راه‌اندازی اولین مراکز هم‌آفرینی در ۵ حوزه فعال می‌شود

نخستین مراکز هم‌آفرینی در ۵ حوزه راه اندازی می‌شوند


در این متن اعلام شده است که توافق‏‌نامه همکاری مشترک بین معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‏‌بنیان ریاست‌جمهوری و پنج شرکت بزرگ تولیدی احیا نان ایرانیان، پاکان پلاستیکار، فن‌آفرینان و راه‌آفرینان کسب و کار پردیس، تعاونی سیرنگ یزد و شرکت هوش سیستم گیل به منظور ایجاد و توسعه “مراکز هم آفرینی” به مدت پنج سال شمسی امضا شد. این توافق نامه‌ها به منظور ایجاد هم افزایی و کاهش هزینه عملیاتی، توسعه محصولات و خدمات جدید و تطبیق‌دهی به نیازهای بازار با سرعت بالا و ریسک کمتر صورت گرفته است. از جمله این مراکز هم‌آفرینی می‌توان به مرکز هم آفرینی صنایع غذایی، پلیمر، پلاستیک و کامپوزیت، فناوری‌های سلامت محور، صنایع نساجی و کاربرد AI در دوربین‌های مداربسته اشاره کرد. این توافق نامه‌ها به ایجاد تأثیرگذاری بر آینده زیست بوم فناوری در کشور و افزایش رشد فروش خارجی دانش‌بنیان‌ها کمک خواهد کرد.

به گزارش دیجیاتور به نقل از مرکز مخابرات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان ریاست‌ جمهوری، توافق‏‌نامه همکاری مشترک فی‏‌مابین معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‏‌بنیان ریاست‌جمهوری و پنج شرکت بزرگ تولیدی احیا نان ایرانیان (۹۵۹۵) در حوزه صنایع غذایی، پاکان پلاستکار در حوزه پلیمر، پلاستیک و کامپوزیت، شرکت فن‌آفرینان و راه‌آفرینان کسب و کار پردیس در حوزه فناوری های سلامت محور، شرکت تعاونی سیرنگ یزد در حوزه صنایع نساجی و شرکت هوش سیستم گیل در حوزه فناوری های AI برای ایجاد و توسعه «مراکز هم آفرینی» به مدت پنج سال شمسی به میزبانی دفتر توسعه زیرساخت های زیست بوم پیشرفت در معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش بنیان ریاست جمهوری امضا شدند.

علاوه بر استفاده از ظرفیت طرفین توافق ‏نامه ها برای راه ‏اندازی و بهره برداری از “مراکز هم آفرینی”، ایجاد یک فضای تعاملی با اشتراکگذاری ظرفیت‌ها و قابلیت‌ها مانند منابع، تامین مالی، فناوری، خط ساخت و ساز، تأمین‌کنندگان و توزیع‌کنندگان، هم افزایی در راستای کاهش هزینه عملیاتی شکلگیری و ساخت و ساز محصولات و خدمات جدید و تقاضامحور، کمک به شکل‌گیری و توسعه محصولات و خدمات جدید مورد نیاز شرکت با سرعت بالاتر و ریسک کمتر و به اشتراک‌گذاری ظرفیتهای مازاد و بدون استفاده خط ساخت و ساز شرکت جهت توسعه محصولات و خدمات جدید از اهداف این توافق نامه ها است.

آغاز تاثیرگذاری بر آینده زیست بوم فناوری

در راستای روابط حکومتی‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در زمینه حمایت و رشد دانش مالی دانش‌بنیان در کشور با نقش‌آفرینی پررنگ شرکت‌های بزرگ در زیست بوم پیشرفت کشور و همچنین روابط حکومتی‌‏های حکومت سیزدهم مبنی بر توسعه ظرفیت‏‌ها، ایجاد هم‏افزایی و تحقق دانش مالی دانش‏ بنیان، نشست امضای توافق نامه های مراکز هم آفرینی بین معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‏بنیان ریاست جمهوری با حضور سید محمد جواد صدری مهر، دستیار معاون علمی، فناوری و دانش مالی دانش ‏بنیان رئیس‌جمهور و مدیر کل دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست بوم پیشرفت برگزار شد.

صدری مهر، مدل مرکز هم‌آفرینی را یک مدل جدید از توسعه زیرساخت های صنعتی در اکوسیستم پیشرفت خواند و افزود: امروز نخستین قراردادهای مراکز هم‌آفرینی به نمایندگی استان‌های یزد، خراسان رضوی، قم، گیلان و پردیس تهران امضا شد که یک مدلسازی جدید برای آینده زیست‌بوم پیشرفت کشور است.

وی ادامه داد: این مدلسازی جدید مبتنی بر مراکز هم آفرینی، برای آینده زیست بوم پیشرفت کشور، یک شروع پر اهمیت است.

رشد ۳۰۰ رصدی فروش خارجی دانش‌بنیان ها

صدری مهر ضمن اشاره به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان با محصولات قابل قبول، عنوان کرد: صنعتی‌سازی به‌عنوان یک سد بر سر راه دانش‌بنیان ها بود؛ پیش‌بینی می‌شود با آغاز این روند در کمتر از سه سال حجم بازار محصولات دانش‌بنیان بیش از ۳۰۰ درصد رشد را تجربه کنند. از سوی دیگر، تولیدی نیز مدلی خواهد گرفت و در قالب یک مرکز هم آفرینی در کنار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار می‌گیرد و به توسعه تولیدات کمک می‌کند و دانش‌بنیان ها از سد صنعتی سازی عبور خواهند کرد.

به گفته دستیار معاون علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌‏بنیان رئیس‌جمهوری، در مدل مرکز هم‌آفرینی، ابتدا تولیدی بر اساس نیازها، آغوش خود را برای تعدادی نمونه اولیه و طرح فناورانه باز می‌کند. سپس با شیوه های مختلف با دوستان همکاری کرده و طرح ها را توسعه می دهد.

صدری مهر خاطرنشان کرد: با توجه به حجم عظیم فعالیت فناورانه‌ ما، نیاز به حضور پررنگ در GDP کشور وجود دارد؛ امروز تاثیر فناوری در GDP کشور تنها سه درصد است. این در حالی است که تاثیر فناوری کشور کره در GDP بالای۵۰ درصد است؛ ما با ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان و بیش از دو هزار زیرساخت چرا باید سهم پایینی داشته باشیم؟

وی در پایان گفت: از دوستان پیش‌قدم بسیار سپاسگزارم و ما در معاونت علمی و فناوری در این مسیر همراه آنان خواهیم بود و حمایت‌های ویژه‌ای را برای آنان در نظر داریم.

ایجاد و توسعه «مرکز هم‌آفرینی صنایع غذایی» در مشهد

توافق‏‌نامه همکاری مشترک فی‏‌مابین معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‏‌بنیان ریاست‌جمهوری و شرکت احیا نان ایرانیان (۹۵۹۵) برای ایجاد و توسعه «مرکز هم آفرینی صنایع غذایی» به مدت پنج سال شمسی امضا شد.

گروه کارخانجات احیا نان ایرانیان همواره با تلاشی مستمر در جهت به کارگیری نیروهای متخصص و کارآمد و نیز تجهیز و تامین مجموعه با ماشین آلات مدرن و بهرهمندی از تکنولوژی برتر، سعی در ایجاد ساخت و ساز و تحولی بی سابقه در زمینه ساخت و ساز خمیر پیراشکی، خمیر پیتزا ، خمیر یوفکا و پنیر پیتزا با فرمول کاملا جدید را دارد.

ایجاد و توسعه «مرکز هم‌آفرینی پلیمر، پلاستیک و کامپوزیت» در قم

توافق‏‌نامه همکاری مشترک فی‏‌مابین معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‏‌بنیان ریاست‌جمهوری و شرکت پاکان پلاستکار برای راه‏ اندازی و بهره برداری از «مرکز همآفرینی پلیمر، پلاستیک و کامپوزیت» به مدت پنج سال شمسی امضا شد.

شرکت پاکان پلاستکار در سال ۱۳۸۵ به‌عنوان یکی از شرکت‌های تابعه گروه صنعتی گلرنگ تاسیس شد. این شرکت با برطرف کردن نیازهای بسته‌بندی پلاستیک شرکت پاکشو با برندهای شوینده گلرنگ، اوه، سافتلن، هوم پلاس، اسپیف، آیری، مریدنت، گلدنت و آترا به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مشتریان خود در داخل و خارج از گروه صنعتی گلرنگ، یک شرکت پیشتاز در تولیدی پلاستیک در کشور است. علاوه بر فعالیت در حوزه ذکر شده، چندین سال است که شرکت پاکان پلاستکار به ساخت و ساز محصولات پلیمری سبد خانگی از جمله انواع کیسه فریزر، انواع کیسه پسماند، انواع سفره های مجلسی و یکبار مصرف، دستکشهای خانگی و یکبار مصرف، فویل آلومینیومی مخصوص مواد غذایی و سلفون های محافظ غذا با برندهای مختلفی همچون گلرنگ، هوم پلاس، آیری پلاست، اسپیف، بیسم و لارین اقدام کرده است.

ایجاد و توسعه «مرکز همآفرینی صنایع نساجی» در یزد

توافق‏نامه همکاری مشترک فی‏مابین معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‏بنیان ریاست ‌جمهوری و شرکت تعاونی سیرنگ برای ایجاد و توسعه “مرکز همآفرینی صنایع نساجی” به مدت پنج سال شمسی امضا شد.

شرکت سیرنگ به عنوان یکی از بزرگترین کارخانجات تولیدی، در زمینه ساخت و ساز نخ‌های پلی‌استر و پلی‌پروپیلن، با پشتوانه دانش فنی روز، و با تکیه بر تخصص پرسنل مجرب، فعالیت خود را از سال ۱۳۷۳ آغاز کرده است.

این سابقه موجب شده تا شرکت سیرنگ، به عنوان یکی از مشتریان اصلی محصولات پتروشیمی شهید تندگویان شناخته شود. در حال حاضر، شرکت سیرنگ به عنوان یک تولیدکننده برجسته، بیش از ۱۲ نوع محصول مختلف با تنوع هزاران رنگ را در رنج گسترده ای از نمرات ساخت و ساز می‌کند. این تنوع و کیفیت محصولات، این شرکت را به یکی از انتخاب‌های اصلی در تولیدی نساجی بدل کرده ‌است.

افزایش تنوع و ظرفیت محصولات حوزه تکسچرایزینگ، افزایش تنوع و ظرفیت محصولات در حوزه ذوب ریسی، ساخت و ساز انواع نخ های کاربردی در حوزه فعالیت های شرکت ساخت و ساز روغن اسپین فینس، ساخت و ساز روغن اسپین فینیش، ساخت و ساز پمپ اسپین فینیش، نخ های فیلامنتی با سطح مقطع خاص، نخ های فلامنتی با کاربری ویژه، نخ های خاص تکسچره یا تابیده، استفاده از انواع نانو مواد در ساخت و ساز محصولات کاربردی، ساخت و ساز انواع نخ High Tenacity و ساخت نرم افزارهای حوزه تولیدی نساجی از اولویت های شرکت جهت توسعه محصولات جدید در قالب هم آفرینی است.

ایجاد و توسعه «مرکز هم آفرینی فناوری‌های سلامت محور» در پارک پردیس

توافق‏نامه همکاری مشترک فی‏مابین معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌‏بنیان ریاست جمهوری و شرکت فن‌آفرینان و راه‌آفرینان کسب و کار پردیس برای ایجاد و توسعه “مرکز هم‌آفرینی فناوری‌های سلامت محور” امضا شد.

ایجاد و توسعه «مرکز هم‌آفرینی کاربرد AI در دوربین‌های مدار بسته» در گیلان

توافق‏نامه همکاری مشترک فی‏مابین معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌‏بنیان ریاست جمهوری و شرکت هوش سیستم گیل برای ایجاد و توسعه “مرکز همآفرینی کاربرد AI در دوربینهای مداربسته” امضا شد.


با امضای توافق‌نامه‌های مراکز هم آفرینی بین معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان ریاست جمهوری و پنج شرکت بزرگ، فضای تعاملی برای اشتراک‌گذاری منابع و توسعه محصولات جدید و خدمات پیشرفت در کشور ایجاد شد. این توافق‌نامه‌ها با هدف توسعه دانش مالی دانش‌بنیان و ایجاد هم‌افزایی در راستای کاهش هزینه‌های عملیاتی و ساخت و ساز محصولات و خدمات جدید، امضا شدند. این توافق‌نامه‌ها در جهت افزایش رشد فروش خارجی دانش‌بنیان‌ها بهبود و توسعه دانش مالی کشور را در دست دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *