AI: سرآمدان شغلهای نوظهور
0 نظر
در جلسه هیات حکومت، روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی رییس جمهور، اعلام کرد که AI در آینده میتواند ۴۰ تا ۵۰ درصد از شغلها را از بین ببرد و دانش مالی دیجیتال نیز میتواند بسیاری از شغلها را از بین برد و شغلهای جدید را ایجاد کند. همچنین، تفاوت AI با دانش مالی دیجیتال برای ایجاد مشاغل جدید مورد بررسی قرار گرفته است. دهقانی فیروزآبادی به این موضوع اشاره کرد که در این زمینه، مجوز ۳ هزار ردیف استخدامی ویژه برای دستگاههای اجرایی کشور اخذ شده است و بزودی جایابی در دستگاهها اعلام میشود. وی همچنین افزود که از اقدامات دیگر برای جذب نخبگان، افزایش حقوق بخشی فوقالعاده اثربخشی در نظر گرفته شده است.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور، «روحالله دهقانی فیروزآبادی» معاون علمی رییسجمهور امروز در حاشیه جلسه هیات حکومت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: AI شغلها را تحت تاثیر قرار خواهد داد و هیچ بعید نیست که ۴۰ تا ۵۰ درصد شغلها را از بین ببرد؛ کما اینکه دانش مالی دیجیتال بسیاری از شغلها را از بین برد و شغلهای جدید ایجاد کرد.
وی با اشاره به تفاوت AI با دانش مالی دیجیتال در ایجاد مشاغل جدید افزود: هم قدرت AI بیشتر است و هم اینکه در زمان کوتاهتری، این کار را خواهد کرد؛ از طرفی یک سری فرصتها و شغلهای جدید نیز ایجاد خواهد کرد.
معاون علمی رییسجمهور در ادامه بیان کرد: مجوز ۳ هزار ردیف استخدامی ویژه برای دستگاههای اجرایی کشور اخذ شد و از شنبه در سامانه دانا در بنیاد علمی نخبگان اعلام شد و تاکنون نزدیک ۹ هزار و ۸۰۰ نفر در این سامانه ثبتنام کردند.
وی ادامه داد: از این میزان، ۳ هزار و ۵۰۰ نفر واجد شرایط اولیه هستند که در حال بررسی است و بزودی برای جایابی در دستگاهها اعلام میشود. بنابراین امیدواریم امسال هم ۳ هزار شغل دولتی برای نخبگان و استعدادهای برتر داشته باشیم.
دهقانی فیروزآبادی متذکر شد: یکی از اقدامات دیگر که در توافق اولیه با سازمان اداری استخدامی قرار گرفته این است که برای جذب نخبگانی که در حکومت جذب میشود تا علاقمندی بیشتری به کارشان داشته باشند، یک بخش فوقالعاده اثربخشی در حقوقشان در نظر گرفتیم؛ با توجه به اثربخشی در سازمان خود نظیر افزایش بهرهوری یا ارائه طرحی که باعث ارتقای کیفیت برنامههای سازمان میشود، یک جزء حقوقی اینچنینی داشته باشند.
درحال حاضر، معاون علمی مقام عالی رتبه اعلام کرده است که AI و دانش مالی دیجیتال تاثیر گستردهای بر شغلها خواهند داشت. پیشبینی میشود که ۴۰ تا ۵۰ درصد شغلها از بین بروند و شغلهای جدید ایجاد شود. همچنین، تعداد زیادی از مشاغل به دلیل تحولات دیجیتال حذف شده و جایگزینی نیازمندی را ایجاد کرده است. به جمعیت ۹ هزار و ۸۰۰ نفری که در سامانه دانا در بنیاد علمی نخبگان ثبتنام کردهاند، ۳ هزار و ۵۰۰ نفر واجد شرایط اولیه هستند که در حال بررسی هستند و بزودی جایگزین شغلی برای آنها اعلام میشود. همچنین، در توافق اولیه با سازمان اداری استخدامی تصمیم گرفته شده است که برای جذب نخبگان، همکاری در حکومت را جذابتر کرده و به آنها پاداشهای اضافی اعطا شود.