آمار بارش‌ها نگران کننده در وزارت نیرو

وزارت نیرو: آمار بارش‌ها نگران کننده است


این متن درباره وضعیت بارش و منابع آبی در ایران است. مدیرکل سازماندهی بحران، پدافند غیرعامل و HSE شرکت سازماندهی منابع منابع آبی ایران، تحلیل وضعیت کشور و استان‌ها را یکی از وظایف روزانه مدیران استانی خوانده است. بر اساس آمار اعلام شده، متوسط بارش کشور در سال آبی جاری تا امروز ۴۵ میلی‌متر بوده است. این در حالی است که کشور بر اساس میزان نرمال بلندمدت باید ۶۶ میلی‌متر باران دریافت کند. در اغلب حوضه‌های آبریز، درصد کاهش بارندگی حدود ۳۳ درصد است و نسبت به سال گذشته، ۸ درصد عقب‌ماندگی داریم. در استان‌های پربارش و خشک، وضعیت بارش‌ها نگران‌کننده است. استان‌های تهران، قم، مرکزی، فارس، قزوین، زنجان، البرز و چهارمحال و بختیاری نسبت به بلندمدت با کاهش بسیار زیاد بارندگی مواجه هستند. در حالی که استان‌های سمنان، مازندران، خراسان شمالی و گلستان رشدی در بارندگی داشته‌اند. مجموع منابع آبی ورودی به مخازن سدهای کشور ۴.۶ میلیارد مترمکعب است. با وجود ورودی کم، میزان خروجی از سدها همچنان بالا و میزان پرشدگی سدها ۴۰ درصد است. به دنبال فرمایش رهبر معظم تحول اساسی که مسئله کشور را مسئله منابع آبی خواندند، مسئولیت پدافند غیرعامل در بخش منابع آبی افزایش یافته است.

به گزارش دیجیاتور، سیف‌الله آقابیگی مدیرکل سازماندهی بحران، پدافند غیرعامل و HSE شرکت سازماندهی منابع منابع آبی ایران رصد دائمی وضعیت کشور و به ویژه وضعیت استان‌ها و داشتن تحلیل نسبت به شرایط را یکی از وظایف روزانه مدیران استانی خواند.

وی با بیان اینکه علی‌رغم پیش‌بینی‌های پیش‌بینی آب و هوا، در پاییز بارش قابل توجهی نداشتیم، در خصوص وضعیت بارش‌های کشور بر اساس آمار اعلام شده تا ۵ دی ماه گفت: متوسط بارش کشور در سال آبی جاری تا امروز ۴۵ میلی‌متر بوده است.

آقابیگی خاطرنشان کرد: این در حالی است که کشور بر اساس میزان نرمال بلندمدت ۵۳ ساله باید ۶۶ میلی‌متر باران دریافت می‌کرد که اکنون با ۳۳ درصد کاهش بارندگی در اغلب حوضه‌های آبریز روبرو هستیم و حتی نسبت به سال گذشته که سال بسیار سختی بود، ۸ درصد عقب‌ماندگی داریم؛ به همین دلیل چه در استان‌های پربارش و چه در استان‌های خشک، آمار بارش‌ها نگران‌کننده است.

وی ادامه داد: بر اساس این آمار استان‌هایی مانند تهران، قم، مرکزی، فارس، قزوین، زنجان، البرز و چهارمحال و بختیاری نسبت به بلندمدت با کاهش بسیار زیاد بارندگی و استان‌هایی نظیر خراسان رضوی، کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان با کاهش قابل توجهی مواجه هستند. در این میان تنها استان‌های سمنان، مازندران، خراسان شمالی و گلستان از ۹ تا ۳۰ درصد رشد بارندگی داشته‌اند.

مدیرکل پدافند غیرعامل شرکت سازماندهی منابع منابع آبی ایران با بیان اینکه آمار مخازن سدهای کشور نیز خوب نیست، گفت: اکنون مجموع منابع آبی ورودی به مخازن سدهای کشور ۴.۶ میلیارد مترمکعب است؛ علی‌رغم ورودی کم به مخازن سدها، میزان خروجی از سدها همچنان بالا و با ۲۱ درصد رشد همراه بوده است و میزان پرشدگی سدهای کشور نیز ۴۰ درصد است.

وی با اشاره به فرمایش رهبر معظم تحول اساسی که مسئله کشور را مسئله منابع آبی خواندند و فرمودند «باید برای این مسئله، یک فکر علمی بشود»، تأکید کرد: این فرمایش رهبری، مسئولیت پدافند غیرعامل در بخش منابع آبی را بیشتر می‌کند.


با توجه به آمار اعلام شده، در سال آبی جاری تا امروز میزان بارش کشور ۴۵ میلی‌متر بوده است. این میزان بارش نشان می‌دهد که حوضه‌های آبریز کشور با کاهش ۳۳ درصدی بارش‌ها مواجه هستند و با ۸ درصد عقب‌ماندگی نسبت به سال گذشته هستیم. استان‌های تهران، قم، مرکزی، فارس، قزوین، زنجان، البرز و چهارمحال و بختیاری با کاهش بسیار زیادی در بارندگی مواجه هستند. همچنین استان‌های خراسان رضوی، کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان نیز با کاهش قابل توجهی در بارش مواجه هستند. تنها استان‌های سمنان، مازندران، خراسان شمالی و گلستان رشدی در بارش داشته‌اند. هرچند مخازن سدهای کشور نیز مشکل دارند، اما با وجود ورودی کم، میزان خروجی از سدها همچنان بالاست و میزان پرشدگی سدها ۴۰ درصد است. از اینرو، مسئله منابع آبی به عنوان یک مسئله مهم در کشور شناخته شده است و نیازمند فکر علمی بودن می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *