هدف وزارت منابع هیدروکربن ارزانتر کردن ساخت و ساز است
0 نظر
در گردهمایی سالانه شرکتهای خانواده پارک فناوری و پیشرفت منابع هیدروکربن و گاز، رضا کاظمنژاد اظهار کرد که امروز نخبگان کشور به خودباوری رسیدهاند و اعتماد به نیروی داخلی افزایش یافته است. تاکید شده است که با رعایت ایمنی، فرآیندهای تولیدی منابع هیدروکربن باید بدون تلفات انجام شود. هدف وزارت منابع هیدروکربن ارزانسازی ساخت و ساز با ارتقای فناوری و روشهای جدید است. همچنین، محدودیتهای بینالمللی موجب اعتماد به توان داخلی شدهاند، و به این نکته پرداخته شده که واحد صنعتی برای گوگردزدایی در پالایشگاه کرمانشاه در حال ساخت است. با توجه به ظرفیت بالای ساخت و ساز گاز مایع در کشور، شرکتهای دانشبنیان باید برای تبدیل الپیجی به فرآوردههای با ارزش وارد عرصه شوند و فاصله فناوری داخل و خارج کشور به حداقل برسد.
به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت منابع هیدروکربن، رضا کاظمنژاد امروز (چهارشنبه، ۱۶ اسفندماه) در گردهمایی سالانه شرکتهای خانواده پارک فناوری و پیشرفت منابع هیدروکربن و گاز با بیان اینکه امروز در کشور نخبگان به خودباوری رسیدهاند، اظهار کرد: برخلاف سالهای گذشته که به نیروی داخلی اعتمادی نمیشد، اما هماکنون برای تکمیل سبد زنجیره ارزش افزوده میشود به آنها اعتماد کرد.
وی با اشاره به اینکه تولیدی منابع هیدروکربن پرخطر و پر ریسک است، افزود: با رعایت ایمنی، فرآیندهای این تولیدی باید با تلفات کم یا بدون تلفات انجام شود.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه با ورود شرکتهای دانشبنیان در هر بخشی نیازهای آن بخش رفع شده است، افزود: هماکنون باید به عرصههای نو فناوری ورود کنیم تا فاصله فناوری در داخل و خارج کشور به حداقل برسد.
کاظمنژاد با اشاره به اینکه هدف وزارت منابع هیدروکربن ارزانسازی ساخت و ساز است، اظهار کرد: با ارتقای فناوری و روشهای نو این موضوع امکانپذیر است.
وی افزود: هزینه بالای فرآیندهای پالایشگاهی و ساخت و ساز یک فرآورده (سوخت) سبب هزینههای زیاد در ساخت و ساز فرآوردههای پالایشگاهی میشود.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به اینکه محدودیتهای بینالمللی به ضرر کشور است، اما موجب اعتماد به توان داخلی شده است: گفت: سمت هر کاری میرویم باید باور انجام آن را داشته باشیم تا ارتقای فناوری محقق شود.
کاظمنژاد با اشاره به اینکه ۲۸ درصد محصولات در پالایشگاههای کشور به منابع هیدروکربنکوره تبدیل میشود، اظهار کرد: این عدد در کشورهای دنیا کمتر از ۵ درصد است، از این رو واحد صنعتی ۱۲ هزار بشکهای گوگردزدایی در پالایشگاه کرمانشاه در حال ساخت است.
وی با اشاره به اینکه گاز مایع (الپیجی) در کشور یا با تخفیف فروخته یا سوزانده میشود، گفت: شرکتهای دانشبنیان با توجه به ظرفیت بالای ساخت و ساز الپیجی در کشور برای تکمیل زنجیره ارزش و تبدیل الپیجی به فرآوردههای با ارزش ورود کنند.
گزارش از گردهمایی سالانه شرکتهای خانواده پارک فناوری و پیشرفت منابع هیدروکربن و گاز نشان می دهد که نخبگان در ایران به خودباوری رسیدهاند و اعتماد به نیروی داخلی برای تکمیل زنجیره ارزش افزوده افزایش یافته است. امیدواریم با رعایت ایمنی و استفاده از فناوریهای نو تحقق ارزانسازی ساخت و ساز در تولیدی منابع هیدروکربن امکانپذیر شود و با ایجاد واحد صنعتی برای ساخت و ساز گوگردزدایی در پالایشگاه کرمانشاه، میزان تبدیل منابع هیدروکربنکوره به محصولات با ارزش کاهش یابد. همچنین با استفاده از ظرفیت بالای ساخت و ساز الپیجی در ایران، شرکتهای دانشبنیان میتوانند زنجیره ارزش را تکمیل کرده و ارزش افزوده بیشتری به فرآوردهها اضافه کنند.