کاهش 25 سانتیمتر از سطح منابع آبی دریای خزر
0 نظر
رئیس مؤسسه تحقیقات منابع آبی، محمدرضا کاویانپور، در یک نشست خبری درباره کاهش سطح منابع آبی دریای خزر و تأثیر آن بر فعالیتهای دریایی، آبزیان و زندگی مردم در بستر دریا صحبت کرد. او بیان کرد که علت اصلی این کاهش، گرمایش زمین است و با توجه به روند افزایش دما، این کاهش به طور استمراری ادامه خواهد داشت. کاویانپور اشاره کرد که مؤسسه تحقیقات منابع آبی درباره دریای خزر مطالعات گستردهای انجام داده است و نتایج این مطالعات به زودی در اختیار عموم قرار خواهد گرفت. همچنین او اشاره کرد که گرمایش زمین باعث به هم خوردن کیفیت منابع آبی سدها نیز میشود. همچنین، او در مورد راهاندازی سامانه پایش و هشدار آبگرفتگی و سامانه تبخیر و تعرق نیز صحبت کرد. در انتها او اعلام کرد که در طول سال گذشته ۱۳۸۰ درجه افزایش دما در ایران رخ داده است و این افزایش دما باعث کاهش منابع آبی میشود. او همچنین اعلام کرد که در نتیجه کاهش سطح منابع آبی دریای خزر، ۱۹۰ میلیارد مترمکعب منابع آبی از بین رفته است.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور، محمدرضا کاویان پور روز در نشست خبری نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی منابع آبی و فاضلاب افزود: این میزان کاهش بیشتر ناشی از روند گرمایش زمین است که کشورمان را هم درگیر کرده است.
وی ادامه داد: سطح تراز منابع آبی دریای خزر در چند سال اخیر جمعاً حدود نیم متر کاهش داشته است.
رئیس مؤسسه تحقیقات منابع آبی خاطرنشان کرد: با توجه به روند افزایش دما کاهش سطح تراز منابع آبی دریای خزر تداوم خواهد داشت.
کاویانپور گفت: سالهای آینده مشکلات این کاهش سطح تراز بیشتر نمایان خواهد شد و کاهش بر روی فعالیتهای دریایی، آبزیان دریای خزر و زندگی مردم اثر گذار است.
وی به طرح مطالعاتی مؤسسه تحقیقات منابع آبی درباره دریای خزر اشاره کرد و گفت: مطالعات گستردهای در مؤسسه تحقیقات منابع آبی و به خصوص مرکز مطالعات و تحقیقات در موضوع دریای خزر انجام شده است.
رئیس مؤسسه تحقیقات منابع آبی افزود: نتایج این تحقیقات به زودی اطلاع رسانی میشود.
وی به گرمایش زمین اشاره کرد و گفت: این گرمایش سبب به هم خوردن کیفیت منابع آبی سدها میشود.
کاویانپور به راهاندازی سامانه پایش و هشدار آبگرفتگی در مؤسسه اشاره کرد و گفت: سامانه پایش اراضی کشور راهاندازی شده که اطلاعات آن همواره به روز رسانی شده و در اختیار وزارت نیرو قرار میگیرد.
وی از راهاندازی سامانه تبخیر و تعرق خبر داد و گفت: سامانه میزان منابع آبی ورودی به سدها نیز به زودی راهاندازی میشود.
کاویانپور ادامه داد: بحث کاهش سطح تراز منابع آبی دریای خزر خیلی جدی است و در آینده این کاهش قابل توجه خواهد بود.
رئیس مؤسسه تحقیقات منابع آبی به تغییر اقلیم اشاره کرد و گفت: از ۱۸۵۰ میلادی این بحث بوده و از سال ۱۹۰۰ روند رشد آن بیشتر شده و ایران از سال ۱۳۸۰ به طور جدی درگیر تغییر اقلیم شده است.
وی ادامه داد: سال گذشته ۱.۳ درجه افزایش دما داشتهایم و امسال نیز در نقاط مختلف بین یک تا ۴ درجه افزایش دما اتفاق افتاد که این افزایش دما اثر مستقیمی روی منابع آبی دارد و سبب کاهش این منابع میشود.
کاویانپور در خاتمه اضافه کرد: ۱۹۰ میلیارد متر مکعب منابع آبی دریای خزر در اثر کاهش سطح تراز از بین رفته است.
کاهش سطح منابع آبی دریای خزر در چند سال اخیر ادامه داشته است. این کاهش سبب مشکلاتی برای فعالیتهای دریایی، آبزیان دریای خزر و زندگی مردم شده است. گرمایش جهانی و گرمایش زمین نیز به این کاهش تراز منابع آبی دریا مستقیماً مرتبط است. نتایج مطالعات در مورد دریای خزر به زودی ارائه خواهد شد. کاهش سطح منابع آبی دریای خزر مسئله جدیای است و در آینده به شدت بروز خواهد کرد. گرمایش جهانی سبب کاهش منابع منابع آبی و کیفیت منابع آبی سدها میشود. سامانههایی مانند سامانه پایش و هشدار آبگرفتگی و سامانه تبخیر و تعرق برای پایش و آگاهی از وضعیت منابع آبی ورودی به سدها راهاندازی میشوند. در ایران، گرمایش جهانی از سالهای قدیم موضوعی جدی بوده است و در چند سال اخیر به شدت درگیر تغییرات اقلیم شده است. افزایش دما سبب کاهش منابع آبی شده و باعث افزایش تنشهای آبی شده است. تقریباً ۱۹۰ میلیارد متر مکعب منابع آبی دریای خزر به دلیل کاهش سطح تراز از بین رفته است.