فروش خارجی ۲۹ میلیون تن محصولات پتروشیمی در سال جاری
0 نظر
مرتضی شاهمیرزایی در نشست با اصحاب رسانه در تشریح عملکرد تولیدی پتروشیمی در سال ۱۴۰۲، ابتدا از کارگران و فعالان این تولیدی قدردانی کرد و تلاشهای شعار سال برای رشد ساخت و ساز و مهار تورم را تحسین کرد. او اشاره کرد که عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی در بازار سهام کالا و انرژی به میزان بالایی انجام شده است و تا پایان سال مقدار آن به ۸۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید. با افزایش ساخت و ساز واقعی، فروش خارجی و فروش محصولات پتروشیمی نیز رشد قابل توجهی داشته است. شاهمیرزایی همچنین به اهمیت جمعآوری گازهای مشعل و حمایت از دانشبنیانها و دانش فنی داخلی اشاره کرد و بیان کرد که بخش بزرگی از گازهای همراه در بیدبلند و هویزه خلیج فارس جمعآوری میشود. او با توسعه فضای سبز در تولیدی پتروشیمی و اقدامات برای کاهش آلایندهها اکوسیستم نیز موافقت کرد.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور، مرتضی شاهمیرزایی در نشست با اصحاب رسانه در تشریح عملکرد تولیدی پتروشیمی در سال ۱۴۰۲ ابتدا از کارگران و فعالان این تولیدی در همه مناطق کشور قدردانی و اظهار کرد: تولیدی پتروشیمی همسو با شعار سال تلاش کرد که رشد ساخت و ساز و دستاوردهایی نیز به منظور مهار تورم داشته باشد.
وی با اشاره به راهبرد شرکت مادر تخصصی ملی صنایع پتروشیمی در عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی در بازار سهام کالا و انرژی، افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۷۵ هزار میلیارد تومان در این تولیدی عرضه اعتباری به ۱۵ تا ۱۶ هزار واحد کوچک پاییندستی انجام شده است و چالش تأمین نقدینگی در گردش را برای این واحدها رفع کرد به طوری که در بعضی ماهها عرضه محصولات پتروشیمی بیشتر از مقدار تقاضا بود.
معاون وزیر منابع هیدروکربن ادامه داد: تا پایان امسال مقدار عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به ۸۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید که موققیت بزرگ و بینظیری ثبت میشود و این اقدام راهبردی افزون بر اینکه نقش بسزایی در مهار تورم و رشد ساخت و ساز داشته، سبب از بین بردن بخشی از سوداگریها در بازار محصولات پتروشیمی شده است.
شاهمیرزایی با بیان اینکه خوشبختانه افزایش ظرفیت ساخت و ساز تولیدی پتروشیمی مطابق با برنامه سال انجام شده است، گفت: ساخت و ساز واقعی تولیدی پتروشیمی پارسال (۱۴۰۱) ۶۹.۵ میلیون تن بود و امسال (۱۴۰۲) پیشبینی میشود از مرز ۷۵ میلیون تن با هفت درصد رشد نسبت به پارسال عبور کند که البته ۷۸ میلیون تن برای امسال هدفگذاری شده بود اما با توجه به ناترازی گاز و تأمین نشدن خوراک پایدار، این رقم محقق نشد؛ بهطور میانگین روزانه حدود ۷۷ میلیون مترمکعب گاز بهعنوان خوراک تحویل تولیدی پتروشیمی میشود.
وی با اشاره به رشد مطلوب فروش خارجی و فروش محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۲ تصریح کرد: برآورد میشود که در مجموع تا پایان سال ۲۹ میلیون تن محصول صادر شود که از نظر حجمی ۱.۵ میلیون تن نسبت به پارسال افزایش دارد. فروش داخلی نیز با عرضه اعتباری امسال افزایشی بوده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: ارزش فروش محصولات پتروشیمی امسال به دلیل کاهش قیمت جهانی برخی محصولات تا ۶۰ درصد کاهش خواهد داشت که البته همه پتروشیمیها تعهدات ارزی خود را ایفا کردهاند.
شاهمیرزایی با تأکید بر اینکه وعده گشایش ۱۲ طرح در سال ۱۴۰۲ محفق شده است، بیان کرد: بعضی از طرحها مانند پتروشیمی گچساران و پالایشگاه گاز هویزه خلیج فارس به بهرهبرداری رسیدند و طرحهایی مانند پتروشیمیهای آرین متانول، پتروناد، نخل آسماری و هنگام در مدار ساخت و ساز و آماده بهرهبرداری رسمی هستند.
وی با تأکید بر حمایت از دانشبنیانها و تولیدات فناورانه و بهرهگیری از دانش فنی داخلی گفت: دانش فنی هفت طرح پتروشیمی که در گذشته از خارج تأمین میشد از سوی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی تأمین شده است. سرمایهگذاران را تشویق به استفاده از توانمندی داخلیها کردهایم.
معاون وزیر منابع هیدروکربن با اشاره به اهمیت جمعآوری گازهای مشعل و جلوگیری از سوزاندن این ثروت اظهار کرد: بخش اعظمی از گازهای همراه در بیدبلند خلیج فارس، انجیال ۳۲۰۰ و پالایشگاه هویزه خلیج فارس جمعآوری میشود و انجیال ۳۱۰۰ در دهلران نیز سال آینده به بهرهبرداری میرسد. برنامه این شرکت جمعآوری همه مشعلها در تولیدی پتروشیمی است.
شاهمیرزایی در پایان یادآور شد: ۵۳ درصد مساحت در اختیار تولیدی پتروشیمی به فضای سبز اختصاص داده شده است و به نیروگاههای برق اعلام کردهایم که آمادگی داریم در کنار هر نیروگاه واحد کوچکی برای مهار گازهای خروجی احداث کنیم تا افزون بر ساخت و ساز محصول، آلایندهها محیط زیستی نیز کمتر شود.
افزایش ظرفیت ساخت و ساز تولیدی پتروشیمی به میزان ۷۸ میلیون تن امسال موفق نشده است، اما با افزایش فروش خارجی و فروش داخلی، در کل عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به ۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. استفاده از دانش فنی داخلی و انجام طرحهای پتروشیمی جدید با تأکید بر توسعه فناوری و شرکتهای داخلی نیز در دستور کار قرار گرفتهاند. اهمیت جمعآوری گازهای مشعل و حفظ اکوسیستم نیز از تاکیدات مدیران این تولیدی بوده و بخش اعظمی از گازهای مخلوط جمعآوری شده و بهرهبرداری از نیروگاههای برق نیز در دستور کار قرار گرفته است.