استعدادهای هنری در مساجد؛ راه‌اندازی قرارگاه جهادی صحنه نمایش

قرارگاه جهادی تئاتر راه‌اندازی می‌شود/ استعدادهای هنری در مساجد

0 نظر


در نخستین جشنواره ملی صحنه نمایش شبستان که توسط کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شده، حسین عالم بخش به اهمیت این رویداد پرداخت و بیان کرد که آثار خلاقانه و صحنه نمایش بازوی پرتوان امامان جماعت مساجد در امر تبلیغ و ارتقای اندیشه‌ها است. وی به استعدادهای بسیار زیاد بچه‌های مسجدی در حوزه آثار خلاقانه و صحنه نمایش اشاره کرد و تاکید کرد که این جشنواره به دنبال میراث‌سازی است. عالم‌بخش همچنین بیان کرد که قصد راه‌اندازی قرارگاه جهادی صحنه نمایش کشور تا پیش از تابستان ۱۴۰۳ را دارند و امیدوارند مسؤولان نیز از این حرکت فرهنگی حمایت کنند. این جشنواره با شعار «مسجد، صحنه نمایش، آگاهی» از ۱۳ الی ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ در مساجد تهران برگزار شده است و امیدوارند در دوره‌های بعدی بیشتر و با تعداد گروه‌های هنری بیشتری برگزار شود.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، حسین عالم بخش دبیر نخستین جشنواره ملی صحنه نمایش شبستان با بیان اینکه میراث مسجد بر فضای این جشنواره حاکم است و همه دست به دست هم دادند تا این جشنواره برگزار شود، اظهار کرد: آثار خلاقانه و صحنه نمایش بازوی پرتوان امامان جماعت مساجد در امر تبلیغ، انتقال و ارتقای اندیشه‌ها است. روحانیون در مساجد دست تنها هستند اما کودکان، نوجوانان و جوانان هنرمند مسجدی می‌توانند به آن‌ها کمک کنند.

وی یادآور شد: در بین بچه‌های مسجدی استعدادهای بسیار زیادی در حوزه آثار خلاقانه و صحنه نمایش وجود دارد که می‌توانند در آینده در عرصه‌های ملی بدرخشند. بدون شک چنین کودکان و نوجوانانی در آینده به مسجد کمک خواهند کرد و در توسعه فعالیت‌های مسجد نقش‌آفرین خواهند بود.

عالم‌بخش ادامه داد: ما با تشکیل مدرسه صحنه نمایش شبستان و با بهره‌گیری از استادان مجرب و متعهد سعی کرده‌ایم استعدادها را در برخی از استان‌ها و شهرستان‌ها شناسایی و برای آن‌ها در حوزه‌های صحنه نمایش بزرگسال، صحنه نمایش کودک و نوجوان، نویسندگی و نمایش خلاق کلاس‌ها و دوره‌هایی برگزار کنیم.

وی با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) در رابطه با تربیت فرزندان، بیان کرد: ما در مدرسه و جشنواره صحنه نمایش شبستان تلاش داریم تا بچه‌های مسجد را با میراث و آثار خلاقانه آشنا کنیم و نه برای زمان خودمان بلکه برای زمان آینده نسلی پربار و هنرمند که متعهد و دلسوز نیز هستند، پرورش دهیم.

این مدیر فرهنگی هنری در ادامه سخنان خود گفت: یکی از رویکردها و محورهای جشنواره عقاید معنوی، تکنولوژی و دنیای امروز است. صحنه نمایش کاغذی یکی از قالب‌های نمایش عروسکی است که قدمت بسیار زیادی دارد. اولین جشنواره صحنه نمایش کاغذی توسط سازمان فرهنگی هنری سازماندهی شهری تهران در دوره کرونا برگزار شد و اکنون این صحنه نمایش در جشنواره شبستان و در مساجد با استفاده از تکنولوژی‌های جدید در حال گسترش است.

عالم‌بخش افزود: در نخستین دوره از برگزاری این جشنواره شاهد نواقص و مشکلاتی بودیم که تلاش داریم این موارد در دوره‌های بعدی برطرف شود و جشنواره را ارتقا ببخشیم. جشنواره باید چند دوره را طی کند تا به مرحله رشد و بلوغ برسد. ضمن اینکه از سفارشی‌شدن جشنواره باید جلوگیری کرد. جشنواره باید مردمی و مسجدی باقی بماند. انجام کارهای فرهنگی و اثرگذاری آن‌ها زمان‌بر است. برای به ثمر نشستن کارهای فرهنگی باید صبر کرد و با دقت و حوصله کارها را پیش برد. جشنواره صحنه نمایش شبستان به دنبال میراث‌سازی است.

دبیر نخستین جشنواره ملی صحنه نمایش شبستان تاکید کرد: امیدواریم تا پیش از تابستان ۱۴۰۳ قرارگاه جهادی صحنه نمایش کشور راه‌اندازی کنیم و با بهره‌گیری از کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، این قرارگاه را در سراسر کشور توسعه بدهیم؛ در واقع این قرارگاه توسط بچه مسجدی‌ها اداره خواهد شد. امیدواریم مسؤولان مربوطه نیز از این حرکت فرهنگی حمایت و پشتیبانی کنند.

وی در پایان درباره توسعه جشنواره نیز گفت: امیدواریم این جشنواره در دوره‌های بعدی در مساجد بیشتری برگزار شود و تعداد آن حتی سه رقمی شود. همچنین تعداد گروه‌های هنری راه‌یافته به مرحله نهایی نیز دو سه برابر شود.

نخستین جشنواره ملی صحنه نمایش شبستان به همت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، از ۱۳ الی ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ با شعار «مسجد، صحنه نمایش، آگاهی» در سطح مساجد تهران برگزار می‌شود.


اولین جشنواره ملی صحنه نمایش شبستان به دستاوری از همکاری و همبستگی مردم برگزار شد و نشان داد که استعدادهای بسیاری در بچه‌های مسجدی وجود دارد که می‌توانند در آینده نقش مهمی در توسعه فعالیت‌های مسجد داشته باشند.مدرسه صحنه نمایش شبستان به منظور شناسایی و پرورش استعدادها در حوزه‌های مختلف صحنه نمایش برگزار شده و تاکید شده که بچه‌های مسجد با میراث و آثار خلاقانه آشنا شوند و جشنواره صحنه نمایش کاغذی نیز در حال گسترش و پیشرفت با تکنولوژی‌های جدید است. اداره قرارگاه جهادی صحنه نمایش توسط بچه‌های مسجدی به منظور توسعه فعالیت‌های فرهنگی در سراسر کشور رهاخواهد شد و هدف اصلی از جشنواره ارتقای میراث‌سازی است.امیدواریم که جشنواره در آینده بیشتری در مساجد برگزار شود و تعداد گروه‌های هنری نیز افزایش یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *