افزایش ۳۵ درصدی در پیشرفت فاز دوم طرح توسعه ذخیرهسازی گاز در میدان سراجه قم
0 نظر
طرح توسعه ذخیره سازی گاز در میدان سراجه قم با هدف افزایش ظرفیت ذخیره سازی گاز از یک میلیارد به یک و نیم میلیارد متر مکعب، در حال اجراست. این طرح شامل احداث یک واحد نم زدایی، خط لوله ۱۶ اینچ به طول ۵ کیلومتر و تأسیسات لختهگیری و اندازهگیری گاز است. میدان سراجه قم به دلیل نزدیکی به مناطق پرجمعیت کشور و همچنین قرار داشتن در مسیر خط لوله سراسری گاز پنجم تهران، از استراتژیک بودن و اهمیت خاصی برخوردار است و میتواند در روزهای اوج مصرف در فصل زمستان به عنوان پشتیبان برای جبران ناترازی و تأمین کمبود گاز استفاده شود. این طرح در زمانبندی تا آذر ماه سال ۱۴۰۳ وارد مدار میشود و فعالیتهای بالادست و حفر چاه نیز تا پایان سال-جاری انجام میشود.
به گزارش دیجیاتور، محمد زمان جوکار، مجری طرحهای ذخیره سازی گاز در شرکت فناوری طراحی و توسعه گاز ایران درباره این طرح راهبردی، گفت: هدف از اجرای این طرح، افزایش ظرفیت ذخیرهسازی گاز از یک میلیارد به یک و نیم میلیارد متر مکعب است. همچنین با اجرای فاز دوم طرح توسعه ذخیرهسازی گاز در میدان سراجه قم، برداشت گاز، از ۱۰ به ۱۵ میلیون متر مکعب در روز میرسد.
جوکار با تأکید به اهمیت این طرح افزود: میدان سراجه قم بهدلیل نزدیک بودن به مناطق پرجمعیت کشور، از جمله شهرهای تهران و قم و همچنین مجاورت با خط لوله سراسری گاز پنجم تهران، به لحاظ استراتژیک از اهمیت خاصی برخوردار است و میتواند پشتیبانی مطمئن برای جبران ناترازی و تأمین بخشی از کمبود گاز در روزهای اوج مصرف در فصل زمستان و شرایط بحرانی باشد.
وی با اشاره به مشخصات این طرح بیان کرد: فاز دوم طرح توسعه ذخیره سازی گاز در میدان سراجه قم، مشتمل بر احداث یک واحد نمزدایی به ظرفیت ۵ میلیون متر مکعب در روز، احداث خط لوله ۱۶ اینچ به طول ۵ کیلومتر، تأسیسات لختهگیر و اندازهگیری گاز است. این طرح از ابتدای سالجاری آغاز شده و بنا بر زمانبندی تا آذر ماه سال ۱۴۰۳ وارد مدار میشود. ضمناً علاوه بر فعالیتهای جاری در پایین دست این میدان، فعالیتهای بالادست و حفر چاه نیز تا پایان سالجاری به پیمانکار سپرده میشود.
افزایش ظرفیت ذخیرهسازی گاز از یک میلیارد به یک و نیم میلیارد متر مکعب
افزایش برداشت گاز از ۱۰ به ۱۵ میلیون متر مکعب در روز در میدان سراجه قم
نزدیکی میدان سراجه قم به مناطق پرجمعیت کشور و جمله شهرهای تهران و قم
استراتژیک بودن میدان سراجه قم به لحاظ مجاورت با خط لوله سراسری گاز پنجم تهران
نقش مهم میدان سراجه قم در جبران ناترازی و تأمین بخشی از کمبود گاز در روزهای اوج مصرف در فصل زمستان و شرایط بحرانی
احداث واحد نمزدایی به ظرفیت ۵ میلیون متر مکعب در روز
احداث خط لوله ۱۶ اینچ به طول ۵ کیلومتر
تأسیسات لختهگیر و اندازهگیری گاز
شروع طرح از ابتدای سالجاری و ورود به مدار تا آذر ماه سال ۱۴۰۳
فعالیتهای بالادست و حفر چاه تا پایان سالجاری