پیشنهادات جدید برای باربد: هنر صوتی پاپ در مسیر جشنواره مستقل
0 نظر
دبیر سی و نهمین جشنواره بین المللی هنر صوتی فجر در گفت و گو با خبرنگار دیجیاتور درباره برنامه های جشنواره و مراحل پایانی آن صحبت کرد. او توضیح داد که در حال جمع بندی و تکمیل برنامه های جشنواره هستند و اگر تغییری در روند نداشته باشد، به زودی جدول جشنواره منتشر خواهد شد. همچنین اظهار کرد که در این دوره از جشنواره گروه های مختلف در بخش های هنر صوتی ایرانی، هنر صوتی کلاسیک، هنر صوتی تلفیقی، هنر صوتی پاپ، بخش بین الملل، هنر صوتی کودک و نوجوان، هنر صوتی نواحی، هنر صوتی بانوان و بخش پژوهش اجرا خواهند کرد. همچنین ادامه داد که مراحل داوری بخش های مختلف جشنواره در حال انجام است و جزئیات اجراهای جشنواره نیز به زودی ارائه خواهد شد. درباره بخش بین الملل جشنواره نیز اظهار کرد که حدود ۱۰ گروه معتبر بین المللی انتخاب و دعوت شده اند و تعدادی از آنها برای حضور در جشنواره دعوت خواهند شد. در ادامه اشاره کرد که بخش هنر صوتی پاپ در این دوره از جشنواره در ۲ سالن برگزار خواهد شد و برنامه هایی برای برگزاری جشنواره هنر صوتی پاپ مستقل از جشنواره هنر صوتی فجر در سال آینده نیز وجود دارد. درباره قوت قطعات ارکسترال در محکومیت کودک کشی و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه نیز اشاره کرد و تاکید کرد که جزئیات این برنامه به زودی اعلام خواهد شد. در انتها اظهار کرد که باید شرایط برگزاری جشنواره هنر صوتی فجر به گونه ای باشد که موضوع جایزه باربد را به بخش های مختلفی از جشنواره اعمال کند و موضوع جایزه باربد نیز به بخش های دیگری مانند پژوهش، ادبیات ردیفدار و ترانه، هنر صوتی و رسانه تعمیم داده شود.
رضا مهدوی آهنگساز، نوازنده، مدرس و دبیر سی و نهمین جشنواره بین المللی هنر صوتی فجر در گفتوگو با خبرنگار دیجیاتور ضمن ارائه گزارشی اجمالی از روند فعالیتهای ستاد جشنواره هنر صوتی فجر توضیح داد: هم اکنون درحال جمع بندی برای تکمیل برنامههای جدول این دوره از جشنواره هستیم که تقریباً مراحل پایانی خود را سپری میکند و اگر تغییری در این روند نداشته باشیم به زودی جدول جشنواره را نیز منتشر خواهیم کرد.
وی ادامه داد: براساس برنامه ریزی انجام گرفته ما در این دوره از جشنواره شاهد اجرای گروههای مختلف در بخشهای هنر صوتی ایرانی، هنر صوتی کلاسیک، هنر صوتی تلفیقی، هنر صوتی پاپ، بخش بین الملل، هنر صوتی کودک و نوجوان، هنر صوتی نواحی، هنر صوتی بانوان و بخش پژوهش هستیم که غیر از سالن بخش نمایش اثر سینمایی، تالارهای میزبان هم مشخص شده اند.
دبیر سی و نهمین جشنواره بین المللی هنر صوتی فجر درباره داوری بخشهای مختلف جشنواره هم توضیح داد: آخرین مراحل داوری بخشهای مختلف جشنواره در حال انجام است. ضمن اینکه قرار است به زودی اجراهای جشنواره نیز مورد داوری قرار بگیرند که جزئیات آن اطلاع رسانی خواهد شد.
مهدوی درباره بخش بینالملل جشنواره نیز اظهار کرد: گروههای زیادی برای شرکت در این دوره از جشنواره دعوت شدند که از میان گروههای مورد نظر ستاد جشنواره حدود ۱۰ گروه معتبر بین المللی انتخاب و در نهایت تعدادی برای حضور در جشنواره دعوت میشوند. شرایطی که به طور حتم دربرگیرنده حساسیتهایی است و نمیتوان تا روزهای باقی مانده به جشنواره به صورت قطعی درباره اسامی آنها اطلاع رسانی کرد.
وی درباره بخش هنر صوتی پاپ این رویداد موسیقایی ملی نیز گفت: بخش هنر صوتی پاپ این دوره از جشنواره هم همچون سالهای قبل برگزار میشود اما با این تفاوت که به احتمال بسیار فراوان در ۲ سالن میزبان مخاطبان خواهیم بود. شرایطی که در دورههای پیشین فقط به میزبانی یک سالن برگزار میشد اما در این دوره با ۲ سالن پذیرای تماشاگران خواهد بود. البته برنامهریزیهایی برای مستقل شدن بخش هنر صوتی پاپ از جشنواره هنر صوتی فجر تدارک دیده شده که بر این مبنا قرار است از سال آینده جشنوارهای مستقل ویژه هنر صوتی پاپ برگزار شود که به احتمال فراوان دربرگیرنده هنر صوتی تلفیقی هم خواهد بود.
وی درباره برنامههای ستاد اجرایی جشنواره هنر صوتی فجر در ارتباط با جنایات رژیم صهیونیستی و کودککشی در نوار غزه عنوان کرد: برنامهریزیهایی برای اجرای قطعاتی ارکسترال در محکومیت کودککشی و جنایات ضدانسانی رژیم صهیونیستی در غزه تدارک دیده شده است که جزئیات آن به زودی اعلام میشود.
دبیر سی و نهمین جشنواره بین المللی هنر صوتی فجر ادامه داد: به اعتقاد من شرایط برگزاری جشنواره هنر صوتی فجر باید به این سمت هدایت شود که عمده محوریت موضوعی این رویداد به نوعی خاستگاه اجرای آثار منتخب جشنوارههای مختلف هنر صوتی کشور از جمله جشنواره هنر صوتی جوان، جشنواره هنر صوتی بانوان، جشنواره هنر صوتی دانشجویان، جشنواره هنر صوتی نواحی، جشنواره هنر صوتی کلاسیک ایرانی و جشنوارههای دیگر باشد. ضمن اینکه فراخوان این رویداد هم برای شرایط خاص دیگری طراحی شود که میتواند در برگیرنده ابعاد مختلفی هم باشد. این روند، موضوعی است که میتواند مورد بررسی بیشتری هم قرار گیرد.
مهدوی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به شرایط برگزاری جایزه باربد گفت: فارغ از بخشهایی که برای اهدای جایزه باربد طراحی شده بر این باور هستم بخشهایی چون پژوهش، ادبیات ردیفدار و ترانه، هنر صوتی و رسانه میتوانند تحت پوشش جایزه باربد قرار گیرند اما ماجرای کمبود برنامهریزی مالی یکی از مهمترین مواردی است که در ارتقای کمی موضوع جایزه باربد مورد بررسی قرار گرفته و امیدوارم شرایط به گونهای طراحی شود که بتوانیم موضوع جایزه باربد را به این بخشهای نیز تعمیم دهیم.
نتیجه گیری از این متن این است که رضا مهدوی، آهنگساز، نوازنده، مدرس و دبیر سی و نهمین جشنواره بین المللی هنر صوتی فجر، درباره برنامه های جشنواره اطلاعاتی را ارائه داد. او از فعالیت های ستاد جشنواره و جمع بندی برنامه های جدول این دوره اطلاع داد و اعلام کرد که جدول جشنواره به زودی منتشر خواهد شد. وی همچنین درباره بخش های مختلف جشنواره از جمله بخش های هنر صوتی ایرانی، کلاسیک، تلفیقی، پاپ، بین الملل، کودکان و نوجوانان، نواحی و بانوان صحبت کرد و اظهار کرد که تعدادی از گروه ها برای حضور در جشنواره دعوت خواهند شد. همچنین او درباره بخش هنر صوتی پاپ و برنامه های تدارک دیده برای جشنواره های آینده نیز صحبت کرد. او همچنین از برنامه های ستاد اجرایی جشنواره فجر در ارتباط با جنایات رژیم صهیونیستی و کودککشی در نوار غزه اطلاع داد و به برنامه های محکومیت این جنایات و جزئیات آن اشاره کرد. در انتها، او درباره برگزاری جایزه باربد و اهدای آن به بخش های مختلف صحبت کرد و به کمبود برنامهریزی مالی و نیاز به ارتقای موضوع جایزه باربد اشاره کرد.