معرفی دو دارو برای درمان سرطان و بیماری پوستی

۲ دارو در حوزه درمان سرطان و بیماری پوستی رونمایی شد


در گزارشی از پارک فناوری پردیس، محصولات جدید شرکت دانش بنیان زیست تخمیر با حضور وزیر صمت و معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور رونمایی شد. این محصولات در حوزه درمان سرطان و بیماری‌های پوستی کاربرد دارند و شامل داروهایی مانند ibrutinib, tofacitinib و apremilast می‌شوند. این داروها قیمتی 2 تا 6 درصد از قیمت داروهای نام تجاری خارجی دارند و توجه به ساخت و ساز آنها در کشور می‌تواند ارزی، مشکلات بیماران و پوشش ریسک‌ها را بهبود بخشد. بهره برداری از این خط ساخت و ساز دارای پتانسیل برای صرفه جویی ارزی بالغ بر 43 میلیون دلار است.

به گزارش دیجیاتور به نقل از پارک فناوری پردیس، محصولات جدید شرکت دانش بنیان زیست تخمیر از شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس با حضور عباس علی‌آبادی وزیر صمت، روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور و دکتر حیدر محمدی رییس سازمان غذا و دارو رونمایی شد. این داروها در حوزه درمان سرطان و بیماری‌های پوستی کاربرد دارند.

سحر بهمنی مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان از شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس با اشاره به فعالیت این شرکت در حوزه ساخت و ساز داروهای خاص گفت: محصولات رونمایی شده این شرکت در حوزه درمان سرطان و پروبیوتیک مصرف دارند که داروهای خاص بوده و در حال حاضر پس از طی مراحل فنی به بازار عرضه شده است.

وی افزود: با حضور وزیر صمت و معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور خط ساخت و ساز این داروها نیز در شرکت زیست تخمیر رونمایی شد.

بهمنی درباره خط ساخت و ساز رونمایی شده نیز گفت: مواد اولیه دارویی ساخت و ساز شده در این سایت به لحاظ حدود مواجه سلامت محور در دسته مواد پر خطر قرار می‌گیرند. ساخت و ساز و کار با این مواد الزامات بین المللی کار و مواجه با فرآورده های با ۳ -۵ OEB را می طلبد.

وی افزود: این الزامات با نصب و استقرار و احراز کیفیت “تجهیزات تولیدی” اختصاصی نظیر ایزولاتور های بهینه سازی شده برای کلیه مراحل سنتز مواد اولیه با OEB ۴, ۵ صورت گرفته است.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان زیست تخمیر گفت: با توجه به اخذ گواهی GMP و بهره برداری و راه اندازی این خط ، این پتانسیل در شرکت وجود دارد که تنها با ساخت و ساز سه ماده اولیه “اداراوون، توفاسیتینیب سیترات و اپرملیست” در سال اول علاوه بر تامین بخش قابل توجهی از نیاز کشور بالغ بر ۴۳ میلیون دلار صرفه جویی ارزی حاصل شود.

بهمنی افزود: داروهای ibrutinib, tofacitinib, apremilast به طور میانگین ۲ تا ۶ درصد قیمت داروهای نام تجاری خارجی هستند که این مطلب در صرفه‌جویی ارزی و پرداخت بیماران و پوشش ریسک‌ها بسیار موثر خواهد بود.

وی ادامه داد: در مورد داروهای ضد سرطان و سیستم ایمنی، شرایط خاص ساخت و ساز آنها و تعداد محدود ساخت و ساز کنندگان در دنیا و پتنت برندهای اصلی باعث افزایش قیمت سرسام آور شده و دسترسی پوشش ریسک‌ها و بیماران را محدود خواهد کرد اما با ساخت و ساز آنها در کشور علاوه بر ساخت و ساز این محصول استراتژیک می‌توان بی نیازی کشور در پرداخت ارزی بالا و حل مشکلات بیماران را متصور بود.

بر اساس این گزارش، ولگات اگزما موثر در کاهش ساخت و ساز مارکرهای التهابی در خون، ولگات D۳ موثر در کاهش اختلالات گوارشی و ولگات مولتی‌کیدز با هدف تامین ویتامین های مورد نیاز کودکان از جمله محصولاتی است که در شرکت زیست تخمیر رونمایی شد.

همچنین داروی بایوبیون برای جلوگیری از کم‌خونی ناشی از فقر آهن و داروی روژیت برای توانمندسازی سیستم ایمنی بدن دیگر محصولاتی بود که با حضور وزیر صمت و معاون علمی رییس جمهور رونمایی شد.


ساخت و ساز داروهای خاص برای درمان سرطان و بیماری‌های پوستی، پروبیوتیک و داروهایی مانند اداراوون، توفاسیتینیب سیترات و اپرملیست باعث صرفه‌جویی ارزی و کاهش قیمت داروها در بازار و افزایش دسترسی بیماران و پوشش ریسک‌ها به این داروها می‌شود. ساخت و ساز داخلی این نوع داروها باعث می‌شود که کشور از وابستگی به داروهای وارداتی خارجی کاسته و بیماران بیشتری به درمان‌های ارزانتر دسترسی پیدا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *