چرا کمدی‌ها در تلویزیون پرموفقیتند؟

فصل جدید سریال «دودکش» می‌آید؟/ دلیل توفیق کمدی‌ها در تلویزیون


زینب تقوایی، تهیه‌کننده هنر هفتم و تلویزیون، درباره فعالیت‌های اخیر خود در ساخت قصه‌های جدید برای تلویزیون یا شبکه نمایش خانگی صحبت کرد. وی اعلام کرد در حال حاضر در حال پیشبرد چند قصه مختلف هستند و در آینده، بر اساس نیاز مخاطب و شرایط، تصمیم خواهند گرفت کدام قصه را زودتر به ساخت و ساز برسانند. تقوایی همچنین از علاقه‌مندی خود به ساخت و ساز اثر در فضای درام و کمدی صحبت کرد و بیان کرد که نگاه او تنها مختص یک ژانر خاص نیست و قصه‌هایی که در دست دارد در فضاها و ژانرهای متفاوتی قرار دارند. او با تأکید بر اینکه فضای جامعه تا حدودی مشخص می‌کند که فیلمساز به کدام سمت باید حرکت کند، اظهار کرد که تمامی اثرهایی که ساخت و ساز می‌کند، نیاز مخاطب را در اولویت قرار می‌دهد. تقوایی همچنین درباره ماندگاری سریال‌های کمدی تلویزیون در ذهن مخاطب نسبت به سریال‌های کمدی شبکه نمایش خانگی توضیح داد و بیان کرد که پخش هر شبی اثر بر روی مخاطب تأثیر بیشتری دارد و او با قصه و کاراکترها آشنا می‌شود و خود را در جهان سریال پیدا می‌کند. تقوایی همچنین با تأکید بر اهمیت و تأثیر تماشای جمعی یک اثر کمدی، اظهار کرد که خنده‌های جمعی معتبری برای مشخص شدن اقبال و موفقیت یک اثر کمدی هستند. وی درباره ساخت و ساز دوباره و بازگشت سریال‌های چند فصلی مثل “پایتخت” و “زیرخاکی” به تلویزیون و احتمال ساخت فصل جدید سریال “دودکش” نیز صحبت کرد و به اهمیت حفظ هویت قصه و جذابیت در ارایه به مخاطب اشاره کرد. تقوایی همچنین بیان کرد که ساخت و ساز فصل‌های بعدی یک سریال نیازمند وسواس بیشتری است و هر کاستی می‌تواند موفقیت و اقبال آن را به خطر بیندازد. درباره ساخت و ساز فصل سوم سریال “دودکش” نیز تاکید کرد که شرایط ساخت و ساز و تعهد و مشغله همکاران باید مورد بررسی و بررسی قرار گیرد.

زینب تقوایی تهیه‌کننده هنر هفتم و تلویزیون درباره فعالیت های این روزهای خود برای ساخت قصه‌های جدید در تلویزیون یا شبکه نمایش خانگی به خبرنگار دیجیاتور گفت: در حال حاضر مشغول پیش برد چند قصه هستیم که هر کدام در مرحله متفاوتی است و بنا به نیاز مخاطب و مهیا شدن شرایط، انتخاب خواهیم کرد کدام قصه را زودتر به ساخت و ساز برسانیم.

وی در پاسخ به ژانر پروژه پیش رو و علاقه‌مندی خود برای ساخت و ساز اثر بیان کرد: هیچ‌وقت خودم را محدود به فضا و ژانر مشخصی نکردم و مثل تمام این‌سال‌ها همچنان که دغدغه تهیه اثر در فضای درام را داشتم گاهی به سمت ساخت و ساز کمدی رفتم. در حال حاضر هم نگاهم فقط معطوف به یک ژانر نیست و قصه‌هایی که در دست داریم نیز در فضاهای متفاوتی هستند.

تقوایی با تاکید بر اینکه فضای جامعه تا حدودی مشخص می‌کند که فیلمساز به کدام سمت حرکت کند، عنوان کرد: بیش از آنکه شرایط تهیه و ساخت و ساز برایم مهم باشد، نیاز مخاطب را اولویت قرار می‌دهم. یک زمان دغدغه‌ای اجتماعی و لزوم پرداختن به مساله‌ای در خانواده من را به سمت ساخت آثاری چون «مدینه» و «پشت بام تهران» سوق داد و یک زمانی مثل دوران کرونا برای روحیه بخشی به مردم کمدی‌های «باخانمان» و «دودکش» را تهیه کردم.

این تهیه‌کننده درباره دلایل ماندگاری نام یک کمدی تلویزیونی در ذهن مخاطب در قیاس با کمدی های شبکه نمایش خانگی بیان کرد: برای موفقیت یک سریال کمدی فارغ از کیفیت، آنچه که در جهت افزایش اقبال عمومی بسیار موثر بوده، شرایط پخش است. یکی از دلایل مهم اینکه سریال‌های کمدی تلویزیون تبدیل به نام تجاری و نام‌های به یادماندنی می‌شوند پخش هر شبی اثر است. در پخش هر شبی مخاطب خیلی زود با قصه و کاراکترها خو می‌گیرد و جهان سریال را می‌شناسد و خودش را در آن پیدا می‌کند اما پخش سریال کمدی در نمایش خانگی به صورت هفتگی است و به هر حال همین موضوع ضریب این اتفاق را کاهش می‌دهد.

تقوایی با اشاره به اهمیت و تاثیر تماشای جمعی یک اثر کمدی اظهار کرد: معتقدم کمدی‌ها را باید در جمع نگاه کرد، خنده‌، خنده می‌آورد و این خنده‌های جمعی است که اعتبار و نشان اقبال یک اثر کمدی می‌شود. این اتفاق هم در اثر سینمایی سینمایی و هم در سریال صادق است. به هر حال خیلی‌ها آثار نمایش خانگی را به صورت فردی تماشا می‌کنند کما اینکه در جامعه می بینیم چقدر از طریق گوشی‌های موبایل در زمان های مختلف دنبال‌کننده سریال‌ها در نمایش خانگی هستند.

این تهیه‌کننده هنر هفتم و تلویزیون درباره ساخت و ساز دوباره و بازگشت سریال های چند فصلی و برندها مثل «پایتخت»، «زیرخاکی» و … به تلویزیون و احتمال ساخت فصل جدید سریال «دودکش» عنوان کرد: خوشحال هستم که تلویزیون به سراغ میراث خود رفته و بی‌تردید این یک حرکت رو به جلو است. درباره ساخت و ساز فصل جدید «دودکش» نیز مذاکراتی انجام شده است. آنچه که برای خودم در مورد تداوم ساخت و ساز «دودکش» اهمیت دارد این است که در عین حفظ هویت شکل گرفته «دودکش» در ۲ فصل قبل، قصه‌ای جذاب برای ارایه به مخاطب داشته باشیم.

تقوایی درباره ملاحظاتی که لازم است نسبت به ساخت و ساز فصل جدید سریال ها وجود داشته باشد، بیان کرد: ساخت و ساز فصل‌های بعدی یک سریال وسواس بیشتری مطالبه می‌کند چرا که هر کاستی می‌تواند موفقیت و اقبال آن اثر را به ضد خودش بدل کند. در مورد ساخته شدن فصل سوم «دودکش» نیز باید ببینیم با توجه به تعهد و مشغله همکاران‌مان در سایر پروژه‌ها تا چه اندازه شرایط فراهم می‌شود.


زینب تقوایی، تهیه‌کننده هنر هفتم و تلویزیون، اعلام کرد که در حال حاضر مشغول پیش برد چند قصه هستند که در مراحل مختلف ساخت و ساز قرار دارند و بسته به نیاز مخاطب و شرایط فعلی، قصه‌ای که زودتر به ساخت و ساز برسانند را انتخاب خواهند کرد. او بیان کرد که خود را محدود به ژانر و فضای خاصی قرار نداده است و با توجه به علاقه مخاطبان و شرایط، به ساخت و ساز قصه‌های درام و کمدی می‌پردازد. او تاکید کرد که نیاز مخاطب اولویت برایش است و تلاش می‌کند تا با ساخت و ساز آثاری با موضوعات متفاوت، نیازهای جامعه را برطرف کند. تقوایی همچنین اشاره کرد در ساخت و ساز سریال‌های کمدی، پخش هر شب آنها بسیار مهم است و مخاطبان با آنها آشنا می‌شوند، اما پخش سریال‌های کمدی در نمایش خانگی که هفتگی است، این امر را کمی کاهش می‌دهد. او همچنین تاکید کرد که تماشای جمعی اثر کمدی بیشتر اثر می‌گذارد و این خنده‌های جمعی نشان از اقبال اثر دارد. درباره بازگشت سریال‌های چند فصلی و ساخت فصل جدید سریال «دودکش»، او اعلام کرد که خوشحال است که تلویزیون به میراث خود بازگشت کرده و برای تداوم ساخت و ساز «دودکش»، اهمیت دارد که این سریال همچنان هویت و قصه‌ای جذاب داشته باشد. به علاوه، او تاکید کرد که ساخت و ساز فصل‌های بعدی یک سریال نیاز به وسواس بیشتری دارد و هر کاستی می‌تواند موفقیت سریال را تحت تاثیر قرار دهد. در مورد ساخت فصل سوم «دودکش» نیز باید ببینند که آیا شرایط مناسب برای ساخت و ساز آن وجود دارد یا خیر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *