پیشنهاد افزایش مبلغ وام خرید مسکن برای نخبگان به سه میلیارد ریال
0 نظر
در گفت و گویی با خبرنگار دیجیاتور، سید سلمان سید افقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، درباره آخرین وضعیت وام خرید و ودیعه مسکن نخبگان صحبت کرد. او اعلام کرد که در حال حاضر میزان وام خرید مسکن نخبگان یک میلیارد تومان و وام ودیعه مسکن ۳۰۰ میلیون تومان است، اما به علت اینکه با این مبلغ فعلی هیچ کس نمی تواند خانه بخرد، پیشنهاد داده است که مبلغ وام ودیعه به یک میلیارد تومان و وام خرید مسکن به ۳ میلیارد تومان افزایش یابد. او همچنین از طرح جدید بنیاد برای پوشش ریسک تکمیلی نخبگان و تأمین اعتبار برای آن خبر داد. همچنین افقهی به این نکته اشاره کرد که برنامهریزی مالی بنیاد ملی نخبگان تاکنون تنها ۲۵ درصد محقق شده است و این مسئله باعث مشکل در برنامهها و حمایت های بنیاد می شود. او تأکید داشت که نخبگان در اولویت سازمان برنامه و برنامهریزی مالی نخبگان قرار ندارند و طرح های مربوط به آن ها اجرایی نمی شود. همچنین افقهی اشاره کرد که از نخبه پروری و گزینی خبر می دهند اما در عمل هیچ کاری انجام نمی دهند و بنیاد با مشکل اعتبار در پیشبرد برنامه های خود مواجه است. او اعتقاد دارد که تقسیم درست برنامهریزی مالی انجام نمی شود و نسبت فایده به هزینه در حوزه نخبگان به شدت بالا است.
سید سلمان سید افقهی در گفت و گو با خبرنگار دیجیاتور، درباره آخرین وضعیت وام خرید و ودیعه مسکن نخبگان اظهار کرد: در حال حاضر وام خرید مسکن نخبگان یک میلیارد تومان و وام ودیعه مسکن ۳۰۰ میلیون تومان است اما با توجه به اینکه در شرایط حال حاضر کسی نمی تواند با یک میلیارد تومان خانه بخرد، در نامه ای به شورای پول و اعتبار پیشنهاد دادم مبلغ وام ودیعه مسکن به یک میلیارد تومان و وام خرید مسکن نیز به ۳ میلیارد تومان افزایش یابد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه سال گذشته در هیات امنای بنیاد ملی نخبگان تهیه ۱۰۰۰ واحد مسکونی برای نخبگان مصوب شد، افزود: تامین اعتبار این طرح به سازمان برنامه موکول شده اما این سازمان متاسفانه علی رغم پیگیری هایی که انجام شده، هنوز هیچ اعتباری را به این کار اختصاص نداده است.
پوشش ریسک تکمیلی نخبگان در راه است
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از طرح جدید بنیاد برای پوشش ریسک تکمیلی نخبگان هزار نفر از نخبگان خبر داد و گفت: یکی از برنامههایی که در دستور کار بنیاد ملی نخبگان قرار دارد بحث پوشش ریسک تکمیلی این عزیزان است که پیشنهاد دادم بالاترین تعهدات پوشش ریسک ای برای نخبگان در نظر گرفته شود که برای هر فرد تقریبا در ماه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و در سال برای هزار نفر، ۱۲ هزار میلیارد تومان باید پرداخت کنیم.
پوشش ریسک هزار نخبه با بالاترین تعهدات پوشش ریسک ای قطعی شد
وی ادامه داد: البته به من گفته شد تعهدات پوشش ریسک ای کم شود تا افراد بیشتری تحت پوشش پوشش ریسک قرار بگیرند که بنده پاسخ دادم یا کسی را پوشش ریسک نمی کنیم یا اگر این کار را انجام می دهیم، باید بهترین شرایط را فراهم کنیم. در حال حاضر پوشش ریسک تکمیلی برای هزار نفر از نخبگان قطعی شده ولی اجرای چنین طرح هایی به تامین اعتبار گره خورده است.
برنامهریزی مالی ۱۴۰۲ بنیاد تنها ۲۵ درصد محقق شده است!
سید افقهی با بیان اینکه برنامهریزی مالی بنیاد در سال ۱۴۰۲ تاکنون تنها ۲۵ درصد محقق شده و این موضوع باعث شده که در برنامهها و حمایت هایمان با مشکل مواجه شویم، تصریح کرد: ما تحت فشار هستیم و از دوستان بارها هم پیگیری کردیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه رییس بنیاد، معاون علمی رییس جمهور است، متاسفانه این درکِ اشتباه وجود دارد که سازمان برنامه وقتی برنامهریزی مالی ای را برای معاونت لحاظ می کند، عنوان می کند که برنامهریزی مالی بنیاد هم در دل آن قرار گرفته در حالی که رییس بنیاد با حفظ سمت، معاون علمی رییس جمهور است.
اولویت سازمان برنامه و برنامهریزی مالی نخبگان نیست
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: بارها این را گفته ایم که دولتی که می خواهد چند میلیون مسکن بسازد برای هزار مسکن نخبگان نباید دچار مشکل باشد و البته هم نیست، ولی مساله این است که اولویت عزیزان در سازمان برنامه و برنامهریزی مالی نخبگان نیست. وقتی برنامهریزی مالی بنیاد تنها ۲۵ درصد محقق شده و از طرفی طرح مسکن نخبگان محقق نشده و طرح جذب در دستگاه های اجرایی به دلیل عدم تامین اعتبار در برخی جاها مشکل اعتبار دارد، برداشت ما این است که نخبگان در اولویت قرار ندارند و طرح های مربوط به آن ها اجرایی نمی شود.
شعار نخبه پروری می دهیم اما در عمل هیچ کاری انجام نمی دهیم
وی افزود: مرتبا از نخبه پروری، نخبه گزینی و نخبه گماری صحبت می کنیم اما هیچ اتفاق خاصی در عمل برای آن ها رقم نمی خورد. در حال حاضر برای پیشبرد برنامه های جاری بنیاد با اعتبارات موجود، با مشکل مواجه هستیم و وضعیت نامطلوبی داریم. در صورتی که نسبت فایده به هزینه در حوزه نخبگان به شدت بالا است ولی ما این را در نظر نمی گیریم و بنده معتقدم متاسفانه تقسیم درست برنامهریزی مالی اتفاق نمیفتد.
– وام خرید مسکن نخبگان یک میلیارد تومان است
– وام ودیعه مسکن ۳۰۰ میلیون تومان است
– پیشنهاد افزایش مبلغ وام ودیعه مسکن به یک میلیارد تومان
– پیشنهاد افزایش مبلغ وام خرید مسکن به ۳ میلیارد تومان
– تهیه ۱۰۰۰ واحد مسکونی برای نخبگان مصوب شده است
– عدم اختصاص اعتبار به این طرح توسط سازمان برنامه
– طرح جدید پوشش ریسک تکمیلی نخبگان هزار نفر را شامل می شود
– پیشنهاد بالاترین تعهدات پوشش ریسک ای برای نخبگان
– تحت فشار برنامهریزی مالی نبوده ولی در برنامهها و حمایت ها مشکل داریم
– برنامهریزی مالی بنیاد تنها ۲۵ درصد محقق شده است
– پوشش ریسک تکمیلی برای هزار نفر از نخبگان قطعی شده است
– عدم تامین اعتبار در برخی جاها مشکل اعتبار دارد
– نخبگان در اولویت قرار ندارند و طرح های مربوط به آنها اجرایی نمیشود
– هیچ اتفاق خاصی در عمل برای نخبگان رقم نمیخورد
– مشکل در پیشبرد برنامههای جاری بنیاد با اعتبارات موجود
– نسبت فایده به هزینه در حوزه نخبگان به شدت بالا است
– تقسیم درست برنامهریزی مالی اتفاق نمیافتد