کشف اقیانوس کم عمق یخ مدفون در سطح مریخ

کشف یخ مدفون در مریخ به اندازه اقیانوسی کم عمق


آژانس فضایی اروپا (ESA) اعلام کرده است که مدارگرد “مارس اکسپرس” مقداری منابع آبی در خط استوای مریخ کشف کرده است که می تواند این سیاره را پوشانده و به عمق ۱.۵ تا ۲.۷ متر داشته باشد. این مخزن آبی زیر خط استوای مریخ قرار داشته و در حدود ۲۰ سال است که مدارگرد “مارس اکسپرس” بر روی مریخ عملیات علمی انجام می دهد. این نخستین بار نیست که شواهدی از یخ در خط استوای مریخ رصد شده باشد، اما این کشف بزرگترین مخزن یخ آبی است که تاکنون ردیابی شده است. در هر حال، دسترسی به این مخزن یخ منابع آبی در عمق زیاد مشکل است.

به گزارش دیجیاتور به نقل از اسپیس، آژانس فضایی اروپا(ESA) مقداری منابع آبی در مریخ کشف کرده که برای پوشاندن این سیاره در اقیانوسی به عمق ۱.۵تا ۲.۷ متر کافی است. این مخزن آبی به شکل یخ غبار آلود زیر خط استوای سیاره سرخ قرار گرفته است.

مدارگرد «مارس اکسپرس» آژانس فضایی اروپا این کشف را انجام داده است. این ابزار اکنون حدود ۲۰ سال است که روی مریخ عملیات علمی انجام می دهد. هر چند این نخستین باری نیست که شواهدی از یخ در خط استوای سیاره رصد شده، اما اکتشاف جدید بزرگترین مخزن یخ منابع آبی ردیابی شده است و به نظر می رسد با یافته های پیشین درباره یخ منابع آبی درسیاره سرخ هماهنگ باشد.

توماس واترز از انستتیو اسمیتسونیان آمریکا در بیانیه ESA نوشته است:جالب آنکه سیگنال های رادار با آنچه که تصور می کردیم از لایه یخ ببینیم، همخوانی دارد.

رسوبات یخ ضخیم هستند و حدود ۳.۷ کیلومتر زیر زمین امتداد دارند. روی آنها پوسته ای سخت شده از خاکستر و غبار خشک به ضخامت چند صد متر قرار دارد. یخ موجود کاملا خالص نیست و مقدار زیادی غبار در آن مخلوط شده است. هرچند وجود یخ نزدیکی خط استوا دسترسی به آن را در ماموریت های آینده ساده تر می کند، اما مدفون شدن آن در عمق زیاد به معنای آن است که دسترسی به یخ منابع آبی کار مشکلی خواهد بود.


مقداری منابع آبی در مریخ کشف شده است که برای پوشاندن سیاره کفایت می‌کند. این دفعه بزرگترین مخزن یخ منابع آبی ردیابی شده است و شواهد نشان می‌دهد که با یافته‌های پیشین هماهنگ است. سیگنال‌های رادار با لایه یخ همخوانی دارند. رسوبات یخ ضخیم و پوسته‌ای سخت از خاکستر و غبار خشک روی آن وجود دارد. یخ مخلوطی از منابع آبی و غبار است و مدفون شدن آن در عمق زیاد دسترسی به آن را دشوارتر می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *