانی و راهبری مطلوب و حضور میدانی یک رابطه مستقیم وجود دارد، تصریح کرد: اگر میخواهیم حکمران و راهبر مطلوب باشیم، باید در میان همه کارکنان حوزه تولیدی منابع هیدروکربن و گاز ۱۶ استان کشور حضور میدانی مطلوب داشته باشیم.
وی افزود: از آغاز کار حکومت سیزدهم یک رویکرد مهم مدنظر بوده که از شرکت منابع هیدروکربن خواسته شد پس از یک دوره رکود، رشد ساخت و ساز محقق شود، به سرمایه گذاری و توسعه میادین توجه و بازارهای جدیدی کشف شوند.
معاون وزیر منابع هیدروکربن با بیان اینکه در زمان تحویل حکومت، حدود ۴۶۰ هزار میلیارد تومان کسری برنامهریزی مالی وجود داشت، تصریح کرد: با تلاش تولیدی منابع هیدروکربن بخشی از این کسری برنامهریزی مالی جبران شده اما حوزه تولیدی منابع هیدروکربن همچنان باید رشد ساخت و ساز و درآمدزایی داشته باشند تا رشد مالی رقم بزنند
خجسته مهر ادامه داد: در زمان تحویل حکومت، ساخت و ساز منابع هیدروکربن ۲ میلیون و ۱۰۷ هزار بشکه در روز بوده که با تلاش صورت گرفته به بیش از سه میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه رسید و این مساله نشان از افزایش فروش خارجی داشته است؛ از این افزایش ساخت و ساز و فروش خارجی یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه یعنی معادل ۹۰ درصد مربوط به شرکت ملی مناطق منابع هیدروکربنخیز جنوب بوده است.
وی افزود: برای فروش منابع هیدروکربن، بازار و مقصدهای جدید کشف شده است، همچنین روشهای مختلف انتقال منابع را به دست آوردهایم که حاکی از یک حکومت انقلابی و جهادی است؛ همچنین با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری، از ابتدای حکومت سیزدهم تعداد شرکتهای دانش بنیان از ۱۵۰ شرکت به ۷۰۰ شرکت افزایش پیدا کرده است.
معاون وزیر منابع هیدروکربن با بیان اینکه تفاوت حکومتها در رویکردها است که به اعتلا رسیدن کشور را به همراه دارد، تصریح کرد: با حمایت حکومت، اولین مأموریت خود را با موفقیت انجام دادهایم اما تا پایان سال به دنبال افزایش ساخت و ساز هستیم؛ از ابتدای حکومت تاکنون حدود چهار میلیارد دلار قرارداد امضا و عملیات اجرای پنج میدان انجام شده است که سه میدان مشترک بوده است. تا پایان سال قراردادهای بسیار بزرگ و مهم نیز به امضا خواهند رسید.
خجسته مهر با بیان اینکه جمع آوری گازهای مشعل و همراه منابع هیدروکربن همواره مورد توجه بوده است، تصریح کرد: اگر بخواهیم تمام ظرفیت گازهای همراه منابع هیدروکربن خروجی از چاهها سوزانده نشود، میتوانیم چهار میلیون بشکه منابع هیدروکربن را پشتیبانی کنیم که در این صورت گازهای همراه جمع آوری خواهند شد.
وی اضافه کرد: در شرکت ملی منابع هیدروکربن، پنج طرح بزرگ در دست اقدام است که ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، از جمله مهمترین آنها میتوان به بیدبلند خلیج فارس، پتروشیمی مارون ان جی ال ۳۲۰۰ در غرب کارون که فاز اول آن به بهرهبرداری رسیده و فاز دوم آن سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید اشاره کرد.
معاون وزیر منابع هیدروکربن عنوان کرد: همچنین فعالیت اجرایی ان جی ال ۳۱۰۰ در غرب کشور و استان ایلام تا پایان سال به اتمام خواهد رسید که ۲۳۰ میلیون فوت مکعب گاز جمع آوری میکند.
محسن خجسته مهر در آئین افتتاحیه نمایشگاه تخصصی ساخت و تجهیزات تولیدی منابع هیدروکربن خوزستان اظهار داشت که حکمرانی و راهبری مطلوب با حضور میدانی بین حکمرانان و کارکنان حوزه تولیدی منابع هیدروکربن و گاز در استانهای کشور مستقیماً مرتبط است. او همچنین بیان کرد که در دوران حکومت سیزدهم، به شرکت منابع هیدروکربن خواسته شد تا رشد ساخت و ساز و سرمایه گذاری و توسعه میادین نفتی را تحقق بخشد. همچنین به این نکته اشاره کرد که در حکومت سیزدهم، حوزه تولیدی منابع هیدروکربن برای جبران کسری برنامهریزی مالی نیاز به رشد ساخت و ساز و درآمدزایی دارد. به علاوه، ساخت و ساز منابع هیدروکربن در دوران تحویل حکومت سیزدهم از 2 میلیون و 107 هزار بشکه روزانه به بیش از 3 میلیون و 400 هزار بشکه رسیده و این افزایش ساخت و ساز به افزایش فروش خارجی هم نیز دامن زده است. او همچنین اشاره کرد که بازارهای جدیدی برای فروش خارجی منابع هیدروکربن کشف شده و تعداد شرکتهای دانش بنیان هم افزایش یافته است. به علاوه، در زمینه جمع آوری گازهای مشعل و همراه منابع هیدروکربن نیز تلاشهایی صورت گرفته است.