همه اسنتاج نوسازی شهری نیروگاه سنتی

قدیمی‌ترین نیروگاه کشور نوسازی می‌شود


در جریان بازدید محمد رمضانی، وزیر نیرو، از روند ساخت واحدهای جدید نیروگاه طرشت، اعلام شد که این نیروگاه با قدمت ۶۰ ساله نیروگاهی می‌باشد که در دهه ۳۰ شمسی برای تأمین برق تهران ساخته شده است. اما با توجه به قدمت بالا، راندمان پایین و حجم بالای منابع آبی مصرفی واحدهای قدیمی، برنامه‌ریزی صورت گرفته است تا ۱۴ واحد موتور گازسوز جدید با راندمان بهتر و با ظرفیت نامی ۴.۳ مگاوات در جایگاه واحدهای فعلی قرار گیرند. همچنین برنامه‌ریزی شده است که ۶ واحد جدید این نیروگاه تا قبل از پیک تابستان سال آینده و سپس هشت واحد دیگر تا پایان سال نصب شوند. در نهایت، به بازنشسته کردن نیروگاه‌های قدیمی و نوسازی واحدهای ساخت و ساز برق حرارتی اهمیت داده شده است.

به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت نیرو، محمد رمضانی در جریان بازدید از روند ساخت واحدهای جدید نیروگاه طرشت با اشاره به قدمت ۶۰ ساله این مجموعه نیروگاهی، افزود: نیروگاه طرشت با برخورداری از چهار واحد بخار آلستوم با ظرفیت نامی ۵۰ مگاوات و سیستم خنک‌کن برج تر برای تأمین برق تهران در دهه ۳۰ شمسی احداث شده است.

وی ادامه داد: با توجه به قدمت بالا، راندمان پایین (حدود ۲۰ درصد) و حجم بالای منابع آبی مصرفی (بالغ بر سه هزار مترمکعب در روز) واحدهای بخار قدیمی، جایگزینی ۱۴ واحد موتور گازسوز با ظرفیت نامی هر واحد ۴.۳ مگاوات با راندمان ۴۵ درصد و بازنشسته کردن واحدهای فعلی در دستور کار شرکت مادر تخصصی برق حرارتی قرار گرفته است.

رمضانی با اشاره به اینکه ظرفیت واحدهای جدید مجموعاً بیش از ۶۰ مگاوات خواهد بود، عنوان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته ۶ واحد جدید این نیروگاه تا قبل از پیک تابستان سال آینده به مرور وارد مدار خواهند شد.

معاون توسعه طرح‌های شرکت مادر تخصصی برق حرارتی با بیان اینکه ایستگاه گاز و ترانس‌ها وارد سایت پروژه شده و عملیات ساختمانی در حال انجام است، ادامه داد: پس از عبور از پیک تابستان سال آینده، عملیات مربوط به جانمایی و نصب هشت واحد جدید این نیروگاه نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی بازنشسته کردن نیروگاه‌های قدیمی و نوسازی واحدهای ساخت و ساز برق حرارتی را یکی از رسالت‌های این شرکت مادر تخصصی برشمرد و گفت: اجرای این مهم یک گام اثربخش در راستای جمع‌آوری واحدهای قدیمی و انجام نوسازی در نیروگاه‌های فرسوده کشور است.


نتیجه گیری از متن بالا این است که نیروگاه طرشت با قدمت ۶۰ ساله دارای چهار واحد بخار آلستوم است که ظرفیت نامی آنها ۵۰ مگاوات می باشد. با توجه به قدمت بالا، راندمان پایین و مصرف منابع آبی بالا، برنامه ریزی شده است تا ۱۴ واحد موتور گازسوز با ظرفیت ۴.۳ مگاوات و راندمان ۴۵ درصد جایگزین شوند. ظرفیت کل نیروگاه بعد از ورود واحدهای جدید بیش از ۶۰ مگاوات خواهد بود. علاوه بر این، مراحل ساخت و نصب ایستگاه گاز و ترانس ها در حال انجام است و پس از عبور از پیک تابستان، جانمایی و نصب هشت واحد جدید آغاز خواهد شد. بازنشسته کردن نیروگاه‌های قدیمی و نوسازی واحدهای ساخت و ساز برق حرارتی نیروگاه یکی از رسالت‌های شرکت مادر تخصصی برق است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *