شروع جشنواره ملی صحنه نمایش “شبستان” / شعار دوره اول
0 نظر
آغاز جشنواره ملی صحنه نمایش “شبستان” با حضور محمود سالاری و حجتالاسلام خدادادی، به عنوان اولین جشنواره ملی صحنه نمایش، با طرح مباحثی مانند تجلی آثار خلاقانه در مساجد و ارتباط آن با زندگی روزمره، و نیز تاکید بر اینکه آثار خلاقانه باید با زندگی هماهنگ شود، آغاز شد. مدرسه صحنه نمایش شبستان نیز امیدوار به تبدیل شدن گروههای صحنه نمایش در مساجد به عاملی موثر در امامت مردم است. این جشنواره، با 536 اثر ارسالی و انتخاب 32 اثر برای مرحله نهایی، با اهدافی مانند انتقال مفاهیم والای انسانی و الهی به مخاطب، در حال برگزاری است.
به گزارش دیجیاتور به نقل از ستاد خبری جشنواره ملی صحنه نمایش شبستان، آیین افتتاحیه نخستین جشنواره ملی صحنه نمایش «شبستان» با حضور محمود سالاری معاون هنری وزارت میراث و ارشاد اسلامی و حجتالاسلام کمالالدین خدادادی رییس ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور و جمعی از اهالی میراث و آثار خلاقانه برگزار شد.
محمود سالاری در آیین افتتاحیه نخستین جشنواره ملی صحنه نمایش شبستان با طرح یک سوال اظهار کرد: مسجد در طول مطالعات تاریخی تجلی گاه همه هنرها بوده است. متاسفانه با ظهور مدرنیته آثار خلاقانه از زندگی مردم جدا شد. در حالی که در گذشته آثار خلاقانه در زندگی روزمره مردم جاری و ساری بود. مردم ما حتی ظرف آبی که در آن منابع آبی می نوشیدند آمیخته با آثار خلاقانه خوشنویسی بود و بر روی کاسه های منابع آبی با خط خوشنویسی نوشته بود سلام بر سالار شهیدان.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه صحنه نمایش و نمایش در زندگی عنوان کرد: جشنواره صحنه نمایش شبستان طلیعهای است برای اینکه آثار خلاقانه و زندگی دوباره در کنار هم قرار گیرند. اوج آثار خلاقانه ما در دورانی بود که آثار خلاقانه و زندگی با هم ممزوج بودند. صحنه نمایش شبستان باید «هنرپیشه» تربیت کند نه «بازیگر». آثار خلاقانه پیشه بودن است که ارزش و اهمیت دارد.
در ادامه این مراسم، حجتالاسلام کمالالدین خدادادی رییس ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور صحنه نمایش اظهار کرد: صحنه نمایش موثرترین ابزار برای انتقال مفاهیم والای انسانی و الهی به مخاطب است که علاوه بر حواس ظاهری انسان، عقل او را به اندیشه و تفکر دعوت میکند.
سپس حسین عالمبخش مدیر مدرسه صحنه نمایش شبستان در سخنانی بیان کرد: ان شاءالله به زودی شاهد روزی باشیم که گروههای صحنه نمایش در همه مساجد یک بازوی مهم و تاثیرگذار برای امام جماعت مسجد باشند.
وی افزود: ۵۳۶ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و بعد از بررسی هیات بازبینی متشکل از آقایان محسن سلیمانی، حسین شوندی، مهراب محمدزاده و خانم ها لطفی نژاد و موسوی در نهایت ۳۲ اثر در چهار قالب انتخاب و به مرحله نهایی راه یافت.
مشاور هنری رییس ستاد هماهنگی کانون های مساجد با بیان اینکه در این مدت بیش از ۱۳۰ اثر توسط هنرمندان مسجدی اجرا می شود عنوان کرد: تمایز اصلی صحنه نمایش مسجدی این است که در میان مردم است و مخاطب گریز نیست.
وی در پایان از راه یابی سه اثر از آثار جشنواره صحنه نمایش شبستان به جشنواره صاحبدلان خبر داد.
«نخستین جشنواره ملی صحنه نمایش شبستان» به همت کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور از ۱۳ الی ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ با شعار «مسجد، صحنه نمایش، آگاهی» در سطح مساجد تهران برگزار میشود.
افتتاح جشنواره ملی صحنه نمایش «شبستان» با حضور محمود سالاری و خدادادی برگزار شد
آثار خلاقانه و زندگی در گذشته با هم ممزوج بودند و صحنه نمایش شبستان باید هنرپیشه را تربیت کند
صحنه نمایش میتواند ابزار موثری برای انتقال مفاهیم انسانی و الهی باشد
روزی خواهیم دید که گروههای صحنه نمایش در همه مساجد نقش مهمی دارند
۳۲ اثر برای مرحله نهایی جشنواره انتخاب شد و ۱۳۰ اثر توسط هنرمندان مسجدی اجرا شده است
تمایز اصلی صحنه نمایش مسجدی این است که مخاطب گریز نیست
سه اثر از آثار جشنواره به جشنواره صاحبدلان ارسال شدهاند
جشنواره صحنه نمایش شبستان از ۱۳ الی ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ با شعار «مسجد، صحنه نمایش، آگاهی» برگزار میشود