چرا بازار بازار سهام دوباره وارد مرحله نزولی شد؟

چرا بورس دوباره ریزشی شد؟


در این متن، امیرحسین جنانی، کارشناس بازار سرمایه می‌گوید که سایه ریسک سیاسی در هفته دوم بهمن ماه باعث بی‌رمقی در بازار سرمایه شده است. او معتقد است که تنش‌های سیاسی منجر به رشد نرخ دلار و انتظارات تورمی شده است. در آینده نیز انتظار می‌رود که تنش‌های سیاسی کاهش یابد و نرخ دلار در قیمت‌های بالاتر ساکن شود. این موضوع می‌تواند بهانه‌ای برای عقب نشینی فروشندگان در بازار سهام و تحرک مثبت حداقلی باشد. او همچنین اظهار داشته است که اعلام خبر انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی توسط نهاد مالی ضربه‌ای سنگین به نظام بانکی و دانش مالی کشور وارد خواهد کرد. این امر به جهت تأمین سرمایه در گردش واحدهای ساخت و ساز اتفاق افتاده است و باعث تشدید تورم می‌شود. جنانی همچنین به اهمیت نمودار ارزش دلاری بازار سهام و کاهش اعتماد افراد حقیقی به بازار سرمایه اشاره می‌کند. در نهایت، او به این نکته اشاره می‌کند که با توجه به روند رشد دلار، بازار سرمایه نیز با تأخیری این رشد را پیش خواهد گرفت و ارزندگی خود را جبران خواهد کرد.

امیرحسین جنانی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار دیجیاتور با بیان این که هفته دوم بهمن ماه سایه ریسک سیاسی بر سر بازار سهام باعث بی رمقی در بازار سرمایه شده است، گفت: در واقع تشدید تنش‌های سیاسی منجر به رشد نرخ دلار و شکل گیری انتظارات تورمی شده است. انتظار می‌رود بعد از گذشت زمان کوتاه شاهد کاهش تنش‌های سیاسی و تثبیت نرخ دلار در قیمت‌های بالاتر باشیم. این موضوع می‌تواند بهانه‌ای برای عقب نشینی فروشندگان در بازار سهام و شاید عاملی برای تحرک مثبت حداقلی باشد.

جنانی افزود: دوشنبه اعلام خبر انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی توسط نهاد مالی با هدف تأمین سرمایه در گردش واحدهای ساخت و ساز به شبکه بانکی ابلاغ شد. این گواهی سپرده خاص ضربه‌ای سنگین به نظام بانکی و دانش مالی کشور وارد می‌کند این اوراق سپرده‌های ارزان باعث تشدید تورم آتی خواهد شد در همین حال با کمبود شدید تسهیلات بانکی ارزان، کمبود کالا و هزینه تمام شده آن بالا می‌رود و برای اکثریت فعالیت‌های مالی که نرخ بازده پس از کسر وجوه دولتی آنها زیر ۳۰ درصد است چاره‌ای جز تعطیلی باقی نمی‌ماند.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، این روزها نمودار ارزش دلاری بازار سرمایه در فضای مجازی دست به دست می‌شود، با نگاهی اجمالی به این نمودار می‌بینیم که ارزش دلاری بازار به سال‌های ۱۳۹۵- ۱۳۹۶ بازگشته است که گویای ارزندگی کلیت بازار از منظر بنیادین است.

جنانی بیان کرد: اعتماد از دست رفته افراد حقیقی بازار و حفاظت از سرمایه خود در مقابل ریسک‌های پیش بینی نشده باعث شده که با این حد از ارزندگی بازار بازار سهام در مقابل فضای صعودی دیگر بازارهای موازی مانند طلا و دلار و حتی تورم انتظاری این چنین سردرگم و بی رمق شده باشد

وی با با بیان این که اما نهایتاً باید در نظر داشت که اگر ریسک‌های سیستماتیک و دست‌اندازی‌های حکومت به بازار سهام تشدید نشود، گفت: با توجه به روندی که دلار گرفته، بازار سرمایه نیز با یک تأخیر زمانی این رشد را در پیش خواهد گرفت و ارزندگی خود را جبران خواهد کرد. در چنین وضعیتی پیش بینی بازار برای دوره‌های کوتاه مدتی کمی دشوار می‌باشد و با خطای بیشتری همراه است

جنانی در پایان گفت: سوددهی بانک‌ها و صندوق‌های درآمد ثابت به کانال ۳۰ درصد هم رسیده است. بدیهی است برآیند این عوامل رکود و بی رمقی معاملات در بازار باشد.


هفته دوم بهمن ماه سایه ریسک سیاسی بر سر بازار سهام باعث بای رمقی در بازار سرمایه شده است. تشدید تنش‌های سیاسی منجر به رشد نرخ دلار و شکل گیری انتظارات تورمی شده است. انتظار می‌رود بعد از گذشت زمان کوتاه شاهد کاهش تنش‌های سیاسی و تثبیت نرخ دلار در قیمت‌های بالاتر باشیم. این موضوع می‌تواند بهانه‌ای برای عقب نشینی فروشندگان در بازار سهام و شاید عاملی برای تحرک مثبت حداقلی باشد.

دوشنبه اعلام خبر انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی توسط نهاد مالی با هدف تأمین سرمایه در گردش واحدهای ساخت و ساز به شبکه بانکی ابلاغ شد. این گواهی سپرده خاص ضربه‌ای سنگین به نظام بانکی و دانش مالی کشور وارد می‌کند این اوراق سپرده‌های ارزان باعث تشدید تورم آتی خواهد شد در همین حال با کمبود شدید تسهیلات بانکی ارزان، کمبود کالا و هزینه تمام شده آن بالا می‌رود و برای اکثریت فعالیت‌های مالی که نرخ بازده پس از کسر وجوه دولتی آنها زیر ۳۰ درصد است چاره‌ای جز تعطیلی باقی نمی‌ماند.

این روزها نمودار ارزش دلاری بازار سرمایه در فضای مجازی دست به دست می‌شود، با نگاهی اجمالی به این نمودار می‌توانیم ببینیم که ارزش دلاری بازار به سال‌های ۱۳۹۵- ۱۳۹۶ بازگشته است که گویای ارزندگی کلیت بازار از منظر بنیادین است.

اعتماد از دست رفته افراد حقیقی بازار و حفاظت از سرمایه خود در مقابل ریسک‌های پیش بینی نشده باعث شده که با این حد از ارزندگی بازار بازار سهام در مقابل فضای صعودی دیگر بازارهای موازی مانند طلا و دلار و حتی تورم انتظاری این چنین سردرگم و بی رمق شده باشد.

اما نهایتاً باید در نظر داشت که اگر ریسک‌های سیستماتیک و دست‌اندازی‌های حکومت به بازار سهام تشدید نشود، با توجه به روندی که دلار گرفته، بازار سرمایه نیز با یک تأخیر زمانی این رشد را در پیش خواهد گرفت و ارزندگی خود را جبران خواهد کرد. در چنین وضعیتی پیش بینی بازار برای دوره‌های کوتاه مدتی کمی دشوار می‌باشد و با خطای بیشتری همراه است.

سوددهی بانک‌ها و صندوق‌های درآمد ثابت به کانال ۳۰ درصد هم رسیده است. بدیهی است برآیند این عوامل رکود و بی رمقی معاملات در بازار باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *