بازرگانی بین‌الملل 16 میلیارد دلار کالای اساسی در سال 1402

۱۳.۶ میلیارد دلار کالای اساسی وارد شد/ کاهش ۸.۲ درصدی


در سال ۱۴۰۲، بازرگانی بین‌الملل کالاهای اساسی به ارزش ۱۶ میلیارد و ۷۱ میلیون دلار در ایران انجام شد که ۱.۳۵ درصد کمتر از سال قبل بود. ذرت، روغن‌های خوراکی، دانه‌های روغنی، برنج و کنجاله سویا از جمله اقلام وارداتی بودند. افزایش بیشترین ارزش را در بازرگانی بین‌الملل گوشت قرمز گرم و سرد، کود شیمیایی و لاستیک سنگین داشتند. از سوی دیگر، چای خشک، گندم، برنج، شکر خام و حبوبات در بین کاهش‌های ارزشی بیشترین را تجربه کردند.

به گزارش دیجیاتور، در سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۴ میلیون و ۶۱۹ هزار تن کالای اساسی به ارزش ۱۶ میلیارد و ۷۱ میلیون دلار وارد کشور شده است. این میزان کالای اساسی وارداتی در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با مدت مشابه ماقبل به لحاظ وزنی ۱.۳۵ درصد و از حیث ارزش ۹.۷۲ درصد کاهش داشته است.

در این مدت ذرت با ۳ میلیارد و ۸۱۳ میلیون دلار، روغن‌های خوراکی نیمه جامد، مایع و خام با ۲ میلیارد و ۳۷۷ میلیون دلار، انواع دانه‌های روغنی با ۲ میلیارد و ۲۳۹ میلیون دلار، برنج با یک میلیارد و ۳۰۶ میلیون دلار و کنجاله سویا با یک میلیارد و ۶۲ میلیون دلار ۵ قلم اول کالاهای اساسی را به خود اختصاص دادند.

در بین ۵ قلم اول کالای اساسی ذرت و کنجاله سویا به لحاظ ارزش به ترتیب ۱۵.۸۸ درصد و ۲۴.۲۲ درصد افزایش و روغن‌های خوراکی ۶.۲۰ درصد، انواع دانه‌های روغنی ۶۷ صدم درصد و برنج ۴۴.۶۷ درصد کاهش داشته است.

در سال ۱۴۰۲، یک میلیارد دلار گندم، ۷۴۷ میلیون دلار جو، ۵۷۴ میلیون دلار لاستیک سنگین، ۴۷۷ میلیون دلار شکر خام، ۴۶۰ میلیون دلار کود شیمیایی، ۴۰۶ میلیون دلار گوشت قرمز سرد سنگین، ۳۰۰ میلیون دلار کاغذ چاپ و تحریر، ۲۹۳ میلیون دلار خمیر کاغذ، ۲۸۸ میلیون دلار گوشت قرمز سبک گرم، ۲۲۹ میلیون دلار چای خشک، ۲۱۷ میلیون دلار حبوبات، ۱۲۲ میلیون دلار سموم تکنیکال شیمیایی، ۸۸ میلیون دلار گوشت مرغ، ۵۰ میلیون دلار انواع بذر و ۲۰ میلیون دلار کاغذ مطبوعات وارد شده است.

این گزارش در خصوص بیشترین افزایش در ارزش بازرگانی بین‌الملل کالای اساسی در سال ۱۴۰۲ می‌افزاید: گوشت قرمز گرم و سرد، کود شیمیایی، لاستیک سنگین و انواع بذر به ترتیب ۵ قلم کالای اساسی بودند که در بین اقلام اساسی از بیشترین افزایش به لحاظ ارزش برخوردار بودند.

چای خشک، گندم، برنج، شکر خام و حبوبات در سال ۱۴۰۲ در بین ۲۰ قلم کالای اساسی بیشترین کاهش را به لحاظ ارزشی به خود اختصاص دادند.


مقدار بازرگانی بین‌الملل کالای اساسی در سال ۱۴۰۲ کاهش داشته است، اما ذرت، روغن‌های خوراکی، دانه‌های روغنی، برنج و کنجاله سویا به ترتیب بیشترین مقدار بازرگانی بین‌الملل را داشتند. افزایش بیشترین مقدار بازرگانی بین‌الملل از زمینه‌های گوشت قرمز، کود شیمیایی، لاستیک سنگین و بذر بود، در حالی که کاهش بیشترین میزان بازرگانی بین‌الملل مربوط به چای خشک، گندم، برنج، شکر خام و حبوبات بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *