عنوان به فارسی: “قطعات جدید از آلبوم فرامرز پایور رونمایی شدند/ از نوشته های اولین بار شنیدنی”
0 نظر
آلبوم “قطعاتی از فرامرز پایور”، که به همت رامتین نظریجو توسط نشر ماهور منتشر شده، دومین مجموعهای است که از مجموعه ریلهای شخصیِ استاد فقید فرامرز پایور منتشر میشود. این آلبوم شامل تکنوازیهای استاد پایور و قطعات همنوازی و گروهنوازی است که برای نخستین بار منتشر شدهاند. تعدادی از قطعات موجود در این آلبوم شامل “چهار مضراب شور”، “پرند و چهار مضراب دشتی”، “لزگی”، و “ضربی حجاز” میباشد. فرامرز پایور، یکی از برجستهترین شاگردان استاد صبا بود و طی نیم قرن فعالیت حرفهای خود صدها اثر مکتوب و صوتی منتشر کرد و در ترویج هنر صوتی ایرانی و سنتور در سطح جهانی نقش مهمی داشت.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور، «قطعاتی از فرامرز پایور» عنوان یکی از تازه ترین آلبوم های منتشر شده این روزهای فرآیند عرضه آثار موسیقایی است که به همت رامتین نظریجو توسط نشر ماهور پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
رامتین نظریجو درباره این اثر نوشته است: آلبوم پیش رو دومین مجموعهای است که بهصورت رسمی از مجموعه ریلهای شخصیِ استاد فقید فرامرز پایور، موجود در آرشیو موسسه فرهنگی هنری ماهور، منتشر میشود.
در این مجموعه، برخلاف آلبوم پیشین که صرفاً شامل تکنوازیهای استاد پایور بود، قطعاتی هم بهصورت همنوازی و گروهنوازی موجود است که همه آنها در مجموعه حاضر برای نخستین بار منتشر میشوند.
«چهار مضراب شور»، «چهار مضراب مخالف سه گاه»، «پرند و چهار مضراب دشتی»، «لزگی»، «چهارمضراب نوا»، «چهار مضراب چهارگاه»، «پیش درآمد اصفهان»، «ضربی حجاز»، «چهار مضراب دشتی»، آثاری هستند که در این آلبوم گنجانده شده اند.
فرامرز پایور در ۲۱ بهمن سال ۱۳۱۱ در تهران به دنیا آمد. پدرش هنرمند نقاش و استاد زبان فرانسه در موسسه آموزش عالی تهران و پدربزرگش مصورالدوله، نقاش چیرهدست دوره قاجار بود که با نواختن ویولن، سنتور و سهتار آشنایی داشت. پایور آموزش هنر صوتی را نزد استاد ابوالحسن صبا آغاز کرد و همچنین از محضر استادانی چون عبدالله دوامی و نورعلی برومند بهره برد.
فرامرز پایور یکی از برجستهترین شاگردان استاد صبا بود و تا سال ۱۳۳۶ که استاد صبا درگذشت از آموزشهای وی بهره برد.
وی از سال ۱۳۳۳ فعالیت خود را در وزارت میراث و آثار خلاقانه وقت و از سال ۱۳۳۷ تدریس سنتور را در هنرستان عالی هنر صوتی ملی آغاز کرد.
زنده یاد پایور به عنوان آهنگسازی تحصیل کرده که در نوازندگی سنتور به سبک و شیوه خاص خودش دستیافته بود هارمونی و کمپوزیسیون را در کلاس استاد بزرگ آن زمان، امانوئل ملیک اصلانیان آموخت. در سال ۱۳۴۱ برای ادامه تحصیلات کلاسیک از طرف وزارت میراث و آثار خلاقانه به انگلستان فرستاده شد. از موسسه آموزش عالی کمبریج در زبان و نوشتار خلاقانه انگلیسی دانشنامه گرفت و در تمام این سالها تلاش فراوانی برای معرفی هنر صوتی ایرانی و سنتور به محافل علمی و هنری دنیا داشت.
فرامرز پایور در بیش از نیم قرن فعالیت حرفه ای خود صدها اثر مکتوب و صوتی منتشر و صدها برنامه صحنه ای در ایران و اکثر نقاط جهان اجرا کرد که همگی در اعتلا و ارتقا کیفی هنر صوتی ایرانی تاثیرات فراوانی برجای گذاشت.
در سال ۱۳۸۶ و در آخرین تجلیلی که خانه هنر صوتی از وی کرد خواهر وی تندیس و لوح تقدیر را از طرف این هنرمند دریافت کرد.
آلبوم «قطعاتی از فرامرز پایور» منتشر شد و شامل قطعات مختلفی است که اولین بار معرفی میشوند. فرامرز پایور، یکی از برجستهترین شاگردان استاد صبا بود و تحصیلات حرفهای خود را در زمینه هنر صوتی ایرانی و سنتور دریافت کرد. او در طول فعالیت حرفهای خود صدها اثر مکتوب و صوتی منتشر کرد و برنامههای اجرایی بسیاری را در ایران و سراسر جهان به اجرا درآورد. در سال ۱۳۸۶ تجلیلی از او صورت گرفت و خواهر او تندیس و لوح تقدیر از او دریافت کرد.