موفقیت اثر سینمایی‌های قهرمان‌محور در جشنواره نوروز و فیلمی با سه قهرمان

فیلم‌های قهرمان‌محور چقدر در نوروز موفق هستند/فیلمی با سه قهرمان

[ad_1]
اکران اثر سینمایی‌های قهرمان‌محور در فصل نوروز هر ساله اهمیت بیشتری پیدا کرده است، زیرا تأثیر آن بر خروج سینمای ایران از بحران کرونا چند سال اخیر بسیار محسوس بوده است. امسال هفت اثر سینمایی از جشنواره‌های رسمی سینمایی انتخاب شده‌اند که همه قهرمان‌محور هستند. اثر سینمایی «آسمان غرب» که در جشنواره فجر سه سیمرغ بلورین را کسب کرد، روایتی از شهید علی‌اکبر شیرودی است. نکته جالب اینجا این است که بازیگران جوان سینمای ایران نقش‌های شهدا را بازی کرده‌اند، تا بتوانند در اکران نوروز ۱۴۰۳ موفقیت‌آمیزی را تجربه کنند.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، هر چند از دهه‌های قبل هم همواره فصل اکران نوروز، جایگاهی ویژه در فرآیند سالانه اکران سینماها داشت اما تأثیری که گیشه اکران نوروز بر خروج سینمای ایران از بحران کرونا طی چند سال اخیر داشته، این بازه طلایی را بیش از گذشته حایز اهمیت کرده است. نمونه متأخر آن هم همین اثر سینمایی «فسیل» است که در اکران نوروزی سال گذشته چنان خوش درخشید که چرخه مالی سینمای ایران را در سال ۱۴۰۲ را به‌طور کامل متحول کرد.

حالا و از سوی سازمان سینمایی هفت اثر سینمایی برای اکران نوروز ۱۴۰۳ معرفی شده است که ۲ ویژگی مهم دارند. اول اینکه همه این هفت اثر سینمایی، برخلاف سال‌های گذشته از میان اثر سینمایی‌های رونمایی شده در جشنواره‌های رسمی سینمایی و به‌طور مشخص جشنواره فجر انتخاب شده‌اند و دیگر اینکه اثر سینمایی‌های قهرمان‌محور حضور شاخصی در آن دارند.

سهم قهرمانان از اکران نوروز در دهه ۱۴۰۰

سال پیش و در همین ایام بود که ترکیب اکران نوروز ۱۴۰۲ به این صورت اعلام شد؛ چهار اثر سینمایی «غریب» به کارگردانی محمدحسین لطیفی، «فسیل» به کارگردانی کریم امینی، «عروس خیابان فرشته» به کارگردانی مهدی خسروی و «ملاقات با جادوگر» به کارگردانی جمشید ابراهیمیان که البته بعد از واکنش به تعداد بالای اثر سینمایی‌های کمدی، «ملاقات با جادوگر» جای خود را به اثر سینمایی «بچه‌های طوفان» داد. در این ترکیب پرچم سینمای قهرمان‌محور را تنها اثر سینمایی «غریب» بالا نگه داشت که روایتی از شهید محمد بروجردی را به تصویر درآورده بود.

یک سال‌ پیش‌تر و در آستانه نوروز ۱۴۰۱ اثر سینمایی‌های «روز صفر» به کارگردانی سعید ملکان، «موقعیت مهدی» به کارگردانی هادی حجازی‌فر، «گل به خودی» به کارگردانی احمد تجری، «مرد بازنده» به کارگردانی محمدحسین مهدویان، «سگ‌بند» به کارگردانی مهران احمدی، «قدغن» به کارگردانی مجید مافی و «شادروان» به کارگردانی حسین نمازی، هفت فیلمی بودند که ترکیب قطعی اکران نوروز را تشکیل دادند. در این ترکیب ۲ اثر سینمایی «روز صفر»‌ و «موقعیت مهدی»‌ پرچم‌دار سینمای قهرمان‌محور بودند که اتفاقا اثر سینمایی هادی حجازی‌فر توانست عنوان اولین اثر سینمایی میلیاردی نوروز آن سال را هم از آن خود کند.

در نوروز ۱۴۰۰ و در حالی که هنوز کابوس کرونا دست از سر سینمای ایران برنداشته بود، پنج اثر سینمایی «خورشید» ساخته مجید مجیدی، «خون شد» ساخته مسعود کیمیایی، «تکخال» ساخته مجید مافی، «هفته‌ای یک‌بار آدم باش» ساخته شهرام شاه‌حسینی و «لاله» ساخته اسدالله نیک‌نژاد راهی پرده سینماها شدند که در این ترکیب تنها اثر سینمایی «لاله» بود که از منظر پرداختن به یک چهره ملی در حوزه ورزش، به سینمای قهرمان‌محور نزدیک شده بود.

حالا اما در چهارمین اکران نوروزی دهه ۱۴۰۰ شاهد این ترکیب برای اکران سینماها هستیم؛ «تمساح خونی»، «بی‌بدن»، «آسمان غرب»، «پرویزخان»، «آپاراتچی»، «نوروز» و «ایلیا در جستجوی قهرمان». هفت فیلمی که در هفته‌های پیش رو به عنوان اثر سینمایی‌های اکران نوروز روانه پرده سینماها می‌شوند.

قهرمانانی که ریشه در آسمان دارند

در ترکیب هفت اثر سینمایی اکران نوروز ۱۴۰۳ سه اثر سینمایی «آسمان غرب»، «پرویزخان» و «آپاراتچی» را می‌توان اثر سینمایی‌های اقتباس شده از زندگی قهرمانانی واقعی دانست که حالا روایتی سینمایی پیدا کرده‌اند. در این ترکیب اما اثر سینمایی تازه محمد عسگری ویژگی شاخصی دارد و آن هم بازنمایی تصویر سه شهید شاخص دفاع مقدس است.

اثر سینمایی «آسمان غرب» که رونمایی آن در جشنواره چهل‌ودوم اثر سینمایی فجر به شکار سه سیمرغ بلورین انجامید، فیلمی مرتبط با روزهای ابتدایی منازعه تحمیلی است که قهرمان اصلی آن شهید علی‌اکبر شیرودی با نقش‌آفرینی میلاد کی‌مرام است. در خطوط فرعی روایت خیالی این اثر سینمایی اما شاهد حضور شهید حسین ادبیان با نقش‌آفرینی امیرحسین آرمان و شهید حسین همدانی با نقش‌آفرینی آرمین رحیمیان هم هستیم. از این منظر اثر سینمایی «آسمان غرب»‌ یکی از ویژه‌ترین اثر سینمایی‌های قهرمان محور در ترکیب اثر سینمایی‌های اکران نوروزی از ابتدای دهه ۱۴۰۰ تاکنون محسوب می‌شود.

نکته دیگر، چالش سه بازیگر جوان سینمای ایران در ایفای نقش شهدای شاخص در این اثر سینمایی است. میلاد کی‌مرام که پیش‌تر علاوه‌بر اثر سینمایی‌های اجتماعی، در اثر سینمایی «ملکه» به کارگردانی محمدعلی باشه‌آهنگر هم خوش درخشیده بود، حالا در مهمترین اثر سینمایی کارنامه‌اش نقش شهید شیرودی را ایفا کرده است. امیرحسین آرمان هم که پیش‌تر با نقش‌های کوتاهش در اثر سینمایی‌هایی همچون «یه حبه قند» جایگاه خود را به عنوان بازیگری توانمند تثبیت کرده بود و در ویترین جشنواره همین امسال هم ایفای نقش اصلی اثر سینمایی «بهشت تبهکاران» را برعهده داشت، در «آسمان غرب» حضوری کوتاه و تأثیرگذار در نقش شهید حسین ادبیان از خود به یادگار گذاشته است. آرمین رحیمیان هم که بیشتر شهرت خود را بابت ایفای نقش عبدالمالک ریگی در اثر سینمایی «شبی که ماه کامل شد» به دست آورده این‌بار با گریمی متفاوت، در نقش شهید حسین همدانی در اثر سینمایی «آسمان غرب» ایفای نقش کرده است.

به استناد تجربه ۲ نوروز گذشته و عملکرد خوب اثر سینمایی‌های قهرمان‌محوری همچون «موقعیت مهدی» و «غریب‌» که اتفاقا هر ۲ مانند «آسمان غرب» در ژانر دفاع مقدس به ساخت و ساز رسیده بودند، باید دید حالا اثر سینمایی تازه محمد عسگری چقدر برای موفقیت در اکران نوروز ۱۴۰۳ شانس دارد؟

[ad_2]
اکران نوروز در سینماها که در دهه ۱۴۰۰ در حال گیرشدن به این می‌باشد که اثر سینمایی‌های قهرمان‌محور بیشتری در آن حضور دارند. از جمله اثر سینمایی‌هایی که در ترکیب این اکران حضور دارند، اثر سینمایی‌هایی هستند که اقتباس از زندگی قهرمانان واقعی دارند، به عنوان مثال اثر سینمایی «آسمان غرب» که به نقش شهدای منازعه تحمیلی پرداخته و در آن بازیگران جوانی از سینمای ایران نقش‌آفرینی می‌کنند. این نوع اثر سینمایی‌ها با تحتیل از روایت خیالی‌های قهرمانان، همراه با عملکرد خوب بازیگران، تاثیر بسزایی در مخاطبان دارند و ارزش بالایی برای اکران نوروز دارند. اما بیانگرین همچنین باید توجه دیگری به این نکته داشت که پیش بینی موفقیت هر اثر سینمایی در اکران نوروز، چالشی است که تنها با گذراندن این دوره اکران ممکن است مشخص شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *