راه‌های ارزان‌سازی ماهیان ریز صید شده از منابع آبی‌ها

فرآوری ماهیان ریز صید شده، یکی از راه‌های ارزان‌سازی آبزیان


سیدحسین حسینی، معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران در برنامه‌ای تلویزیونی، به بررسی روابط حکومتی‌ها و عملکرد حوزه شیلات و آبزیان پرداخت و اعلام کرد که نقش‌آفرینی شیلات در تأمین امنیت غذایی بسیار مهم است. وی اظهار کرد که ایران در پایبندی به سازماندهی صید بهتر شده است و به عنوان الگویی مؤثر معرفی شده است. همچنین، افزایش تعداد زیستگاه‌های مصنوعی در کشور و هدف رسیدن به ۴۰ هزار زیستگاه در پایان برنامه هفتم توسعه را اعلام کرد. او همچنین از برنامه‌های سازمان برای ورود ۱۲۵ هزار تن از ماهیان ریز به بازار خبر داد و از اهمیت ارتقای میراث آبزی‌مصرفی و ایجاد بازارهای تخصصی برای ارزان‌سازی و افزایش مصرف آبزیان توسط مردم صحبت کرد. او همچنین به افزایش تامین مالی در حوزه شیلات و آبزیان، ساخت و ساز تخم تمام ماده و تریپلوئید ماهی قزل‌آلا، و اهمیت حمایت از صیادان اشاره کرد.

به گزارش دیجیاتور، سیدحسین حسینی، معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران در برنامه‌ای تلویزیونی به بیان روابط حکومتی‌ها و عملکرد حوزه شیلات و آبزیان پرداخت و گفت: نقش‌آفرینی شیلات در تأمین امنیت غذایی در تمامی فعالیت‌های زراعت در منابع آبی خودنمایی می‌کند.

وی افزود: رتبه ایران در پایبندی به سازماندهی صید و عبور از برداشت کمی به سمت کیفی از ۵۳ به ۷۳ درصد رسیده است و طبق نظر دبیر کمیسیون IOTC کشورمان به عنوان الگویی مؤثر در بین کشورهای عضو معرفی شده است.

وی از افزایش تعداد زیستگاه‌های مصنوعی طی ۴۰ سال اخیر خبر داد و گفت: در این مدت ۱۰ هزار زیستگاه مصنوعی برای بهره‌وری بیشتر از دریاها وجود داشت در حالی که در یک ساله اخیر ۵ هزار زیستگاه به این تعداد افزوده شد و در برنامه داریم تا پایان برنامه هفتم توسعه به عدد ۴۰ هزار زیستگاه برسیم.

حسینی به وجود ذخایر فانوس ماهیان در منابع آبی‌های عمیق که حدود ۲.۳ میلیون تن برآورد شده است، اشاره و تصریح کرد: در دنیا از ۹۲ میلیون تن صید، ۱۹ میلیون تن برداشت از منابع آبی‌های عمیق و به روش صید ترال انجام می‌شود و در کشور ما نیز این امکان برای تهیه پودر ماهی وجود دارد.

وی از برنامه‌ریزی سازمان شیلات ایران برای ورود ۱۲۵ هزار تن از ماهیان ریز که در سبد صید وجود دارد برای تبدیل آنها به غذاهای آماده و ارزان به سفره مردم خبر داد و گفت: ماهیانی که قابلیت خوراک انسانی ندارند نیز تبدیل به پودر ماهی خواهند شد.

معاون وزیر جهاد زراعت ادامه داد: وجود ۲۲۰ نقطه تلاقی، ۱۲۰ اسکله تخلیه آبزیان و ۳۸ موج‌شکن مردمی که قابلیت تبدیل شدن به سایت‌های پشتیبان آبزی‌پروری در قفس را دارند، از دیگر پتانسیل‌های سازمان شیلات است.

افزایش ۱۰۸ هزار تنی به تولیدات شیلاتی با احداث ۵ شهر ساحلی

رئیس سازمان شیلات ایران ادامه داد: معرفی پنج شهر ساحلی با محوریت شیلات از سوی وزارت جهاد زراعت برای بالا بردن تولیدات شیلاتی پیشنهاد شده است، که با راه‌اندازی آن ۱۰۸ هزار تن به تولیدات شیلاتی خواهد افزود.

وی همچنین گفت: در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در توسعه دریا محور، جلسات بسیاری برگزار شده است و برنامه‌ریزی‌هایی در این راستا در دستور کار است.

حسینی دستیابی در ساخت و ساز تخم تمام ماده و تریپلوئید ماهی قزل‌آلا با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان که باعث شد در سال گذشته ۷۰ درصد نیاز کشور محقق شود را یکی از مسیرهای خوداتکایی در این حوزه برشمرد و تاکید کرد: دو شرکت ساخت و ساز کننده، موفق به فروش خارجی تخم تمام ماده و تریپلوئید ماهی قزل‌آلا به کشورهای تاجیکستان، ارمنستان و ازبکستان شدند.

وی ادامه داد: تعداد قفس‌ها با رشد ۴ برابری از ۱۳۳ به ۲۵۶ قفس رسیده است و در زمینه تجهیزات قفس نیز تا حد زیادی خودکفا هستیم.

وی اظهار کرد: در زمینه خوراک آبزیان، علاوه بر تأمین نیاز داخل، جز صادر کنندگان هستیم و در حوزه میگو نیز تنها یک درصد مواد اولیه خوراک وارد می‌شود و ۹۹ درصد آن ساخت و ساز در داخل کشور است.

معاون وزیر جهاد زراعت، ساخت و ساز بچه‌ماهی را پاشنه آشیل ساخت و ساز برشمرد و افزود: شش مرکز تکثیر ماهیان دریایی ۲۳۰۰ مولد پرورش داده و در این بخش به سمت خودکفایی در حرکت هستیم.

وی استفاده از دانش شرکت‌های دانش‌بنیان در ساخت و ساز ادوات نانوحباب که منجر به افزایش ۲.۵ برابری ساخت و ساز می‌شود را نقطه عطفی در ساخت و ساز برشمرد و گفت: به دنبال ورود بیشتر دانش به حوزه شیلات هستیم.

حسینی درباره ساختار تشکیلاتی و سطح ادارات شیلاتی در کشور تصریح کرد: ۱۱ اداره شیلاتی در زیرمجموعه وزارت جهاد زراعت سطح کشور وجود دارد که برخی از آنها پتانسیل تبدیل شدن به اداره کل را دارند، اما فقر نیروی انسانی و کمبود نیروهای متخصص وجود دارد که با برگزاری دوره‌های آموزشی تلاش می‌شود، جذب نیرو اتفاق بیفتد.

وی از افزایش تامین مالی در رشته شیلات و آبزیان خبر داد و گفت: مطابق راهنمای تامین مالی که در سایت سازمان شیلات موجود است، حجم تامین مالی به ۱۱ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسید و امسال حجم سرمایه‌ها به ۱۵ هزار میلیارد تومان خواهد رسید که این امر نشان از وجود ظرفیت‌ها در حوزه آبزی‌پروری دارد.

ایجاد بازارهای تخصصی راه ورود آبزیان به سفره‌های مردم

رئیس سازمان شیلات ایران، ارزان‌سازی و افزایش میراث آبزی مصرفی را از مهمترین برنامه‌های محوری سازمان شیلات ایران برشمرد و ادامه داد: با ایجاد بازارهای تخصصی و حذف واسطه‌ها تلاش می‌کنیم با کاهش قیمت آبزیان و عرضه محصولات ارزان‌تر، راه ورود آبزیان را به سفره‌های مردم باز کنیم.

وی ساخت و ساز غذاهای فرآوری شده همچون کوبیده، قیمه و قورمه سبزی تهیه شده از آبزیان را یکی از مدل‌های ارزان‌سازی برشمرد و ادامه داد: رسانه‌های ارتباط جمعی با ساخت و ساز برنامه‌هایی در حوزه میراث آبزی مصرفی، می‌توانند نقش مؤثری در این زمینه ایفا کنند.

حسینی درباره حمایت سازمان از صیادان گفت: مطابق دستور مقام عالی وزارت، برای سرمایه‌گذاران، ساخت و ساز کنندگان و بهره‌برداران این بخش فرش قرمز پهن می‌کنیم و تمام قد در حوزه صدور مجوزها و حل مشکلات، تلاش خواهیم کرد.


اهمیت و نقش شیلات در تأمین امنیت غذایی، افزایش تعداد زیستگاه‌های مصنوعی، فعالیت‌ها در منابع آبی‌های عمیق، تبدیل ماهیان ریز به غذاهای آماده، احداث شهرهای ساحلی برای افزایش تولیدات شیلاتی، ساخت و ساز تخم تمام ماده و ماهی قزل‌آلا، افزایش قفس‌ها و تجهیزات قفس، خودکفایی در ساخت و ساز خوراک آبزیان، ساخت و ساز بچه‌ماهی، استفاده از دانش شرکت‌های دانش‌بنیان در ساخت و ساز ادوات نانوحباب، افزایش تامین مالی در شیلات و آبزیان، ایجاد بازارهای تخصصی برای ورود آبزیان به سفره‌های مردم، ساخت و ساز غذاهای فرآوری شده از آبزیان، ارتقاء میراث آبزی مصرفی و حمایت از صیادان و ساخت و ساز کنندگان از جمله فعالیت‌های مهم و موثر سازمان شیلات ایران است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *