توزیع 1.4 میلیون تن کود

۱.۴ میلیون تن کود توزیع شد


معاون امور زراعت وزیر جهاد زراعت اعلام کرده است که بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن کود برای کشت پاییزه محصولات زراعت در داخل کشور توزیع شده است. وی با بیان اینکه جلوگیری از کوچک شدن اراضی زراعت میتواند مهمترین راه برای خودکفایی و افزایش بهره‌وری گندم باشد، اعلام کرده است که تا ۱۰ سال آینده، حدود ۹۰ درصد اراضی به کمتر از ۳ هکتار خواهد رسید. وی افزوده است که با بارندگی مناسب، بیش از ۱۲ و نیم میلیون تن گندم ساخت و ساز خواهیم کرد. همچنین اعلام کرده است که حدود ۸ و نیم میلیون هکتار از اراضی زراعت کشور در پاییز کشت می‌شود. وی طرح جهش ساخت و ساز در دیمزارها را یکی دیگر از برنامه‌های جهاد زراعت برای افزایش ساخت و ساز دانست و اعلام کرده است که سال اول اجرای این طرح حدود ۶۷۰ هزار هکتار از اراضی زراعت، تحت پوشش جهش ساخت و ساز قرار گرفته است و سال بعد این میزان به ۲ میلیون و شش هزار هکتار افزایش یافته است. همچنین اعلام کرده است که اهمیت کشت متناوب در ساخت و ساز گندم و عملکرد بهتر این محصول را برجسته کرده است.

به گزارش دیجیاتور، علیرضا مهاجر معاون امور زراعت وزیر جهاد زراعت در برنامه صف اول اظهار کرد: بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تُن کود موردِ نیاز برای کشت پاییزه محصولات زراعت توزیع شد. برای حفظ امنیت غذایی کشور باید با کمک کشاورزان، ساخت و ساز را در داخل کشور ایجاد کنیم.

مهاجر جلوگیری از کوچک شدن اراضی زراعت را مهمترین راه برای خودکفایی و افزایش میزان بهره‌وری گندم عنوان کرد و گفت: اکنون ۷۰ درصد اراضی کشاورزان زیر ۵ هکتار است که در ۱۰ سال آینده، حدود ۹۰ درصد اراضی به کمتر از ۳ هکتار می‌رسد به همین منظور به دنبال حمایت از کشاورزان برای یکپارچه سازی زمین‌هایشان هستیم.

وی تصریح کرد: با بارندگی مناسب، برای اراضی آبی و دیم کشور، بیش از ۱۲ و نیم میلیون تن ساخت و ساز گندم خواهیم داشت.

معاون امور زراعت وزیر جهاد زراعت با بیان اینکه، بیشترین حجم زراعت کشور از ابتدای پاییز آغاز می‌شود، گفت: حدود ۱۲ میلیون هکتار اراضی زراعت کشور، تحت پوشش کشت قرار می‌گیرد که از این میزان، حدود ۸ و نیم میلیون هکتار در پاییز کشت می‌شود.

مهاجر، طرح جهش ساخت و ساز در دیمزارها را یکی دیگر از برنامه‌های جهاد زراعت برای افزایش ساخت و ساز دانست و گفت: سال اول اجرای این طرح، حدود ۶۷۰ هزار هکتار از اراضی زراعت تحت پوشش جهش ساخت و ساز در دیمزارها قرار گرفت و سال بعد این میزان به ۲ میلیون و شش هزار هکتار افزایش پیدا کرد. سال گذشته هم به ۴ میلیون ۲۰۰ هزار هکتار رسید و امسال نیز برنامه ریزی برای ۵ میلیون ۲۰۰ هزار هکتار است که تاکنون ۴ میلیون هکتار آن کشت شده است.

معاون زراعت وزارت جهاد زراعت درباره اهمیت کشت متناوب نیز گفت: یکی از راه‌های خودکفایی و پایداری در ساخت و ساز گندم، بحث تناوب است. اگر هر سال جای گندم، مجدداً گندم کشت کنیم، سال بعد با افزایش بیماری، علف‌های هرز و کاهش ساخت و ساز در واحد سطح روبرو می‌شویم در حالی که اگر به جای گندم، کلزا بکاریم این کشت سبب می‌شود سال بعد میزان ساخت و ساز گندم ۲۵ درصد در واحد سطح افزایش و هزینه‌ها کاهش یابد و از طرف دیگر بخشی از نیاز کشور به روغن تأمین شود.


بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تُن کود توزیع شد.
باید ساخت و ساز را در داخل کشور ایجاد کنیم.
اراضی زراعت کوچک نشود.
۷۰ درصد اراضی کشاورزان زیر ۵ هکتار است.
۹۰ درصد اراضی به کمتر از ۳ هکتار می‌رسد.
بارش مناسب باعث ساخت و ساز گندم می‌شود.
حدود ۱۲ و نیم میلیون تن گندم ساخت و ساز خواهیم داشت.
۱۲ میلیون هکتار اراضی زراعت کشت می‌شود.
برنامه جهش ساخت و ساز در دیمزارها موفق بوده است.
۶۷۰ هزار هکتار تحت پوشش جهش ساخت و ساز در دیمزارها قرار گرفت.
۲ میلیون و شش هزار هکتار افزایش پیدا کرد.
برای ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار برنامه‌ریزی شده است.
اهمیت کشت متناوب در ساخت و ساز گندم.
کشت کلزا به جای گندم سبب افزایش ساخت و ساز می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *