تامین ۷ هزار دستگاه اتوبوس بین شهری
0 نظر
در مطالعات تاریخی ۱۴۰۲، برای تردد زوار در اربعین، ۲ هزار دستگاه اتوبوس وارد کشور شدند؛ اما به دلیل موانع مختلف این روند با تأخیر مواجه شد. علیرضا احمدی فینی، رئیس ستاد سازماندهی ترانزیت و سوخت کشور، در گفتگویی اعلام کرد که مراحل لازم برای بازرگانی بینالملل ۲ هزار دستگاه اتوبوس در حال انجام است و تأیید فنی این دستگاهها برعهده سازمان راهداری است. همچنین، برنامه توسعه ناوگان ترانزیت عمومی برای بازرگانی بینالملل ۵ هزار دستگاه اتوبوس بین شهری برای سال آینده معرفی شده است و منابع ارزی مورد نیاز توسط نهاد مالی ایران تعیین و ابلاغ خواهد شد. این تدابیر با هدف رونق ترانزیت عمومی و توسعه خدمات به مسافران انجام شده است.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور، بنا بود به دلیل کمبود ناوگان برای تردد زوار در اربعین (۱۴۰۲)، ۲ هزار دستگاه اتوبوس پیشاز آغاز مسافرت عتبات وارد شود؛ اما به دلیل وجود برخی از موانع بین دستگاههای مربوطه این روند با تأخیر مواجه شد که در تیرماه (۱۴۰۲)، معاون ترانزیت سازمان راهداری و ترانزیت بزرگراهای در بیان اقدامات و برنامههای این معاونت از اضافه شدن ۲ هزار دستگاه اتوبوس به ناوگان ترانزیت عمومی کشور خبر داد و گفت: با تلاشهای وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و ترانزیت بزرگراهای، مجوز بازرگانی بینالملل ۲ هزار دستگاه اتوبوس از سوی هیأت حکومت ابلاغ شده است.
به منظور توسعه ترانزیت عمومی مسافر، تنظیم بازار و ارائه خدمات بهینه به مسافرین به وزارت تولیدی، استخراج معدنی و بازرگانی مجوز داده میشود با تأیید و تشخیص سازمان راهداری و ترانزیت بزرگراهای نسبت به ثبت سفارش بازرگانی بینالملل ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری با عمر کمتر از پنج سال و تأیید تأمین قطعات وجود شبکه خدمات پس از فروش و معاینه فنی توسط وزارت تولیدی استخراج معدنی و بازرگانی بر اساس استاندارد کارخانه سازنده در زمان ساخت وسایل نقلیه اقدام کند.
علیرضا احمدی فینی رئیس ستاد سازماندهی ترانزیت و سوخت کشور در گفتوگو با خبرنگار دیجیاتور در خصوص چرایی عدم بازرگانی بینالملل ۲ هزار دستگاه اتوبوس، گفت: در راستای بازرگانی بینالملل ۲ هزار دستگاه اتوبوس در مطالعات تاریخی (۱۷ مهر ماه) آئین نامه اجرایی ابلاغ شد؛ بنا بود تا طبق مصوبه هیأت وزیران صادر کرده بودند، روند تأیید و تشخیص در سازمان راهدار طی شود.
رئیس ستاد سازماندهی ترانزیت و سوخت کشور در ادامه تاکید کرد: همچنین قرار شد تا مراحل دیگر مانند شناسایی کالا، تخصیص ارز، تأمین ارز و تاییدیه نهایی در وزارت تولیدی، استخراج معدنی و بازرگانی طی شود. در سازمان راهداری مرحلهای پساز تأیید شناسایی کالا و تأیید اولیه ارزی که با عنوان محدودیت ثبت سفارش سابقه محسوب میشود که پساز این سازمان راهداری به عنوان متولی وارد چرخه بازرگانی بینالملل اتوبوسها میشود.
وی خاطرنشان کرد: البته ناگفته نماند که تأیید فنی در ثبت سفارشات برعهده سازمان راهداری است؛ که تاییدیه فنی ۱۹۰ ناوگان انجام شده اما مراحل ارزی هنوز طی نشده است.
نوسازی ناوگان ترانزیت برون شهری بهویژه در بخش مسافربری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در این زمینه ناوگان ترانزیت عمومی با عقب ماندگیهایی روبهرو بود که اما با روی کار آمدن حکومت سیزدهم، تدابیر لازم به منظور تأمین ناوگان مورد نیاز کشور مورد بررسی قرار گرفت.
تأمین ۵ هزار دستگاه اتوبوس بین شهری برای سال جدید
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در مصاحبههای اخیر خود از بازرگانی بینالملل ۵ هزار دستگاه اتوبوس خبر داد و اعلام کرد «در حوزه ایمنی، برنامه توسعه ناوگان ترانزیت عمومی را در برنامه داریم؛ هدف گذاری برای تأمین اتوبوس بین شهری برای سال آینده معادل ۵ هزار دستگاه است.»
به گزارش مهر، منابع ارزی مورد نیاز این بازرگانی بینالملل این ۷ هزار دستگاه اتوبوس، از سوی نهاد مالی جمهوری اسلامی ایرانی تعیین و ابلاغ میشود.
ناوگان بزرگراهای کشور با کمبود جدی روبه رو است و آمار اتوبوسهای بین شهری نسبت به سال گذشته میانگین نصف شده که حکومت باید نسبت به این روند اقدامات جدی را در دستور کار قرار دهد؛ حال باید دید هماکنون علاوه بر وعده بازرگانی بینالملل ۲ هزار دستگاه، وعده تأمین ۵ هزار دستگاه اتوبوس بین شهری برای سال جدید (۱۴۰۳) با چه جدیتی از سوی حکومت سیزدهم پیگیری خواهد شد.
به دلیل کمبود ناوگان برای تردد زوار در اربعین (۱۴۰۲)، ۲ هزار دستگاه اتوبوس پیشاز آغاز مسافرت عتبات وارد شود؛ اما به دلیل وجود برخی از موانع بین دستگاههای مربوطه این روند با تأخیر مواجه شد. علیرضا احمدی رئیس ستاد سازماندهی ترانزیت و سوخت کشور در گفتوگو با خبرنگار دیجیاتور اعلام کرد که در راستای بازرگانی بینالملل ۲ هزار دستگاه اتوبوس، طبق آئین نامه اجرایی تصویب شده باید مراحل تأیید و تشخیص توسط سازمان راهداری و ترانزیت بزرگراهای طی شود. وزیر راه و شهرسازی نیز خبر داد که برنامه توسعه ناوگان ترانزیت عمومی شامل بازرگانی بینالملل ۵ هزار دستگاه اتوبوس بین شهری برای سال آینده در دستور کار قرار دارد.