قطع گاز در پتروشیمی‌ها باعث کاهش بهره‌وری می‌شود

قطع گاز پتروشیمی ها بهره وری را کاهش می دهد


در نخستین نشست هم‌اندیشی سازماندهی انرژی، حساب و بازار بهینه‌سازی، مرتضی اشرفی‌شهری اظهار کرد که در تولیدی پتروشیمی ۷۲ مجتمع تولیدی و سه مجتمع تأمین سرویس‌های جانبی وجود دارد. او تأکید کرد که با بهینه‌سازی در تولیدی پتروشیمی می‌توان یک درصد از مصرف انرژی کشور را کاهش داد و در زمینه‌های تمرکز بر تجهیزات، فرآیندها و سرمایه انسانی نیز ورود کرده‌اند. اشرفی بیان کرد که سازماندهی بهینه‌سازی مصرف انرژی در بخش‌های مختلف تولیدی پتروشیمی انجام شده و تلاش برای استاندارد ایزو ۵۰۰۰۱ توسط مجتمع‌های پتروشیمی در دو سال آینده ادامه دارد. به‌علاوه، چالش‌هایی از جمله عدم اجرای ماده ۱۲ رفع موانع ساخت و ساز رقابت‌پذیر و افت ارزش حرارتی منابع انرژی به همراه نبود امکان تأمین تجهیزات مورد نیاز از منابع داخلی نیز وجود دارد که نیازمند راهکارهای کوتاه‌مدت و بلندمدت در بهینه‌سازی مصرف انرژی هستند.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، مرتضی اشرفی‌شهری در نخستین نشست هم‌اندیشی سازماندهی انرژی، حساب و بازار بهینه‌سازی با اشاره به اینکه تعداد مجتمع‌های تولیدی پتروشیمی ۷۲ مجتمع است، اظهار کرد: همچنین سه مجتمع تأمین سرویس‌های جانبی وجود دارد.

وی ادامه داد: در زمینه بهبود عملکرد انرژی و بهینه‌سازی بیشتر بر تجهیزات تمرکز کردیم، اما اکنون در زمینه فرآیندها و سرمایه انسانی نیز ورود کرده‌ایم.

مدیر بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه هم‌اکنون ۹ درصد انرژی کشور در تولیدی پتروشیمی مصرف می‌شود، تأکید کرد: اگر در تولیدی پتروشیمی بهینه‌سازی کنیم، ۱۰ درصد از این مقدار کاهش می‌یابد که معادل یک درصد مصرف انرژی کشور است، در حالی که بهینه‌سازی در دیگر بخش‌ها ظرفیت بالاتری دارد.

اشرفی تصریح کرد: در چهار بخش برای بهینه‌سازی انرژی در تولیدی پتروشیمی اقدام کرده‌ایم که شامل سازماندهی مصرف، پایش و اندازه‌گیری، اقدام‌های فناورانه و مراودات سازمانی و فراسازمانی است.

وی با بیان اینکه در اوج مصرف نخستین اقدام قطع گاز پتروشیمی‌هاست، گفت: این اقدام بهره‌وری در تولیدی پتروشیمی را پایین می‌آورد.

مدیر بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی خاطر نشان کرد: تا دو سال آینده همه مجتمع‌های پتروشیمی استاندارد ایزو ۵۰۰۰۱ را دارا خواهند شد به همین دلیل راهکارهای کوتاه‌مدت و بلندمدت در بهینه‌سازی مصرف انرژی مورد توجه است.

اشرفی ادامه داد: یکی از الزام‌ها در اقدام‌های فرهنگی این است که باید مخاطب را بشناسیم و زمینه مناسب را شناسایی کنیم.

وی تصریح کرد: چالش‌های مجتمع‌های پتروشیمی برای بهینه‌سازی مصرف انرژی شامل اجرا نشدن ماده ۱۲ رفع موانع ساخت و ساز رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، افت ارزش حرارتی منابع انرژی، تأمین‌نشدن پایدار خوراک و سوخت مجتمع‌ها در فصل سرد، اجرایی نشدن بازار بهینه‌سازی، فقدان یا اجرا نشدن اهرم‌های تشویقی و نبود امکان تأمین تجهیزات مورد نیاز از منابع داخلی است.

مدیر بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: سازماندهی انرژی به‌صورت مجزا قابل اجرا نیست و باید هماهنگ حرکت کنیم.


مجموعه پتروشيمی ها بهبود عملکرد انرژی و بهینه سازی بیشتر را دنبال کرده اند و این تاثیر مستقیمی در کاهش مصرف انرژی کشور دارد. بهبود عملکرد انرژی در تولیدی پتروشیمی نه تنها به کاهش مصرف انرژی کشور کمک می کند بلکه بهبود مالی و اجتماعی نیز دارد. اقدام های فناورانه و سازماندهی مصرف انرژی می تواند بهبود چشمگیری در عملکرد تولیدی پتروشیمی داشته باشد. از آن جایی که مصرف انرژی در تولیدی پتروشیمی بسیار بالا است، هر نوع بهبودی در این زمینه تاثیر چشمگیری بر دانش مالی کشور خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *