نشست کمیساران منابع آبی هیرمند بدون نتیجه به پایان رسید.

نشست کمیساران آب هیرمند بدون نتیجه پایان یافت


در نشست کمیساران منابع آبی هیرمند با حضور نمایندگان ایران و افغانستان، طرف ایرانی اشاره کرد که دریافت حق آبه از رودخانه هیرمند در سال‌های اخیر به مشکل برخورده است و خواستار رفع موانع و تأمین حق آبه قانونی شده است. از سوی دیگر، طرف افغانی کم‌آبی شدید در این کشور را ادعا کرده و کارشناسان فنی ایران با ارائه مستندات علمی این ادعا را به چالش کشیده‌اند. هیئت ایرانی انتظار دارد که حاکمان افغانستان پایبند به معاهده هیرمند شوند و موانع را برطرف کنند.

به گزارش دیجیاتور به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون) در بیانیه طرف ایرانی پس از برگزاری نشست کمیساران منابع آبی هیرمند اعلام شد: در اجرای معاهده ۱۳۵۱ هیرمند بین ایران و افغانستان، بیست و هفتمین نشست کمیساران منابع آبی هیرمند با حضور نمایندگان دو کشور در مطالعات تاریخی ۲۵ و ۲۶ بهمن ماه سال جاری در شهر زابل برگزار شد.

در این نشست طرف ایرانی ضمن ارائه گزارشی درخصوص دریافت نشدن حق‌آبه کشورمان از رودخانه هیرمند در سال‌های اخیر، به موانع احقاق حق‌آبه ایران از جمله مشکلات فنی سازه‌های احداثی افغانستان در مسیر این رودخانه به ویژه اصلاح سد کمالخان که پیش از این در نشست وزرای دو کشور مورد توافق قرار گرفته بود، اشاره کرده و خواهان بکارگیری همه تلاش‌ها برای رفع مشکلات و تأمین حق‌آبه قانونی مردم عزیز سیستان شد.
در بخش دیگری از این نشست طرف افغانی با ارائه گزارشی مدعی کم‌آبی شدید در آن کشور گردید که کارشناسان فنی کشورمان با ارائه مستندات علمی و تصاویر ماهواره‌ای این ادعا را به چالش کشیده و خواستار اجرای تعهدات مندرج در معاهده از طرف افغانستان شدند.
متأسفانه این نشست علی‌رغم پافشاری نمایندگان کشورمان بر اتخاذ تصمیمات لازم جهت رفع موانع و ارائه برنامه زمانبندی رهاسازی منابع آبی برای تأمین حق‌آبه، همچون نشست‌های چند سال اخیر به دلیل همراهی نکردن و نبود اراده کافی در طرف مقابل به نتیجه نرسید. هیئت ایرانی ضمن اعتراض به این رویه، انتظار دارد حاکمان افغانستان پایبندی به معاهده ۱۳۵۱ هیرمند را نه در گفتار بلکه در عمل به اثبات برسانند.


نتیجه گیری: همچنان تاکنون اقدامات موثری برای رفع مشکلات و ارائه برنامه زمانبندی رهاسازی منابع آبی برای تأمین حق‌آبه در نشست‌های چند سال اخیر انجام نشده است، و هیئت ایرانی اعتراض کرده و انتظار دارد که حاکمان افغانستان پایبندی به معاهده ۱۳۵۱ هیرمند را به اثبات برسانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *