پیشبینی آب و هوا: اخطار زرد برای دو سامانه جوی
0 نظر
به گزارش دیجیاتور، سازمان پیشبینی آب و هوا کشور هشداری درباره تاثیر سامانه بارشی در مناطق مختلف ایران صادر کرده است. این سامانه منجر به بارش باران، برف، وزش باد شدید، کاهش دما و رعد و برق در نواحی مختلف میشود. این سامانه در روزهای دوشنبه تا چهارشنبه مناطقی از جمله آذربایجان شرقی، کرمانشاه، زنجان، تهران، کردستان و… را تحت تاثیر قرار میدهد. در اثر این سامانه، اختلال در ترانزیت، مسدود شدن راههای ارتباطی و روستایی، کاهش نسبی دما و فشار گاز و قطعی برق پیش بینی میشود. سازمان پیشبینی آب و هوا نیز توصیههایی برای مردم اعلام کرده است که از جمله آمادگی راهداری، پرهیز از سفرهای غیر ضروری، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و کوهها و… میباشد. همچنین سازمان پیشبینی آب و هوا به تاکید کرده است که از حضور غیر ضروری در فضای باز خودداری شود و تردد بزرگراهای با احتیاط انجام شود. همچنین استحکام سازههای موقت و ساختمانها بررسی شود و از پارک وسایل نقلیه در حاشیه ساختمانهای نیمهکاره پرهیز شود.
به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت راه و شهرسازی، بر اساس هشدار سطح زرد سازمان پیشبینی آب و هوا کشور، سامانه بارشی موجب بارش باران، در نواحی سردسیر و مرتفع بارش برف، وزش باد شدید موقت، در نواحی کوهستانی کولاک برف، کاهش نسبی دما و در مناطق گرمسیر رعدوبرق خواهد شد.
این سامانه روز دوشنبه آذربایجان شرقی، شمال و نوار غربی آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، زنجان، غرب مازندران و گیلان و روز سهشنبه کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، همدان، مرکزی، البرز، قزوین، تهران، شمال شرق خوزستان، لرستان و غرب اصفهان را در بر میگیرد. روز چهارشنبه آذربایجان شرقی، کردستان، آذربایجان غربی، کرمانشاه، زنجان، همدان، قزوین، البرز، تهران، قم، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، شمال شرق خوزستان، لرستان، شمال استانهای فارس، سمنان و خراسان رضوی درگیر این سامانه بارشی خواهند شد.
احتمال اختلال در ناوگان ترانزیت بزرگراهای، ریلی و هوایی، احتمال مسدود شدن راههای ارتباطی روستایی در نواحی کوهستانی و مناطقی با اقلیم سرد، احتمال بهمن، احتمال منابع آبیگرفتگی معابر، کاهش نسبی دما و احتمال افت فشار گاز و قطعی برق در این شرایط جوی پیشبینی شده است.
سازمان پیشبینی آب و هوا نسبت به آمادگی راهداری جهت برفروبی در گردنهها و مناطق سردسیر، پرهیز از سفرهای غیر ضروری، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها، عدم قرارگیری در بستر مسیلها و رودخانههای فصلی، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی، محدودیت در فعالیتهای عمرانی، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و منابع آبیروها و صرفهجویی در مصرف حاملهای انرژی توصیه کرده است.
سامانه دوم افزایش گرادیان فشار سطح زمین اعلام شده که روز چهارشنبه موجب وزش باد شدید و در مناطق مستعد خیزش گردوخاک میشود. استانهای کرمان، فارس، اصفهان، شرق چهارمحال و بختیاری، یزد، مرکزی، همدان، قم، جنوب تهران و سمنان مناطقی است که تحت تأثیر این سامانه قرار خواهد گرفت.
اثر مخاطره آن وزش باد نسبتاً شدید و در مناطق مستعد خیزش گردوخاک، کاهش کیفیت هوا و کاهش شعاع دید، احتمال اختلال در رفت و آمدهای شهری و ناوگان ترانزیت، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال شکستن درختان فرسوده، سقوط تابلوهای تبلیغاتی و احتمال آسیب به سازههای موقت، تیرهای برق و بنرها پیشبینی شده است.
سازمان پیشبینی آب و هوا به اجتناب از حضور غیر ضروری در فضای باز به ویژه برای افراد سالمند و بیماران تنفسی و قلبی، پرهیز ازفعالیتهای بیابان نوردی، احتیاط در تردد بزرگراهای، اطمینان از استحکام سازههای موقت، احتیاط در فعالیتهای عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک وسایل نقلیه در حاشیه ساختمانهای نیمهکاره و درختان کهنسال، استحکام نهالهای تازه کشت شده با نصب قیم، خودداری از محلولپاشی و سمپاشی در مزارع، استحکام و ترمیم سقف و سازههای سالنهای پرورشی و عایق بندی و محافظت از کندوها توصیه کرده است.
– در روز دوشنبه امکان وقوع باران و برف در برخی مناطق
– در روز سهشنبه امکان بارش برف در برخی مناطق
– در روز چهارشنبه امکان بارش برف در برخی مناطق
– احتمال بروز اختلال در ترانزیت بزرگراهای، ریلی و هوایی
– احتمال مسدود شدن راههای ارتباطی روستایی
– احتمال منابع آبیگرفتگی معابر
– کاهش نسبی دما در برخی مناطق
– احتمال افت فشار گاز و قطعی برق
– امکان وزش باد شدید و خیزش گردوخاک در برخی مناطق
– کاهش کیفیت هوا و کاهش شعاع دید
– احتمال اختلال در رفت و آمدهای شهری و ترانزیت
– احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات
– احتمال شکستن درختان فرسوده
– احتمال سقوط تابلوهای تبلیغاتی و آسیب به سازههای موقت
– نیاز به اجتناب از حضور غیر ضروری در فضای باز و محلهای خطرناک
– پرهیز از فعالیتهای کویرنوردی
– احتیاط در تردد بزرگراهای
– ضرورت استحکام سازههای موقت
– احتیاط در فعالیتهای عمرانی
– استحکام نهالهای تازه کشت شده با نصب قیم
– خودداری از محلولپاشی و سمپاشی در مزارع
– ترمیم سقف و سازههای سالنهای پرورشی
– عایق بندی و محافظت از کندوها