اهمیت توجه به مسئولیت اجتماعی در هنگام انجام فعالیت های صنعتی
0 نظر
در نشست دبیران مسئولیت اجتماعی تولیدی پتروشیمی، مرتضی شاهمیرزایی اظهار کرد که مسئولیت اجتماعی در گذشته فراموش شده بود و مدیران بیشتر به ساخت و ساز و ناچیز بودن آثار منفی بر جوامع محلی توجه میکردند. او بیان کرد که توجه به جوامع پیرامونی و بومی منطقه از اهمیت بسزایی برخوردار است و نقش دبیران مسئولیتهای اجتماعی در این زمینه بسیار حیاتی است. شاهمیرزایی همچنین مورد تأکید قرار داد که ایفای مسئولیت اجتماعی باید جزئی از روند عادی فعالیت هر واحد صنعتی باشد و باید به این مسئولیت از ابتدا توجه شود.
به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت منابع هیدروکربن، مرتضی شاهمیرزایی، در نخستین نشست دبیران مسئولیت اجتماعی تولیدی پتروشیمی، با اشاره به اینکه مردمداری بخشی از تکلیفی است که متوجه واحدهای تولیدی، صنعتی و مالی است اما متأسفانه سالها مغفول مانده بود، اظهار کرد: خوشبختانه با حضور و شکلگیری این بازوی مهم، تولیدی امروز پویا و فعال است.
وی ادامه داد: مسئولیت اجتماعی در گذشته عرصه فراموششده بود و مدیریتی برای توجه به این مقوله وجود نداشت، شاید بهدلیل صرفهجویی بعضی از مدیران و مسئولان و شرکتهایی بود که بیشتر به واحد صنعتی توجه و از آثار زیانبار تولیدی بر جوامع محلی غفلت میکردند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با یادآوری اینکه قرار گرفتن در موقعیت فعالیت در حیطه مسئولیت اجتماعی بهدلیل آثار مثبتی که بر مردم دارد، بسیار ارزشمند است، تصریح کرد: در گذشته اگر در این حوزه فعالیتی انجام میشد، اینگونه جا افتاده بود که راهاندازی واحد مالی بهمنزله لطف در حق مردم محلی است، اما امروز با بازتر شدن چشم همگان، یاد گرفتیم که این موظفی هر واحد تولیدی است. غربیها هم که در همه موارد مالی برخورد میکنند بیش از ۱۰۰ سال قبل وارد عمل در این حوزه شدند.
شاهمیرزایی افزود: برای داشتن محیط امن و فعالیت پایدار واحد صنعتی باید به سایر ذینفعان و اشخاصی که با محیط صنعتی در تماس هستند رسیدگی کرد، در غیر این صورت شکاف خدماترسانی و رفاهی میان محیط و شهرک صنعتی با منطقهای که تحت قیمومت مردم است افزایش مییابد، در نتیجه بزهکاری، ناهنجاریهای اجتماعی و فضای مخرب میان فقر و غنا بهوجود میآید که به اصطکاک و تنش اجتماعی ختم میشود.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مسئولیتهای تولیدی، توجه به جوامع پیرامونی و بومی منطقه است و در این موضوع، نقش دبیران مسئولیتهای اجتماعی کلیدی است، اظهار کرد: برای نمونه اگر میخواهیم در منطقه مکران ساخت و ساز پایدار و شکوفایی داشته باشیم باید به بومیان و کپرنشینان حاشیه شهر چابهار توجه ویژه داشته باشیم، یا در مناطق جدید مانند منطقه انرژیبر پارسیان هم همینطور، نباید بعد از تولیدی شدن واحد صنعتی به فکر مناطق پیرامون و نقش مسئولیت اجتماعی باشیم، بلکه از ابتدا باید به این مسئولیت نقش داد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر توجه ویژه به ساکنان محلی واحدهای صنعتی تصریح کرد: ممکن است برنامهریزی مالی محدود و تقاضا نامحدود باشد، اما این مسئولیت کلان بهعهده همه عزیزان است که همزمان با توسعه و اجرای طرحها و پروژهها، به اجرای مسئولیت اجتماعی در منطقه هدف هم توجه شود.
به گفته شاهمیرزایی، بهطور معمول سه درصد اعتبارات واحد صنعتی، برای حوزه مسئولیت اجتماعی هزینه میشود که باید مصمم به این روند ادامه داد و عملی کرد، باید نظامنامه را اجرا کرد و دانست که ایفای مسئولیت اجتماعی از روی صدقه و خیرات نیست، بلکه حق قانونی است.
نخستین اجلاس دبیران مسئولیت اجتماعی تولیدی پتروشیمی با حضور مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بابک دارابی، مدیر نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق منابع هیدروکربنخیز شرکت ملی منابع هیدروکربن ایران و مشاوران و دبیران تولیدی پتروشیمی در سالن همایش شهید آوینی شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد.
مسئولیت اجتماعی در حیطهی تولیدی پتروشیمی مورد توجه واحدهای تولیدی قرار گرفته است و با حضور فعال این بازو مهم، تولیدی امروز پویا و فعال شده است. در گذشته، مسئولیت اجتماعی به فراموشی سپرده شده بود و به دلیل صرفهجویی مدیران، به توجه به این موضوع اهمیتی داده نمیشد. اما امروزه با تغییر نگرشها، مدیران به این مسئولیت توجه بیشتری میکنند.
با توجه به اینکه مسئولیت اجتماعی باعث محیط امن و پایدار میشود، واحدهای صنعتی باید به سایر ذینفعان و اشخاص مرتبط با محیط صنعتی توجه کنند. در غیر این صورت، شکاف بین محیط صنعتی و شهرک صنعتی با مناطق محلی باعث افزایش بزهکاری و ناهنجاریهای اجتماعی میشود.
توجه به جوامع پیرامونی و بومی منطقه از مسئولیتهای کلیدی صنعتی است و برای نمونه، در منطقه مکران یا منطقه انرژیبر پارسیان، باید به بومیان و ساکنان محلی توجه خاصی داشته باشیم. در نهایت همهی اعضای واحد صنعتی باید به مسئولیت اجتماعی در منطقه توجه کنند و نهتنها از ابتدا، بلکه در طول فعالیتهای خود.
در اجلاس دبیران مسئولیت اجتماعی تولیدی پتروشیمی نیز، اهمیت توجه به ساکنان محلی واحدهای صنعتی تأکید شده و لازم است که سه تا درصد از اعتبارات واحد صنعتی برای حوزه مسئولیت اجتماعی هزینه شود و این مسئولیت به عنوان حق قانونی برجسته شود.