پیگیری اتصال شبکه برق ایران و روسیه از طریق جمهوری آذربایجان

پیگیری اتصال شبکه برق ایران و روسیه از مسیر جمهوری آذربایجان


در یک دیدار، علی اکبر محرابیان و پرویز شهبازف، در مورد همکاری مشترک و تقویت تعاملات بین ایران و جمهوری آذربایجان، به خصوص در حوزه ساخت و بهره‌برداری از دو سد خدا آفرین و قیز قلعه‌سی بحث کردند. وزیر نیروی ایران گفت که توسعه روابط با کشورهای همسایه یکی از روابط حکومتی‌های اصلی حکومت است و اعلام کرد که روابط با جمهوری آذربایجان در حال تقویت و توسعه است. همچنین، توافقات در حوزه انرژی برق، به خصوص اتصال برق ایران و روسیه از مسیر آذربایجان نیز مورد بحث قرار گرفت. دو طرف برنامه‌ریزی کردند که پروژه‌های همکاری در زمینه‌های مختلف توسعه یابند و این پروژه‌ها با جدیت و تعامل سازنده پیگیری خواهند شد.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، علی اکبر محرابیان و پرویز شهبازف در دیداری که امروز جمعه در تهران و به دعوت وزیر نیروی ایران برگزار شد، پیرامون زمینه‌های همکاری مشترک و راه‌های تقویت تعاملات فی مابین به ویژه در حوزه فرایند احداث و بهره برداری مشترک از دو سد خدا آفرین و سد قیز قلعه‌سی تبادل نظر کردند.

در این دیدار وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران پیرامون گفتگوهای دیپلماتیک و توافقات صورت گرفته گفت: یکی از روابط حکومتی‌های اصلی حکومت سیزدهم توسعه روابط همه جانبه میان ایران و کشورهای همسایه است و بسیار خرسندیم که اعلام کنیم روابط ایران و جمهوری آذربایجان نیز با توجه به اشتراکات تاریخی و فرهنگی در همین چارچوب روز به روز در حال تقویت و توسعه است.

وی با بیان اینکه میان ایران و جمهوری آذربایجان زمینه‌های همکاری فراوانی وجود دارد، ادامه داد: در طول سال‌های گذشته پروژه‌های مشترک فراوانی میان ایران و جمهوری آذربایجان تعریف شده است که از جمله این پروژه‌ها باید به احداث سد قیز قلعه سی و نیز توسعه سد خدا آفرین بر روی رودخانه ارس اشاره کرد.

محرابیان با اعلام این خبر که اکنون در آستانه بهره برداری از سد قیز قلعه‌سی هستیم، اظهار داشت: با توجه به اینکه عملیات احداث سد قیز قلعه سی و توسعه سد خدا آفرین در آستانه اتمام است، ضرورت داشت در یک جلسه مشترک با وزیر انرژی جمهوری آذربایجان تقسیم بندی برنامه‌های اجرایی پیش رو با محوریت افتتاح پروژه‌ها برگزار شود.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه عملیات احداث دو سد خدا آفرین و قیز قلعه‌سی با رعایت آخرین استانداردهای بین المللی انجام شده است، اضافه کرد: بهره برداری از این دو سد که بزودی با حضور رؤسای جمهور دو کشور انجام می‌شود، اجازه می‌دهد تا بر اساس پروتکل‌های بین المللی و توافقات دو جانبه حداکثر استفاده را از منابع منابع آبی موجود در رودخانه ارس در مسیر تأمین منافع مردم انجام شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به توافقات صورت گرفته در حوزه انرژی برق اشاره کرد و گفت: در دیدار امروز با وزیر انرژی جمهوری آذربایجان پیرامون افزایش ظرفیت تبادل انرژی نیز گفتگوهای دیپلماتیک خوبی داشتیم که یکی از مهم‌ترین آن‌ها موضوع اتصال برق ایران و روسیه از مسیر آذربایجان بود.

محرابیان با بیان اینکه گفتگوهای دیپلماتیک پیرامون فرایند سنکرون سازی برق ایران و روسیه از مسیر آذربایجان ادامه خواهد داشت، بیان کرد: موضوع تبادل برق با جمهوری آذربایجان و نیز ترانزیت برق از خاک این کشور برای ما بسیار مهم است و در همین رابطه گفتگوهای دیپلماتیک و رایزنی‌های خود را با این دو کشور ادامه می‌دهیم.

وزیر انرژی آذربایجان نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از مسافرت به ایران گفت: در جریان این مسافرت ابتدا به اتفاق همکاران از فرایند احداث سد قیز قلعه‌سی و توسعه سد خدا آفرین بازدید کردیم و بسیار خوشحال هستیم که اعلام کنیم فرایند ساخت سد قیز قلعه‌سی و توسعه سد خدا آفرین بزودی به پایان می‌رسد.

شهبازوف با تاکید بر لزوم بهره برداری حداکثری از منابع منابع آبی رود ارس توسط دو کشور همسایه ادامه داد: پس از اتمام فرایند ساخت و توسعه دو سد در مرحله بعد باید عملیات ساخت نیروگاه را نیز در تعامل با یکدیگر انجام دهیم که این اقدام به دو کشور کمک می‌کند تا حداکثر بهره برداری را از منابع منابع آبی و برق داشته باشند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع سنکرون سازی برق ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه اشاره کرد و گفت: پروژه سنکرون سازی برق سه کشور ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه نیز یکی دیگر موضوعات مشترک و مهم است که در این دیدار قرار شد برای پیگیری آن ملاقات دیگری نیز در آینده نزدیک داشته باشیم.

وزیر انرژی جمهوری آذربایجان در پایان اظهار داشت: پروژه‌ها و موضوعات همکاری فراوانی میان دو کشور در حوزه‌های ترانزیت، انرژی و… وجود دارد که باید با جدیت و تعامل سازنده این پروژه‌ها را توسعه دهیم.


همکاری دو کشور در زمینه‌های پروژه‌های مشترک افزایش یافته است و این تعاملات برای توسعه منافع مردم انجام شده است. توافقات در حوزه انرژی برق باعث افزایش ظرفیت تبادل انرژی شده و اتصال برق ایران و روسیه از طریق آذربایجان مورد بررسی قرار گرفته است. نیز پروژه سنکرون سازی برق سه کشور مورد توجه و پیگیری قرار گرفته است. همچنین بهره برداری از منابع منابع آبی و برق رود ارس توسط دو کشور همسایه توسعه یافته و نیاز به همکاری برای ساخت نیروگاه احساس شده است. این همکاری‌ها و پروژه‌ها باید با تعامل و جدیت ادامه یابد تا بهره برداری حداکثری از منابع فراهم شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *