واحدهای نساجی درگیر در ترخیص پنبه از گمرکات

واحدهای نساجی درگیرودار ترخیص پنبه از گمرکات


سیدشجاع‌الدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، در یک گفت‌وگو با خبرنگار دیجیاتور، به مسائل مربوط به بازرگانی بین‌الملل پنبه به ایران پرداخت و بیان کرد که هندوستان اکنون یکی از تأمین‌کنندگان اصلی پنبه برای ایران محسوب می‌شود. او اشاره کرد که برای بازرگانی بین‌الملل پنبه شروط خاصی وجود دارد از جمله قرنطینه، گندزدایی و آفت‌زدایی، و این مسائل با وضعیت تحریمی که ایران مواجه است، می‌تواند چالش‌هایی برای این تولیدی ایجاد کند. همچنین، امامی رئوف افزود که به دلیل عدم توانایی در دریافت مجوزهای لازم، در حال حاضر بخشی از پنبه وارداتی در گمرک مانده و امکان ترخیص آنها وجود ندارد.

سیدشجاع‌الدین امامی رئوف دبیر انجمن صنایع نساجی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار دیجیاتور در مورد مشکلات این تولیدی اظهار کرد: در حال حاضر هندوستان جزو کشورهای مطلوب ما در حوزه تأمین پنبه است و هم اکنون تبدیل به یکی از تأمین کنندگان پنبه ایران شده است.

وی تصریح کرد: بازرگانی بین‌الملل پنبه شرایط خاصی دارد. قرنطینه، گندزدایی و آفت زدایی پنبه از جمله شروط بازرگانی بین‌الملل این محصول است تا در این نهایت پنبه با گواهی قرنطینه به کشور وارد شود. همکاران ما کارهای مربوط به گندزدایی و قرنطینه را انجام می‌دهند و گواهی هم می‌گیرند اما به دلیل اینکه محدودیت‌های بین‌المللی هستیم نمی‌توانیم مستقیم گواهی قرنطینه را به اسم ایران بگیریم. بر همین اساس نیز همانطور که پرداختی‌ها و اسناد حمل را به اسم امارات و … می‌زنیم این گواهی‌ها را هم به اسم این کشور می‌گیریم و محموله‌های پنبه را در نهایت از امارات تحویل می‌گیریم و به ایران می‌آوریم.

امامی رئوف ادامه داد: سازمان حفظ نباتات به این موضوع ایراد می‌گیرد و تاکید دارد که گواهی قرنطینه باید به اسم ایران باشد نه کشور ثالث. تاکنون ما با مجوزهای شورای عالی حفاظت کشوری و با علم به اینکه محدودیت‌های بین‌المللی هستیم و نمی‌توانیم مستقیم گواهی را به اسم ایران بگیریم، این محموله‌ها را تحویل می‌گرفتیم و ترخیص می‌کردیم، اما از اول مهر ماه امسال ما نتوانستیم مجوزها را تمدید کنیم.

وی گفت: در این مدت ۵ هزار تن پنبه وارداتی در گمرک مانده و امکان ترخیص آنها را نداریم. در حالی که پنبه نیاز ضروری واحدهای ماست و نگهداری پنبه در بلندمدت به الیاف پنبه آسیب می‌زند.


مشکلات تولیدی نساجی ایران به دلیل بازرگانی بین‌الملل پنبه از هندوستان و مشکلات مربوط به قرنطینه و گندزدایی پنبه به بازرگانی بین‌الملل پنبه ایران اشاره دارد. به دلیل محدودیت‌های بین‌المللی، نمی‌توان مستقیماً گواهی قرنطینه را به اسم ایران دریافت کرد و این موضوع منجر به بروز مشکلات اداری و توقف ترخیص محموله‌های پنبه وارداتی شده است. این مشکلات باعث ماندگاری پنبه‌های وارد شده در گمرک می‌شود و باعث تضرر واحدهای نساجی می‌شود که به پنبه برای ساخت و ساز نخ‌ها و الیاف‌های خود نیاز دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *