آلبوم‌هایی که در آخرین روزهای اسفند منتشر شدند

چه آلبوم‌هایی در روزهای آخر اسفند منتشر شدند؟


در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲، برخی از هنرمندان فعال در تولیدی هنر صوتی، آثار جدید خود را در قالب نشر دیجیتال منتشر کردند. آلبوم “زخمه های جاودانه” شامل آثار منتخبی از میراث شریف از مدرسان و هنرمندان برجسته هنر صوتی ایرانی است. آلبوم “هنر صوتی لرستان” با اجراهای تنبورلکی و تاراله وردی امام قلی امامی و پوریا فرجی منتشر شد. اثر “جایی باستانی” با اجراهای احسان بنی طبا و قطعاتی همچون “برخاستن” و “محوشدگی” به مخاطبان معرفی شد. همچنین آلبوم‌های “میهنم سلام” با صدای سالار عقیلی، “آتش عشق” با نوازندگی مهران زرین پور و “سنگ خارا” با نوازندگی بابک شهرکی و بازخوانی آثار علی تجویدی ارائه شدند. پروژه “هنر صوتی عرب‌های خوزستان” نیز هنر صوتی مردمی و صحرانشینان این منطقه را معرفی کرد. همچنین، آلبوم “درس هایی از داریوش صفوت برای سه تار” شامل ضبط های خصوصی آموزش های داریوش صفوت برای سه تار منتشر شد.

به گزارش خبرنگارمهر، برخی از هنرمندان فعال عرصه های مختلف هنر صوتی طی روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ اقدام به انتشار تازه ترین آثار خود در حوزه نشر دیجیتال کرده اند.

«زخمه های جاودانه»؛ شنیدن بخشی از زحمات هشتاد ساله استاد

آلبوم «زخمه های جاودانه» یکی از تازه ترین آثار منتشر شده در فرآیند فروش محصولات موسیقایی است که مشتمل بر ارایه آثار منتخب مرحوم میراث شریف از مدرسان و هنرمندان شاخص و پیشگام هنر صوتی ایرانی پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.

در توضیح این مجموعه آمده است:

«مجموعه حاضر چکیده ای است، برآمده از هشتاد سال تلاش بی‌وقفه هنرمندی که آوای سازش به گوش ایرانی ها طنین‌انداز است؛ گویی صدای تار در حافظه شنیداری مردم ایران با این سونوریته حک شده است.

نوازندگی تار به سبک روانشاد استاد میراث شریف به عنوان یکی از ستون های شناخت تار ایرانی در کنار دیگر سبک و سیاق‌های تارنوازی کاملاً شناخته‌شده و پذیرفته‌ شده است.

گرچه نمی توان روشی واحد برای آموختن این سبک نوازندگی ابداع کرد؛ اما نگاهی جامع به ابعاد مختلف هنر صوتی دستگاهی ایرانی می‌تواند راهگشای فراگیری راز و رمز این شیوه باشد تا بتوان همه آنها را در کنار هم پذیرفت و خانواده بزرگ هنر صوتی ایرانی را که سلیقه‌های متنوعی در برمی‌گیرد، شناخت.

این مجموعه که شامل هفت آلبوم و یک جلد اثر ادبی است، به قلم هنرمندان گرانقدر جناب استاد فرهاد فخرالدینی و جناب استاد حسین علیزاده در وصف استاد میراث شریف و خط جناب استاد یدالله کابلی روی طرح جلد، مزین شده است.»

«هنر صوتی لرستان»؛ شنیدن تنبورلکی امام قلی امامی

«هنر صوتی لرستان» هم آلبوم جدیدی درحوزه هنر صوتی نواحی ایران است که در قالب پروژه هنر صوتی نواحی ایران موسسه ماهور پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.

در این آلبوم هنر صوتی ۱۷ قطعه موسیقایی با هنرمندی امام قلی امامی نوازنده تنبور لکی و پوریا فرجی و تاراله وردی منتشر شده است.

«شاررا»، «نقاره»، «گل خاک»، «چَپی»، «قطار»، «هَل پَرکه»، «سحری»، «یاری»، «طرز»، «فرنگی رضا قلی»، «فرنگی بهمن میرزایی علی اللهی»، «فرنگی خان میرزایی»، «مالَ ژیری»، «خریوی»، «برزه کویی»، «پاوه موری» قطعاتی هستند که در این آلبوم شنیدنی شده اند.

چه آلبوم‌هایی در روزهای آخر اسفند منتشر شدند؟

«جایی باستانی»؛ سیری آزاد در یک جریان ملودیک

آلبوم «جایی باستانی -۱» عنوان یکی از تازه ترین آثار منتشر شده در بازار هنر صوتی است که به تازگی با هنرمندی احسان بنی طبا پیش روی مخاطبات قرار گرفته است.

«برخاستن»، «آشوب»، «محوشدگی»، «اشک»، «مرثیه»، «شفق»، «فلق»، «بازگشت»، «یگانگی»، «تجلی»، «ابدیت» و «عدم» عناوین آثاری هستند که در این آلبوم گنجانده شده اند.

در توضیحات تکمیلی این آلبوم آمده است:

«آلبوم هنر صوتی «جایی باستانی» حدیث اُنس و فراق و عشق خداوندگاری از شکوه و عظمت با جانِ جهان است.

این کانسپت آلبوم مبتنی بر سیری آزاد از جریان ملودیک بر بستر صوتیِ شکل گرفته در فواصل میکروتونال گام چهارگاه در تلفیق با گام دوماژور است و شاید مهمترین شاخصه آن، فرم میکروتونال دِرُن این آلبوم است که می تواند ظهوری نو در جریان هنر صوتیِ مبتنی بر فواصل موسیقایی ایرانی را نوید دهد.»

چه آلبوم‌هایی در روزهای آخر اسفند منتشر شدند؟

«میهنم سلام»؛ شنیدن یک اثر موسیقایی با صدای سالار عقیلی

آلبوم «میهنم سلام» هم عنوان یکی دیگر از آثار تازه انتشار یافته عرصه هنر صوتی است که با آهنگسازی پیمان سلطانی و خوانندگی سالار عقیلی دردسترس مخاطبان قرار گرفته است.

این آلبوم مشتمل بر هشت قطعه موسیقایی است که ترانه های توسط بیژن ترقی، غلامرضا سلیمانی و عارف قزوینی سروده شده است.

«میهنم سلام»، «واریاسیون»، «ساز و آواز»، «دیرینه»، «فغان برای دو کمانچه»، «واریاسیون براساس قطعه ایران جوان» آثاری هستند که در این اثر دیجیتال به چشم می خورد.

چه آلبوم‌هایی در روزهای آخر اسفند منتشر شدند؟

«آتش عشق»؛ سیری درموسیقی ردیف دستگاهی ایران

آلبوم «آتش عشق» هم عنوان یکی دیگر از آثار تازه انتشار یافته بازار هنر صوتی است که با آهنگسازی و تنظیم حسین قاسم زاده و خوانندگی مهران زرین پور در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.

حمید قنبری نوازنده تمبک و دایره، علیرضا دریایی نوازنده کمانچه و ویولن، میلاد محمدی نوازنده تار و تارباس، مریم خدابخش نوازنده عود، علی عابدین نوازنده سنتور، حسین قاسم زاده نوازنده نی، حسن خدایی نیا صدابردار گروه اجرایی این آلبوم را تشکیل می دهند.

«آتش عشق» با ادبیات ردیف‌دار سعدی، «تک نوازی سنتور»، «آوازعشق» با شعرابوسعید ابالخیر، «بیدل» با ادبیات ردیف‌دار مولانا، «تک نوازی تار» و «طرب» با ادبیات ردیف‌دار مولانا از جمله قطعاتی هستند که در این آلبوم منتشر شده اند.

چه آلبوم‌هایی در روزهای آخر اسفند منتشر شدند؟

«سنگ خارا»؛ شنیدن یک نگرش نو به اصالت ها

آلبوم «سنگ خارا» مشتمل بر اجرا و بازخوانی آثار منتخب زنده یاد علی تجویدی موسیقیدان پیشگام کشورمان با نوازندگی ویولن، نوازندگی پیانو و تنظیم بابک شهرکی در دسترس علاقه مندان قرار گرفت.

«سنگ خارا»، «تنها منشین»، «دیدی که رسوا شد دلم»، «بازگشته»، «آشفته حالی»، «رفتم که رفتم»، «رفتم و بار مسافرت بستم»، «پشیمانم»، «آتش کاروان» قطعاتی هستند که در این آلبوم گنجانده شده اند. این در حالی است که بابک شهرکی صدابردار، رضا خرم مدیر اجرایی، پرهام عرب (موسسه فرهنگی هنری رادنواندیش) طراح گرافیک و معین هاشمی نسب عکاس روی جلد دیگر عوامل اجرایی پروژه را تشکیل می دهند.

بابک شهرکی متولد سال ۱۳۵۸ در تهران است. از سال ۶۵ نزد همایون خرم ویولن را یاد گرفت. پس از تحصیلات دوره دبیرستان به دانشکده هنر صوتی رفت. او اساتید دیگری چون ابراهیم لطفی و حسن ریاحی در ویولن و داود گنجه ای و محمد مقدسی در کمانچه داشت. وی علاوه بر نوازندگی، آهنگسازی نیز می کند و در آلبوم های زیادی نیز با هنرمندان دیگر همکاری داشته است.

چه آلبوم‌هایی در روزهای آخر اسفند منتشر شدند؟

«هنر صوتی عرب های خوزستان»؛ شنیدن هنر صوتی صحرا نشینان در سه نوع

«هنر صوتی عرب‌های خوزستان» عنوان یکی از تازه‌ترین آلبوم‌های مرتبط با هنر صوتی نواحی مشتمل بر هنر صوتی شهری و روستایی، هنر صوتی صحرانشینان و گونه‌های دیگر این منطقه است که وارد فرآیند فروش محصولات موسیقایی شد.

محمود مشهودی پژوهشگر این آلبوم موسیقایی درباره مجموعه «هنر صوتی عرب‌های خوزستان» نوشته است:

«در ایران، بیشترین تراکم جمعیتی قومِ عرب واقع در جنوبِ غربی کشور و مناطقِ مرکزی، غربی و جنوبی استان خوزستان است. قوم عربِ ساکنِ استان خوزستان را می‌توان، بر اساس نوع زیست، معیشت و میراث، به پنج دسته عربِ حَضْری (شهری)، رِیفی (روستایی)، بَدَوی (صحرانشین)، مِعدان (هورنشین) و جِبیلات (عرب بختیاری) تقسیم کرد. به‌جز سه نوع هنر صوتی «حَضْری» (شهری)، هنر صوتی «شَعبی‌ رِیفی» (مردمی‌ روستایی) و هنر صوتی مردم‌پسند، گونه‌های دیگری نیز در میان عرب‌های خوزستان رایج است.

نقش هنر صوتی در مراسمِ شادمانی، رقص، حرکات حماسی، عزاداری، مذهبی و لالایی بسیار مهم و تعیین کننده است، ولی در فعالیت‌هایی مانند کارهای گروهی و انفرادی، مراسمِ آئینی، بازی‌های کودکانه، مراسمِ طنز و روایت خیالی خوانی، می‌توان گفت، هنر صوتی در درجه دومِ اهمیت قرار می‌گیرد؛ به‌صورتی که گاهی نیز این دسته از مراسم بدون حضور هنر صوتی برگزار می‌شوند.

نکته بسیار مهمی که باید در میراث و هنر صوتی اعرابِ خوزستان به آن توجه شود مستقل‌بودن بیشترِ مراسم و فعالیت‌های فرهنگی‌ اجتماعی زنان و مردان از یکدیگر است. از این رو، کارگان (رپرتوآر) های هنر صوتی آنان کاملاً متفاوت با یکدیگر اجرا می‌شود.»

چه آلبوم‌هایی در روزهای آخر اسفند منتشر شدند؟

درس هایی از داریوش صفوت برای سه تار؛ شنیدن ضبط های استاد فقید

آلبوم «درس هایی از داریوش صفوت برای سه تار» عنوان یکی از تازه ترین آلبوم های منتشر شده در بازار هنر صوتی است که به همت نشر ماهور در دسترس مخاطبان و علاقه مندان هنر صوتی ایرانی قرار گرفته است.

در توضیحات تکمیلی این پروژه آمده است:

مجموعه‌ حاضر شامل ضبط‌های خصوصی‌ است که مرحوم داریوش صفوت طی چند سال سر کلاسش اجرا کرده است. شیوه‌ آموزش جلسات خصوصی معمولاً بدین‌گونه بود که او بر اساس برنامه‌ تدریس هر جلسه، در کنار پرداختن به جزییات و ظرایف هر قطعه، بخشی از جلسه را نیز به ضبط قطعات اختصاص می‌داد. اجرای این قطعات معمولاً از روی نت و با تمپوی آهسته و گاهی همراه با توضیحات شفاهی بود.

بخش عمده‌ای از جلسات تدریس، به ردیف ابوالحسن‌صبا از جمله ردیف سه‌تار، سنتور، و ویولن اختصاص یافته بود. البته به جز ردیف سه‌تار صبا، مرحوم صفوت، ردیف سنتور و برخی قطعات ردیف ویولن را برای اجرا روی سه‌تار تنظیم و تدریس می‌کرد. پس از حدود بیست سال، برخی شاگردان مجموعه‌ ضبط‌های خود را در اختیار خانواده‌ او قرار دادند تا به عنوان یادگار ثبت و ضبط شود.


انتشار آثار جدید هنرمندان در حوزه هنر صوتی دیجیتال در پایان سال ۱۴۰۲ بسیار زیاد بوده است. این آثار شامل البوم‌های متنوعی است که از جاودانگی تالارنوازی تار تا هنر صوتی لرستان و اثرهایی از آثار منتخب زنده یاد علی تجویدی، هنر صوتی صحرانشینان عرب خوزستان و درس‌هایی از داریوش صفوت برای سه تار ترکیب گوناگونی از سبک‌ها و اجراها را در اختیار مخاطبان قرار می‌دهند. هنرمندان شاخص ایرانی با تلاش‌های بی‌وقفه خود شاهد ارائه‌ی آثار جمع و جور و زیبا برای علاقه‌مندان به هنر صوتی شده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *