معافیت مالیاتی شرکتها برای تامین مالی در طرحهای دانشبنیان
0 نظر
در رویداد تبادل فناوری در تولیدی دریایی، دکتر محمدصادق خیاطیان اعلام کرد که با اجرای مقررات حمایت از شرکتهای دانش بنیان تاخیر داشتهاند و اولین تاییدیه دانشبنیان به یکی از شرکتها اعطا کردهاند. او همچنین به اهمیت ارتباط دانشبنیانها با صنایع دفاعی اشاره کرده و تاکید کرده است که توسعه فناوری از حوزه دفاعی آغاز شده و به سایر صنایع نیز متسری میشود. وی اظهار کرده است که ارتباط میان موسسه آموزش عالیها، شرکتها و صنایع دفاعی منجر به ایجاد اکوسیستم توسعه یافتهای شده و ما نیز به دنبال نهادسازیهای خوب برای توسعه همکاریها هستیم.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور، دکتر محمدصادق خیاطیان در رویداد تبادل فناوری در تولیدی دریایی که امروز در صندوق پیشرفت و شکوفایی برگزار شد با اجرایی شدن مقررات حمایت از شرکت های دانش بنیان با تاخیر مواجه شد، اظهار کرد: ما برای اجراییشدن آن اقدام به اعطای اولین تاییدیه دانشبنیان برای یکی از این شرکتها کردیم و این اقدام زمینهای را برای تدوین آییننامه و اساسنامه این مقررات فراهم کرد؛ از این رو میتوان با راهکارها و ترفندهایی قوانین را اجرا کرد.
رییس صندوق پیشرفت و شکوفایی با اشاره به اینکه توسعه فناوری در همه کشور از جمله ایران از صنایع دفاعی شروع میشود، افزود: آمریکا مهد این رویکرد است که ابتدا حوزه دفاعی را تقویت کرد و سرریز فناوریهای این حوزه به سایر حوزههای صنعتی تسری یافت.
خیاطیان اضافه کرد: رویکرد جدید تولیدی دفاعی موجب شد تا فناوریهای ساخت و ساز شده وارد سایر حوزهها شود و این رویکرد اتفاق مهمی است که توانست با شرکتهای دانشبنیان ارتباط برقرار کند.
رئیس صندوق پیشرفت و شکوفایی با بیان اینکه ارتباط دانشبنیانها با صنایع دفاعی مرهون شعار دهه ۸۰ مبنی بر هسته دانا، شبکه دیجیاتور است، خاطرنشان کرد: تا قبل از آن میان این دو نهاد هیچ ارتباطی نبود و این رویکرد موجب شد اکوسیستم توسعه یافتهای شکل بگیرد و در همین راستا همکاریهای جدی میان صنایع دفاعی با موسسه آموزش عالیها و شرکتها ایجاد شود.
وی با اشاره به برگزاری رویداد امروز در حوزه تولیدی دریایی گفت: انتظار میرود که این همکاریها توسعه یابد و امید داریم در سایه شعار هسته دانا شبکه دیجیاتور نهادسازیهای خوبی شکل بگیرد.
خیاطیان یکی از دغدغههای شرکتهای دانشبنیان برای همکاری با بخشهای دفاعی را بوروکراسی این بخش عنوان کرد و گفت: امیدواریم تحولاتی در سامانه «سمتا» (ساماندهی، سازماندهی و توانمندسازی شبکه همراهان وزارت دفاع) ایجاد شود، چرا که فناوران از عدم چابکی این سامانه گلهمند هستند.
وی افزود: از طرفی بسیاری از فناوریهایی که در مجموعههای دفاعی ساخت و ساز میشوند، قابلیت استفاده در حوزههای غیر امنیتی را دارد و ما آمادگی داریم تا با سازوکارهایی از طریق شتابدهندهها این فناوریها را مورد حمایت قرار دهیم تا وارد سایر صنایع شوند.
رییس صندوق پیشرفت و شکوفایی بر تقویت صندوق پژوهش و فناوری وزارت دفاع تاکید کرد و گفت: سرمایه این صندوق محدود است و در صورتی که سرمایه آن افزایش یابد، ما میتوانیم تعاملات بیشتری با این صندوق ایجاد کنیم.
وی در ادامه به مصوبه امروز حکومت درباره معافیت وجوه دولتی برخی شرکت ها اشاره کرد و گفت: امروز در کمیسیون حکومت این موضوع به تصویب رسید که اگر شرکتهای بزرگ با مشارکت صندوق پیشرفت و شکوفایی در طرحهای دانشبنیان تامین مالی کنند، مشمول معافیت مالیاتی خواهند شد. این مصوبه، رویکرد خوبی است، چرا که باعث می شود تا سرمایه های بخش خصوصی به سمت دانش بنیان ها هدایت شوند.
اجرا شدن مقررات حمایت از شرکت های دانش بنیان با تاخیر مواجه شد؛ توسعه فناوری در همه کشور از صنایع دفاعی شروع میشود؛ ارتباط دانشبنیانها با صنایع دفاعی مرهون شعار دهه ۸۰ مبنی بر هسته دانا، شبکه دیجیاتور است؛ تحولاتی در سامانه «سمتا» برای همکاری شرکتهای دانشبنیان با بخشهای دفاعی ایجاد شود؛ فناوریهای ساخت و ساز شده در صنایع دفاعی قابل استفاده در حوزههای غیرنظامی نیز دارد؛ تقویت صندوق پژوهش و فناوری وزارت دفاع میتواند تعاملات بیشتری با شرکتهای دانشبنیان را ایجاد کند؛ مصوبه معافیت مالیاتی برای شرکتهایی که در طرحهای دانشبنیان تامین مالی کنند، به سمت هدایت سرمایههای بخش خصوصی به سمت دانشبنیان ها را ترغیب میکند.