تنبورنواز اثر ادبی جدید خود را منتشر میکند / نوشتن اهنگهای باستانی
0 نظر
در این متن، حیدر کاکی که پژوهشگر، مدرس و نوازنده تنبور است، اثر ادبی پژوهشی جدید خود را با عنوان “هنر صوتی یارسان – آوا نگاری سرودها و ته رزهای باستانی تنبور” منتشر میکند. این اثر ادبی برای نخستین بار آموزش هنر صوتی تنبور را با استفاده از نشانهها و مضرابهای این ساز به صورت مکتوب ارائه میدهد. اثر ادبی شامل تقریری دقیق و نت نویسی مقامهای کلام و مجلسی و گوشههای مختلف تنبور است. حیدر کاکی در علاوه بر تحصیلات خود، با هنرمندانی چون علیاکبر مرادی همکاریهای متعدد در زمینه هنر صوتی تنبور داشته است و آلبومهایی مختلف نیز منتشر کرده است.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور، حیدر کاکی پژوهشگر، مدرس و از نوازندگان عرصه تنبورنوازی تازهترین اثر ادبی پژوهشی خود به نام «هنر صوتی یارسان» را پیش روی مخاطبان قرار میدهد.
به گفته کاکی مجوز انتشار این اثر ادبی توسط انتشارات سرانه اخذ شده و تا ۲ هفته آینده در اختیار علاقهمندان هنر صوتی تنبور قرار خواهد گرفت.
در توضیحات تکمیلی این اثر ادبی آمده است: اثر ادبی «هنر صوتی یارسان – آوا نگاری سرودها و ته رَزهای باستانی تنبور» به عنوان یک میراث موسیقایی است، که تاکنون به صورت سینه به سینه آموزش داده شده، اما هم اکنون برای نخستین بار مکتوب و از مضراب ها و نشانه هایی که ویژه نوازندگی این ساز است، استفاده شده است. این نشانه ها هنگام فراگیری کاربردی عملی دارند و باعث آسانی در اجرای ساز شده و متناسب با میراث خاص موسیقایی آن هستند.
در اثر ادبی «هنر صوتی یارسان – سرودها و ته رزهای باستانی تنبور» همه مقامهای کلام و مجلسی و گوشه های مختلف آن با روش تقریری و دقیق و نه به صورت توصیفی، نت نویسی شده اند. ضمن اینکه این اثر ادبی برابر اثر صوتی علی اکبر مرادی است که در قالب چهار لوح فشرده ابتدا توسط خانه میراث های جهان در پاریس و سپس توسط انتشارات ماهور با عنوان «مقامات یاری» منتشر شده، به نگارش درآمده است.
حیدر کاکی از جمله هنرمندان فعال عرصه هنر صوتی ایرانی به ویژه در حوزه نوازندگی تنبور، تار و سه تار است که تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد آهنگسازی از موسسه آموزش عالی سوره تهران به اتمام رسانده است. این هنرمند نوازندگی تنبور را از دوران کودکی و سپس نزد هنرمندانی چون علیاکبر مرادی فرا گرفته است. حضور در مکاتب آموزشی هنر صوتی دستگاهی ایران و هنر صوتی کلاسیک نزد استادانی چون علیاکبر شکارچی، عطاالله جنگوک، داریوش پیرنیاکان، محسن حجاریان، ساسان فاطمی، مصطفی کمال پورتراب، تقی ضرابی، محسن الهامیان، وارطان ساهاکیان، کیاوش صاحب نسق هم از جمله فعالیت های حیدر کاکی در عرصه هنر صوتی محسوب میشود.
این هنرمند همچنین همکاریهای متعددی با علیاکبر مرادی در زمینه اجرای کنسرت، انتشار آلبوم و نگارش اثر ادبیهای آموزشی تنبور داشته که از آن جمله می توان به «ته رزهای باستانی تنبور»، «صد درس»، «زمینه شناخت تنبور»، «راز رود» و چند اثر دیگر اشاره کرد.
«سحرگاهان» با آواز بیژن کامکار، «طرز تنبور» با تمبک نوازی پرهام اخواص، «مهجوری» با همکاری علیاکبر مرادی، «نوای تنبور»، «دواله» با هنرمندی علیاکبر مرادی، «نوایی دیگر» با تنظیم مهدی رفعتی و نوازندگی سازهای کوبه ای بهنام معصومی از جمله آثاری است که توسط این هنرمند در قالب آلبوم پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.
اثر ادبی “هنر صوتی یارسان – آوا نگاری سرودها و ته رَزهای باستانی تنبور” یک میراث موسیقایی است که نشانه های خاص نوازندگی تنبور را بررسی و تحلیل کرده است. این نشانه ها در فراگیری و اجرای ساز تسهیل بخش و متناسب با میراث موسیقایی تنبور هستند.
اثر ادبی “هنر صوتی یارسان – سرودها و ته رزهای باستانی تنبور” همه مقام های کلام، مجلسی و گوشه های مختلف تنبور را به صورت تقریری و دقیق در نت نویسی شرح داده است.
حیدر کاکی یکی از هنرمندان فعال در حوزه نوازندگی تنبور و تار است و در طول دوران تحصیلی خود از موسسه آموزش عالی سوره تهران فارغ التحصیل شده است. او همچنین همکاری های متعددی با علیاکبر مرادی در زمینه کنسرت، آلبوم و اثر ادبی های آموزشی تنبور داشته است.