چگونه یک اثر ادبی چاپ می‌شود؟

مراحل چاپ کتاب چیست؟

0 نظر


یک خبر از دیجیاتور ارائه شده است که در مورد اهمیت اثر ادبی به عنوان وسیله‌ای برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات، احساسات و تجربیات افراد با یکدیگر صحبت می‌کند. مراحل چاپ اثر ادبی از تعیین هدف نوشتن تا تحویل دادن فایل به ناشر و تجدید چاپ اثر ادبی بیان شده است. همچنین نکاتی مانند انتخاب عنوان اثر ادبی، بازخوانی و ویرایش متن، یافتن ناشر سرمایه‌گذار و انتخاب نوع چاپ برای اثر ادبی نیز توضیح داده شده است. این مطلب یک خبر آگهی بوده و دیجیاتور در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

به گزارش بازرگانی دیجیاتور، اثر ادبی بهترین وسیله برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات، احساسات و تجربیات افراد با یکدیگر است.نوشتن و چاپ اثر ادبی نه تنها سبب تقویت رزومه تحصیلی و یا کاری افراد می‌شود، بلکه از لحاظ معنوی نیز ارزش زیادی داشته و نام مؤلف یا مترجم اثر ادبی را برای همیشه جاودانه می‌سازد.

متأسفانه برخی مؤسسات انتشاراتی در رابطه با چاپ اثر ادبی (چه اثر ادبی‌های تألیفی و چه ترجمه اثر ادبی)، مدت‌زمان و هزینه‌های آن اطلاعات روشن و شفافی را به افراد ارائه نمی‌کنند، به همین دلیل قصد داریم تا در ادامه به‌صورت مرحله به مرحله به شرح مراحل چاپ اثر ادبی و توضیح تاریخچه چاپ اثر ادبی بپردازیم.

مراحل چاپ اثر ادبی چیست؟

برای آن که بدانید مهمترین مراحل چاپ اثر ادبی چیست، بهتر است به مراحل زیر توجه کنید. تمامی این مراحل برای چاپ اثر ادبی حائز اهمیت است، و باید با دقت به آن توجه شود. مراحل چاپ اثر ادبی به شرح زیر است:

اولین مرحله تعیین کردن هدف خود از نوشتن اثر ادبی

دومین مرحله جمع آوری منابع مورد نیاز برای تألیف اثر ادبی

سومین مرحله آغاز نگارش اثر ادبی

چهارمین مرحله انتخاب عنوان مناسب برای اثر ادبی

پنجمین مرحله بازخوانی و ویرایش کردن متن اثر ادبی پس از آماده شدن

ششمین مرحله یافتن انتشاراتی معتبر برای چاپ

هفتمین مرحله انعقاد قرارداد با ناشر

هشتمین مرحله تحویل دادن فایل اثر ادبی به ناشر برای کسب اطلاع در مورد این که موضوع چاپ اثر ادبی چیست

نهمین مرحله دریافت مجوزهای رسمی برای انتشار اثر ادبی توسط انتشارات یا خود نویسنده

دهمین مرحله چاپ و صحافی کردن اثر ادبی

در نهایت نیز تجدید کردن چاپ اثر ادبی

در صورتی که بدانید این مراحل چاپ اثر ادبی چیست، می‌توانید به ترتیب این مراحل را سپری کرده و سریع‌تر اثر ادبی خود را به چاپ برسانید.

هدف خود را از نوشتن اثر ادبی مشخص کنید.

پیش از انتخاب موضوع برای نوشتن اثر ادبی، لازم است که هدف خود را از چاپ آن مشخص نمائید.

جمع‌آوری منابع موردنیاز برای نگارش اثر ادبی

همان‌طور که در بخش قبلی به آن اشاره شد، بخش مهمی از مراحل چاپ اثر ادبی، جمع‌آوری اطلاعات و منابع موردنیاز است. این امر به‌ویژه زمانی‌که ترجمه اثر ادبی انگلیسی هدف شما باشد، اهمیت پیدا می‌کند.

با بالا رفتن قیمت ارز و اعمال محدودیت‌های بین‌المللی، سفارش خرید یا بارگیری اثر ادبی خارجی بسیار دشوار و هزینه‌بر شده است. برای کاهش هزینه‌های خود می‌توانید به سایت‌هایی که دارای قابلیت جستجو و بارگیری اثر ادبی خارجی رایگان هستند، مراجعه کنید و در صورت وجود نسخه رایگان اثر ادبی موردنظر، اقدام به ترجمه آن نمائید.

برخی از سایت‌های بارگیری اثر ادبی خارجی و همچنین برخی از اثر ادبی‌فروشی‌های آنلاین مانند آمازون به معرفی اثر ادبی‌های پرفروش سال نیز می‌پردازند که می‌توانید از فهرست اثر ادبی‌های پرفروش برای انتخاب اثر ادبی موردنظر خود استفاده نمائید.

نگارش اثر ادبی

تألیف اثر ادبی کار چندان راحتی نیست و ممکن است نوشتن اولین جمله روی صفحات سفید، روزها زمان ببرد. معمولاً آغاز نوشتن دشوار است و هر چه به جلوتر بروید، روند نگارش تسهیل شده و کلمات خودبه‌خود راه خود را به‌روی کاغذ پیدا می‌کنند. حتی افرادی که قصد تألیف اثر ادبی‌هایی را دارند که نیازمند گردآوری و ترجمه منابع خارجی هستند، نیز می‌توانند ترجمه منابع انگلیسی را به چنین مؤسساتی بسپارند.

انتخاب عنوان اثر ادبی

برخی افراد پیش از آغاز کردن نگارش اثر ادبی خود، عنوان آن را انتخاب می‌کنند. اما باید بدانید که این کار می‌تواند در فرآیند نگارش اثر ادبی اختلال ایجاد کند. این کار باعث می‌شود شما در طول نوشتن اثر ادبی تلاش بر همسوسازی مطالب با عنوان اثر ادبی داشته باشید و این موضوع جلوی پرواز ذهن و ذکر برخی مسائل مهم و جذاب را می‌گیرد، بنابراین انتخاب عنوان در پایان کار بهتر است.

در زمینه انتخاب عنوان یک اصل را به یاد داشته باشید: هر چه ساده‌تر، بهتر! هنگامی‌که در حال ایده پردازی برای عنوان اثر ادبی هستید، تا حد ممکن آن را ساده نگه دارید.

بازخوانی و ویرایش اثر ادبی پس از آماده شدن فایل اثر ادبی

پس از آن که فایل اثر ادبی به‌صورت تایپ‌شده یا دست‌نوشته آماده ارسال برای انتشارات شد، لازم است که به بازخوانی آن اقدام کنید.

هر چقدر هم در هنگام نوشتن اثر ادبی دقت به‌خرج بدهید، باز هم لازم است که چندین بار کل متن اثر ادبی را شخصاً یا با کمک فرد دیگری بازخوانی کنید. در صورت تایپی بودن فایل می‌توانید از نرم‌افزارهای ویرایش متن نیز کمک بگیرید.

در مرحله بعدی بسته به نوع کتابی که نوشته‌اید، لازم است که از یک ویراستار ادبی یا علمی یا هر دو بخواهید که اثر ادبی شما را بازبینی و ویرایش کنند.

در رابطه با ویراستاری اثر ادبی باید به افراد حرفه‌ای مراجعه کنید که بتوانند غلط‌های املایی و نگارشی، اشکالات تایپی، تنظیمات صفحه‌آرایی و ویراستاری را انجام دهند.

همچنین در این مرحله بایستی نسبت به اسکن تصاویر اثر ادبی یا رسم نمودارها و جداول با نرم‌افزارهای مربوطه اقدام کنید. مجموعه این عملیات را آماده‌سازی اولیه اثر ادبی می‌نامند و در پایان این مرحله، فایل اثر ادبی، آماده ارسال به انتشارات می‌شود.

یافتن یک ناشر سرمایه‌گذار

پس از آماده‌سازی اولیه اثر ادبی، اگر اثر ادبی شما از کیفیت بالایی برخوردار بوده و می‌تواند مخاطبان زیادی را جذب کند، بهتر است به‌دنبال ناشری برای تامین مالی روی اثر ادبی خود باشید.

انواع چاپ اثر ادبی

پس از دریافت مجوز چاپ از وزارت ارشاد و پیش از دریافت مجوز پخش، اثر ادبی به چاپخانه فرستاده خواهد شد که برای چاپ اثر ادبی دو گزینه چاپ دیجیتال و چاپ افست به شما پیشنهاد خواهد شد که بر اساس شمارگان (تیراژ) موردنظر خود باید گزینه مناسب را انتخاب نمائید.

چاپ دیجیتال

چاپ دیجیتال برای چاپ اثر ادبی‌ها با شمارگان کمتر از ۲۰۰ جلد مناسب و به‌صرفه است.

چاپ افست

چاپ افست برای چاپ اثر ادبی با شمارگان بالاتر از ۱۰۰۰ جلد مناسب و به‌صرفه است.

تفاوت چاپ افست و چاپ دیجیتال

اما اگر شما قصد داشته باشید که بین ۲۰۰ تا ۱۰۰۰ جلد اثر ادبی چاپ کنید، اغلب ناشران چاپ بالای ۲۰۰ جلد به‌صورت دیجیتال را مقرون‌به‌صرفه نمی‌دانند و از سوی دیگر چاپ زیر ۱۰۰۰ جلد با روش افست نیز صرفه مالی ندارد.

بنابراین بهتر است تعداد تیراژ را کمتر از ۲۰۰ یا بالاتر از ۱۰۰۰ انتخاب کنید. اما اگر در نهایت تعداد شمارگان میان این دو عدد را مدنظر داشته باشید، چاپ دیجیتال برای تیراژ زیر ۱۰۰۰ اولویت دارد.

لازم به ذکر است که با توجه به شرایط فعلی بازار اثر ادبی و هزینه‌های بالای انبارداری، اغلب اثر ادبی‌ها با شمارگان پایین و به‌شکل دیجیتال چاپ می‌شوند.

مدت‌زمان چاپ و صحافی اثر ادبی‌هایی با شمارگان پایین در حدود یک هفته و برای اثر ادبی‌هایی با شمارگان بالا و به‌صورت افست از یک هفته تا ۱۰ روز متغیر است.

صحافی جلد اثر ادبی به دو شیوه جلد نرم (شومیز) و جلد سخت (گالینگور) انجام می‌پذیرد که امروزه جلد نرم طرفداران بیشتری دارد.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و دیجیاتور در محتوای آن هیچ نظری ندارد.


مراحل چاپ اثر ادبی اهمیت دارد و باید با دقت پیگیری شود. با توجه به شرایط فعلی بازار اثر ادبی، اثر ادبی‌ها با تیراژ پایین بیشتر به صورت دیجیتال چاپ می‌شوند. مدت‌زمان چاپ و صحافی اثر ادبی‌ها بستگی به تعداد شمارگان دارد و ممکن است تا یک هفته تا ۱۰ روز طول بکشد.صحافی جلد اثر ادبی به دو شیوه جلد نرم و جلد سخت انجام می‌شود و اکنون جلد نرم طرفداران بیشتری دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *