تولیدی پتروشیمی دیگر منتظر تامین مالی خارجی نمی‌ماند

صنعت پتروشیمی منتظر سرمایه‌گذاری خارجی نمی ماند


در آئین بزرگداشت ۵۰ سالگی شرکت پتروشیمی بندر امام، مرتضی شاهمیرزایی، معاون وزیر منابع هیدروکربن، با تبریک به مهندسان و متخصصان این شرکت، رشد ۲۰ ساله تولیدی پتروشیمی در ایران را در دوره از سال ۱۳۳۷ تا سال ۱۳۵۷ که توان آن بسیار ناچیز بود، توضیح داد. وی به توان بالای متخصصان ایرانی اشاره کرد و از توانمندی بندر امام در هدف‌گذاری تکمیل زنجیره ارزش و متنوع‌سازی ساخت و ساز تولیدی پتروشیمی یاد کرد. سرانجام، وی بر اینکه تا سال ۲۰۵۰ منابع فسیلی به عنوان خوراک برای تولیدی پتروشیمی توسعه باید یافته شود، تأکید کرد و افزود که توسعه این تولیدی بسیار با اهمیت است. همچنین، وی به ارائه سند جامع تکمیل زنجیره ارزش در سال ۱۴۰۱ و توسعه داخلی تولیدی پتروشیمی اشاره کرد و اعلام کرد که شرکت‌های داخلی در زمینه تأمین تجهیزات وسایل تولیدی پتروشیمی خودکفایی دارند. در نهایت، وی به آمادگی صنایع پتروشیمی برای تامین مالی در توسعه میدان‌های نفتی و تأمین خوراک پایدار اشاره کرد.

به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت منابع هیدروکربن، مرتضی شاهمیرزایی امروز (سه‌شنبه، ۲۶ دی‌ماه) در آئین بزرگداشت ۵۰ سالگی شرکت پتروشیمی بندر امام با تبریک به مهندسان و متخصصان به‌ویژه کارگران این شرکت اظهار کرد: رشد ۲۰ ساله تولیدی پتروشیمی از سال ۱۳۳۷ از آغاز عملیات اجرایی نخستین طرح پتروشیمی در ایران تا سال ۱۳۵۷ در کشور بسیار ناچیز بود، به‌طوری که ظرفیت تولیدی پتروشیمی حدود ۳ میلیون تن با تنوع محصول ۸ تا ۹ نوع با وابستگی کامل در طراحی، تأمین تجهیزات و راه‌اندازی در پیش از تحول سیاسی بود.

وی به توان بالای متخصصان ایرانی اشاره کرد و افزود: بندر امام با توان این متخصصان به هدف‌گذاری تکمیل زنجیره ارزش و متنوع‌سازی ساخت و ساز خواهد رسید.

معاون وزیر منابع هیدروکربن تأکید کرد: در آینده تولیدی پتروشیمی ایران از شکوفاترین صنایع دنیاست، زیرا کشور دارای اصلی‌ترین مؤلفه‌های توسعه این تولیدی یعنی خوراک فراوان، نیروی انسانی متخصص و دسترسی به منابع آبی و سواحل است.

شاهمیرزایی با بیان اینکه تا سال ۲۰۵۰ مصرف حامل‌های فسیلی در حوزه سوخت در جهان محدود می‌شود و با وجود ذخایر نفتی و گازی باید این منابع به‌عنوان خوراک برای توسعه به تولیدی پتروشیمی هدایت شود، گفت: امروز بالغ بر ۵۵۰ گرید محصول پترشیمی در کشور ساخت و ساز می‌شود و بر اساس برنامه تا پایان برنامه هشتم توسعه از مرز ظرفیت سالانه ۱۸۰ میلیون تن عبور می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه ما از تامین مالی خارجی استقبال می‌کنیم، تصریح کرد: منتظر شرکت‌های خارجی برای توسعه این تولیدی نمی‌مانیم و این تولیدی را با توان داخلی توسعه می‌دهیم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه در این تولیدی با وجود محدودیت‌های بین‌المللی سربلندیم، اظهار کرد: ۹۵ درصد صنایع آینده وابسته به تولیدات تولیدی پتروشیمی خواهد بود، بنابراین توسعه این تولیدی بسیار بااهمیت است.

شاهمیرزایی با اشاره به رونمایی از سند جامع تکمیل زنجیره ارزش در سال ۱۴۰۱ از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای سرمایه‌گذاران و دستیابی به هدف‌گذاری انجام شده، افزود: براساس وعده داده شده در دی‌ماه ۱۴۰۰، در حکومت سیزدهم با همت شرکت‌های داخلی به وابستگی کاتالیست‌ها خاتمه داده خواهد شد.

وی ادامه داد: توانمندی متخصصان داخلی در تأمین تجهیزات تولیدی پتروشیمی در حوزه‌های مختلف به‌ویژه کمپرسورها، ولوها، انواع پمپ و توربین افزایشی خیره‌کننده دارد و به سمت خودکفایی گام برمی‌داریم.

معاون وزیر منابع هیدروکربن با تأکید بر افزایش تامین مالی‌ها برای کسب دانش‌های فنی تولیدی پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش تولیدی گفت: ۲۱ محصول راهبردی که ما را به انتهای زنجیره نزدیک می‌کند پارسال از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی به هلدینگ‌ها ارائه شد و هلدینگ‌ها باید سریع‌تر در این مسیر حرکت کنند.

شاهمیرزایی به نشست روز گذشته وزیر منابع هیدروکربن و معاونان وزارت منابع هیدروکربن با معاون اول رئیس‌جمهوری اشاره و اظهار کرد: در این نشست مقرر شد برنامه تکمیل زنجیره ارزش با توجه به خوراک‌های بالادستی موجود تا یک‌ماه آینده ارائه شود تا با اجرای آن تولیدی پتروشیمی ایران به جایگاه خود در جهان برسد.

وی به آمادگی صنایع پتروشیمی برای تامین مالی در توسعه میدان‌های نفتی به‌منظور تأمین خوراک پایدار گفت: انتظار می‌رود اهتمام اول شرکت ملی منابع هیدروکربن ایران، تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی باشد و مازاد آن صادر شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی در ۹ ماه امسال در بازار سهام را بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: عرضه اعتباری پتروشیمی‌ها به واحدهای پایین‌دستی به یک تحول اساسی صنعتی با تصمیم شرکت ملی صنایع پتروشیمی منجر و سبب حل مشکل تأمین نقدینگی واحدهای پایین‌دستی در وزارت تولیدی شده است.


تولیدی پتروشیمی در ایران در ۵۰ سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است. ظرفیت ساخت و ساز تولیدی پتروشیمی در ایران از ۳ میلیون تن با ۸ تا ۹ نوع محصول در طراحی، تأمین تجهیزات و راه‌اندازی قبل از تحول سیاسی به ۵۵۰ گرید محصول پتروشیمی در کشور ارتقا یافته است. ایران دارای اصلی‌ترین مؤلفه‌های توسعه تولیدی پتروشیمی است، از جمله خوراک فراوان، نیروی انسانی متخصص و دسترسی به منابع آبی و سواحل. درآینده، صنایع پتروشیمی در ایران از شکوفاترین صنایع جهان خواهد بود. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز با اشاره به محدودیت‌های بین‌المللی، اهمیت توسعه این تولیدی را برجسته کرده است و ادعا کرده است که ۹۵ درصد صنایع آینده وابسته به تولیدات تولیدی پتروشیمی خواهد بود. توسعه این تولیدی با توان داخلی انجام می‌شود و از تامین مالی خارجی هم استقبال می‌شود. عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی در بازار سهام نیز از اعتبار شرکت ملی صنایع پتروشیمی خبر می‌دهد و نشان از حل مشکل تأمین نقدینگی واحدهای پایین‌دستی تولیدی پتروشیمی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *