سیستم هوشمند آبیاری، ۲ میلیون هکتار از اراضی زراعت را تجهیز خواهد کرد.

۲میلیون هکتار اراضی کشاورزی به سیستم‌ هوشمند آبیاری تجهیز می شود


طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد زراعت برنامه‌ای برای تجهیز بیش از دو میلیون هکتار اراضی آبی زراعت به سیستم‌های آبیاری هوشمند دارد. تاکنون، پنجاه پایلوت هوشمند سازی برای انواع روش‌های آبیاری در پنج هزار هکتار اراضی زراعت کشور اجرا شده است. نتایج این پروژه‌ها نشان می‌دهد که هوشمندسازی سیستم‌های آبیاری منجر به افزایش ۵۰ درصدی عملکرد ساخت و ساز، ارتقای بیش از ۵۰ درصد بهره‌وری و کاهش ۲۰ درصدی مصرف منابع آبی آبیاری می‌شود. وزارت جهاد زراعت قصد دارد سیستم‌های هوشمند آبیاری را در اراضی آبی زراعت توسعه داده و با استفاده از اطلاعات و اطلاعات ماهواره‌ای بهبودی آبیاری را ایجاد کند.

به گزارش دیجیاتور، فریبرز عباسی، مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد زراعت گفت: برنامه ما این است تا سال ۱۴۱۱ در راستای اهداف سند امنیت غذایی دانش‌بنیان، بیش از دو میلیون هکتار اراضی آبی زراعت را به سیستم‌های آبیاری هوشمند تجهیز کنیم.

وی افزود: به منظور تحقق این برنامه تاکنون ۵۰ پایلوت هوشمندسازی برای انواع روش‌های آبیاری در سطح ۵ هزار هکتار از اراضی آبی زراعت کشور اجرا شده است.

وی اظهار کرد: تقریباً در همه استان‌ها، پایلوت هوشمندسازی سیستم‌های آبیاری اجرا می‌شود و برخی استان‌ها مانند اصفهان ۱۰ تا ۱۵ پایلوت را اجرا کرده‌اند.

مشاور وزیر جهاد زراعت تصریح کرد: نتایج برخی از پایلوت‌ها نشان می‌دهد که هوشمندسازی سیستم‌های آبیاری موجب افزایش ۵۰ درصد عملکرد ساخت و ساز، ارتقای بیش از ۵۰ درصد بهره‌وری و کاهش حدود ۲۰ درصدی منابع آبی آبیاری شده است.

وی گفت: معاونت منابع آبی و خاک وزارت جهاد زراعت مصمم است، سیستم‌های هوشمند آبیاری را با توجه به مزیت‌های آن در اراضی آبی زراعت توسعه دهد.

عباسی با بیان اینکه هوشمندسازی سیستم‌های آبیاری شامل دو بخش نرم‌افزاری و سخت‌افزاری است، تصریح کرد: بخش نرم‌افزاری شامل اطلاعات و اطلاعات ماهواره‌ای و بخش سخت‌افزاری شامل سنسورها برای اندازه‌گیری رطوبت و دمای خاک و سایر پارامترها است.


هوشمندسازی سیستم‌های آبیاری منجر به افزایش عملکرد ساخت و ساز در حدود ۵۰ درصد، بهره‌وری بیش از ۵۰ درصد و کاهش حدود ۲۰ درصدی منابع آبی آبیاری می‌شود. سیستم‌های هوشمند آبیاری به دلیل مزیت‌های آن در اراضی آبی زراعت قابل توسعه هستند. هوشمندسازی سیستم‌های آبیاری شامل دو بخش نرم‌افزاری و سخت‌افزاری است. بخش نرم‌افزاری شامل اطلاعات و اطلاعات ماهواره‌ای و بخش سخت‌افزاری شامل سنسورها برای اندازه‌گیری رطوبت و دمای خاک و سایر پارامترها می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *