پیشرفت ۸۰ درصدی در ساخت مخازن ذخیره‌سازی منابع هیدروکربن خام گوره

پیشرفت ۸۰ درصدی ساخت مخازن ذخیره‌سازی نفت خام گوره


در این متن آمده است که برای نخستین بار در ایران از مخازن بتنی برای ذخیره سازی منابع هیدروکربن خام استفاده شده و طراحی این مخازن توسط مهندسان ایرانی صورت گرفته است. طرح ذخیره سازی منابع هیدروکربن خام گوره شامل چهار مخزن ذخیره سازی ۵۰۰ هزار بشکه ای و دو مخزن یک میلیون بشکه ای است. این طرح تاکنون ۸۰ درصد پیشرفت داشته و با استفاده ماهیانه از این مخازن درآمد بالغ بر ۸۰ میلیون دلار برای کشور به دست می آید. با تلاش شبانه روزی و جهادی مهندسان و متخصصان بهره برداری از این پروژه محقق خواهد شد. همچنین طرح ذخیره سازی منابع هیدروکربن خام گوره در گناوه قرار دارد و برای انتقال به پایانه صادراتی کشور یعنی نقطه دورافتاده خارک مورد استفاده قرار می گیرد. این طرح از سال ۱۳۸۱ آغاز شده و در سه پیمان به پایان نرسیده، اما با برنامه ریزی های انجام شده در میانه بهمن ماه امسال به بهره برداری می رسد.

به گزارش دیجیاتور به نقل از صدا و سیما، حسین ذوالفقاری، مدیر طرح پیمانکاری گفت: برای نخستین بار در کشور از مخازن بتنی برای ذخیره‌سازی منابع هیدروکربن خام استفاده و طراحی آن از سوی مهندسان ایرانی انجام شده است.

وی افزود: طرح ذخیره‌سازی منابع هیدروکربن خام گوره چهار مخزن ذخیره‌سازی ۵۰۰ هزار بشکه‌ای و دو مخزن یک میلیون بشکه‌ای دارد.

مرجان محمدی، مجری طرح ساخت مخازن راهبردی منابع هیدروکربن خام گوره نیز با بیان اینکه این طرح تاکنون ۸۰ درصد پیشرفت داشته است، اظهار کرد: بهره‌برداری از این مخازن ماهانه حدود ۸۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی برای کشور در پی خواهد داشت.

منصور علوی‌مقدم، مدیرعامل شرکت اجرای طرح نیز گفت: با وجود گستردگی و پیچیدگی کار با تلاش شبانه‌روزی و جهادی مهندسان و متخصصان، بهره‌برداری از پروژه ساخت مخازن راهبردی منابع هیدروکربن خام گوره محقق می‌شود.

محسن عبدالحسین‌پور، مدیر برنامه‌ریزی طرح ساخت مخازن منابع هیدروکربن خام گوره نیز تصریح کرد: ساخت یک خط لوله انتقال ۵۰۰ متری در عمق ۱۰ متری زمین با کار شبانه‌روزی طی ۱۰ روز آینده به پایان می‌رسد.

بر پایه این گزارش، طرح ذخیره‌سازی منابع هیدروکربن خام گوره در گناوه، پایانه جمع‌آوری منابع هیدروکربن‌های استخراجی ایران برای انتقال به پایانه صادراتی کشور یعنی نقطه دورافتاده خارک است.

آغاز این طرح از سال ۱۳۸۱ در گوره کلید خورد، اما طی ۲۰ سال و در سه پیمان به سرانجام نرسید، از این رو در سال ۱۴۰۱ وزارت منابع هیدروکربن تصمیم گرفت این طرح را به پایان برساند و با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده مخازن ذخیره‌سازی منابع هیدروکربن خام گوره در میانه بهمن‌ماه امسال به بهره‌برداری می‌رسد.


استفاده از مخازن بتنی برای ذخیره‌سازی منابع هیدروکربن خام در کشور برای نخستین بار انجام شده است. طرح ذخیره‌سازی منابع هیدروکربن خام گوره چهار مخزن ذخیره‌سازی ۵۰۰ هزار بشکه‌ای و دو مخزن یک میلیون بشکه‌ای دارد. بهره‌برداری از این مخازن ماهانه حدود ۸۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی برای کشور در پی خواهد داشت. با تلاش شبانه‌روزی و جهادی مهندسان و متخصصان، بهره‌برداری از پروژه ساخت مخازن راهبردی منابع هیدروکربن خام گوره محقق می‌شود. ساخت یک خط لوله انتقال ۵۰۰ متری در عمق ۱۰ متری زمین در آینده نزدیک به پایان می‌رسد. طرح ذخیره‌سازی منابع هیدروکربن خام گوره در گناوه، پایانه جمع‌آوری منابع هیدروکربن‌های استخراجی ایران برای انتقال به پایانه صادراتی کشور یعنی نقطه دورافتاده خارک است. طرح ساخت مخازن منابع هیدروکربن خام گوره که از سال ۱۳۸۱ آغاز شده است، در اوایل سال ۱۴۰۱ به پایان خواهد رسید. مخازن ذخیره‌سازی منابع هیدروکربن خام گوره در میانه بهمن‌ماه امسال به بهره‌برداری می‌رسند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *