قطعی گاز در پتروشیمی‌ها و مسئولیت پاسخگویی مربوطه

گاز پتروشیمی‌ها قطع شد/ مسوولان باید پاسخگوی شرایط فعلی باشند


در گفت‌وگو با خبرنگار دیجیاتور، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی تولیدی پتروشیمی ایران احمد مهدوی ابهری اعلام کرد که پتروشیمی‌ها به دلیل برودت هوا و محدودیت‌های جدید گازی دچار مشکلات شده‌اند و اکثر پتروشیمی‌ها که از گاز متان استفاده می‌کنند قطع هستند. وی با بیان اینکه در سال گذشته به علت محدودیت‌های گاز، زیان بسیاری را تجربه کردند، به ناترازی گاز در کشور اشاره کرد و مسئولین وزارت منابع هیدروکربن را به پاسخگویی در این زمینه فراخواند. تأسف ابهری آن است که به بخش خصوصی این امکان را نداده‌اند تا برای برطرف کردن مشکلات سرمایه گذاری کند.

احمد مهدوی ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی تولیدی پتروشیمی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار دیجیاتور با اشاره به برودت هوا و محدودیت‌های جدید گازی گفت: پتروشیمی‌ها کاملاً دچار محدودیت شدند و گاز اکثر پتروشیمی‌هایی که از گاز متان استفاده می‌کنند قطع هستند.

وی با اشاره به اینکه پتروشیمی‌هایی که گاز متان صرف می‌کنند فعلاً از مدار خارج شده‌اند خاطرنشان کرد: در سال گذشته به علت محدودیت‌های گاز ۷۰۰ میلیون دلار عدم النفع برایمان به دنبال داشت.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی تولیدی پتروشیمی ایران با اشاره به ناترازی گاز در کشور اضافه داد: فریادهایی که ما می زنیم برای سرمایه گذاری در میادین گازی، مصرف بهینه و صرفه‌جویی به دلیل این است که لطمه‌ای به ساخت و ساز وارد نشود در حالی که باید سال‌های گذشته به آن فکر می‌کردیم

وی اضافه کرد: تأسف ما این است که مسؤولین وزارت منابع هیدروکربن اعم از مسئولین گذشته و فعلی باید پاسخگو باشند که چرا به این مسائل فکر نکردند و به بخش خصوصی اجازه سرمایه گذاری ندادند زیرا زمانی که سرمایه گذار خارجی امکان سرمایه گذاری ندارد به بخش خصوصی اجازه ورود دهید


مشکلات جدی در تولیدی پتروشیمی ایران به دلیل قطع گاز متان مشاهده می شود. این موضوع باعث محدودیت شدن و خروج بسیاری از واحدها از مدار شده است. تخمین زده می شود که عدم فعالیت این واحدها در سال گذشته باعث خسارت بالغ بر ۷۰۰ میلیون دلار شده است. در کنار این موضوع، ناترازی در توزیع گاز به عنوان یکی از مشکلات اساسی این تولیدی مطرح شده است. از سوی دیگر، فعالیت‌های تامین مالی و صرفه‌جویی نیز به دلیل این مشکلات دچار مشکلات جدی شده است. ضمن این حال، نبود برنامه‌های کافی و عدم توجه به مسائل اساسی توسط مسئولین وزارت منابع هیدروکربن موجب ایجاد این مشکلات شده است. اصلاحات و برنامه‌های کامل‌تر برای تضمین فعالیت‌های تولیدی پتروشیمی در آینده ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *