قرارداد توسعه ۸ میدان نفتی با شرکت‌های روسی

قرارداد توسعه ۸ میدان نفتی با شرکت های روس


وزیر منابع هیدروکربن ایران در یک نشست خبری اعلام کرد که گفتگوهای دیپلماتیک با شرکت‌های روس برای توسعه میدان‌های نفتی و گازی در ایران به مراحل نهایی رسیده است و قراردادهای جدیدی به زودی امضا خواهند شد. او همچنین اشاره کرد که شرکت‌های روس علاقه زیادی برای حضور در تولیدی منابع هیدروکربن ایران دارند و در توسعه صنایع مختلف نفتی و گازی در این کشور نقش خواهند داشت. علاوه بر این، او بیان کرد که گفتگوهای دیپلماتیک جدی برای تشکیل قطب گازی در عسلویه با کشورهای روسیه، قطر و ترکمنستان در حال انجام است. ایران نیز زیرساخت‌های مناسبی برای ترانزیت گاز دارد و روزانه حجم زیادی گاز ساخت و ساز می‌کند. وزیر منابع هیدروکربن همچنین به برقراری روابط بانکی با روسیه اشاره کرد که می‌تواند زمینه‌ساز توسعه حوزه‌های مختلف دیگری مانند ترانزیت، نیرو، هسته‌ای و زراعت شود.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، جواد اوجی وزیر منابع هیدروکربن در نشست خبری پایان هفدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های مالی ایران و روسیه در پاسخ به پرسش خبرنگار نشریه «انرژی اینتلیجنس» مبنی بر اینکه آیا امروز دورنمایی تازه از حضور شرکت‌های روس در میدان‌های نفتی مطرح شده است، گفت: گفتگوهای دیپلماتیک با شرکت‌های توانند روسیه ماه‌هاست که از سوی شرکت ملی منابع هیدروکربن ایران در حال انجام است و تاکنون قرارداد توسعه هشت میدان نفتی ایران با شرکت‌های روس امضا شده که بیش از ۲۰۰ هزار بشکه از افزایش ساخت و ساز منابع هیدروکربن خام ایران از محل این قرارداده بوده است.

وی با بیان اینکه گفتگوهای دیپلماتیک با شرکت‌های روس برای امضای قرارداد توسعه میدان‌های نفتی و گازی بیشتر در ایران طی سه روز گذشته به مراحل نهایی رسیده است و در آینده نزدیک شاهد امضای قراردادهایی تازه خواهیم بود، افزود: صدور خدمات فنی و فناوری طراحی، ازدیاد برداشت منابع هیدروکربن و گاز، سوآپ منابع هیدروکربن و گاز نیز از دیگر محورهای گفتگوهای دیپلماتیک در روزهای اخیر با شرکت‌های روس بوده است.

وزیر منابع هیدروکربن با بیان اینکه امروز از ۱۵ تفاهم‌نامه امضاشده بین ایران و روسیه، ۴ تفاهم‌نامه در حوزه انرژی است، اظهار کرد: شرکت‌های روس علاقه زیادی برای حضور در تولیدی منابع هیدروکربن ایران دارند، آنها برای فعالیت در ساخت پتروپالایش، زنجیره ارزش پتروشیمی، ساخت مینی ال‌ان‌جی و فروش خارجی فرآورده‌های نفتی ابزار تمایل کرده‌اند.

اوجی در پاسخ به پرسش خبرنگار ریانووستی روسیه درباره تازه‌ترین روند گفتگوهای دیپلماتیک با کشورهای روسیه، قطر و ترکمنستان برای تشکیل قطب گازی در عسلویه توضیح داد: چند ماه است که گفتگوهای دیپلماتیک جدی با کشورهای تولیدکننده و صادرکننده عمده گاز در زمینه تشکیل قطب گازی در عسلویه آغاز شده که با حمایت طرف روس همراه بوده است.

وی روسیه، ایران، قطر و ترکمنستان را به ترتیب چهار دارنده بزرگ منابع گازی جهان دانست و تصریح کرد: ایران زیرساخت‌های بزرگی در زمینه خطوط لوله و ایستگاه‌های تقویت فشار گاز دارد که با تکیه بر آنها می‌تواند در ترانزیت گاز نقش‌آفرینی کند، ما اکنون روزانه یک میلیارد مترمکعب گاز ترش ساخت و ساز می‌کنیم.

وزیر منابع هیدروکربن با تأکید بر اینکه حکومت سیزدهم اثبات کرد در روابط با کشورهای همسایه به تفاهم‌نامه اکتفا نکرده است، گفت: در این باره قراردادهای خوبی با شرکت‌های روسیه در زمینه توسعه میدان‌های نفتی و گازی امضا کرده‌ایم.

اوجی با بیان اینکه ایران و روسیه در زمینه بانکی به دستاوردها و توافق‌های زیادی رسیده‌اند، یادآور شد: روابط بانکی زمینه‌ساز توسعه دیگر حوزه‌ها مانند ترانزیت، نیرو، هسته‌ای و زراعت خواهد شد.


توسعه هشت میدان نفتی ایران با شرکت‌های روسیه امضا شده ، گفتگوهای دیپلماتیک برای امضای قرارداد توسعه میدان‌های نفتی و گازی بیشتر در ایران به مراحل نهایی رسیده ، امضای قراردادهایی تازه در آینده نزدیک پیش‌بینی شده ، افزایش برداشت منابع هیدروکربن و گاز و فروش خارجی فرآورده‌های نفتی از دیگر محورهای گفتگوهای دیپلماتیک است ، شرکت‌های روسیه علاقه زیادی به حضور در تولیدی منابع هیدروکربن ایران دارند ، تازه‌ترین روند گفتگوهای دیپلماتیک بین کشورهای روسیه، قطر و ترکمنستان برای تشکیل قطب گازی در عسلویه آغاز شده است ، ایران دارای زیرساخت‌های بزرگی در زمینه خطوط لوله و ایستگاه‌های تقویت فشار گاز است که در ترانزیت گاز نقش‌آفرینی می‌کند ، حکومت سیزدهم در روابط با کشورهای همسایه تفاهم‌نامه‌های خوبی امضا کرده است ، ایران و روسیه در زمینه بانکی به دستاوردها و توافق‌های زیادی رسیده‌اند و روابط بانکی زمینه‌ساز توسعه دیگر حوزه‌ها خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *