شرایط و روش های دریافت ارز مسافرتی
0 نظر
ارز مسافرتی نوعی کمک هزینه است که به مسافران ایرانی در سفرهای خارجی تعلق میگیرد. این کمک هزینه به منظور تأمین بخشی از هزینههای مسافرت، به صورت اسکناس یا حواله ارزی به متقاضیان ارائه میشود. دریافت ارز مسافرتی مستلزم برخورداری از شرایطی از جمله ایرانی بودن، حداقل سن، ارائه مدارک و قصد مسافرت به خارج از کشور است. برای دریافت ارز مسافرتی باید به یکی از شعب بانکهای عامل مراجعه کرده، اطلاعات مورد نیاز را تکمیل کرده و معادل ریالی ارز مورد نظر را واریز کنید. ارز مسافرتی باید در طول مسافرت به خارج از کشور مصرف شود و در صورت عدم استفاده، میتوان آن را به صرافیهای مجاز بازگردانده کرد. این ارز برای هزینههای مسافرت مانند رزرو هتل، ترانزیت عمومی، سوغات و… مورد استفاده قرار میگیرد و نمیتواند به داخل کشور برگردانده شود. توجه به موارد مورد نیاز و شرایط قبل از دریافت ارز مسافرتی، احتمال وجود مزایا و معایب دریافت این ارز را افزایش میدهد.
به گزارش بازرگانی دیجیاتور، ارز مسافرتی نوعی کمک هزینه است که به مسافران ایرانی در سفرهای خارجی تعلق میگیرد. این کمک هزینه به منظور تأمین بخشی از هزینههای مسافرت، به صورت اسکناس یا حواله ارزی به متقاضیان ارائه میشود. از آنجا که ارز مسافرتی ارزانتر از ارز آزاد است از همین رو مسافران سفرهای خارجی میتوانند در سال یک مرتبه ارز مسافرتی را با داشتن شرایط زیر دریافت کنند. در این مطلب به شرایط و نحوه دریافت ارز مسافرتی اشاره خواهیم کرد.
شرایط دریافت ارز مسافرتی
دریافت ارز مسافرتی مستلزم برخورداری از شرایطی است که در ادامه ذکر میشود:
ایرانی بودن: متقاضی دریافت ارز مسافرتی باید تابعیت ایرانی داشته باشد.
حداقل سن: متقاضی باید حداقل ۱۲ سال سن داشته باشد.
ارائه مدارک: متقاضی باید مدارک مورد نیاز را به یکی از شعب منتخب بانکهای عامل ارائه کند.
مسافرت خارجی: متقاضی باید قصد مسافرت به خارج از کشور را داشته باشد. ارز مسافرتی تنها برای کسانی که قصد مسافرت خارجی دارند قابل پرداخت است. از همین رو اسناد و مدارکی که تأییدکننده این موضوع است در زمان درخواست ارز باید ارائه شود.
عدم دریافت ارز در سال جاری: متقاضی در سال جاری نباید ارز مسافرتی دریافت کرده باشد. در واقع براساس مقررات تمام شهروندان ایرانی تنها یک مرتبه در سال میتوانند ارز مسافرتی دریافت کنند.
مدارک مورد نیاز برای دریافت ارز مسافرتی
برای اینکه بتوانید ارز مسافرتی را از درگاهها یا شعب بانکی دریافت کنید، ارائه مدارک زیر الزامی است:
اصل و تصویر گذرنامه با اعتبار حداقل ۶ ماه
اصل و تصویر کارت ملی و شناسنامه
اصل ویزا کشور مقصد برای کشورهای مختلف
بلیط هواپیما با مهر آژانس مسافرتی
فرم درخواست ارز مسافرتی
رسید پرداخت عوارض خروج از کشور
شماره همراه و حساب بانکی معتبر
ارائه مبلغ ریالی معادل ارز مسافرتی
تکمیل وارائه فرم درخواست ارز در بانک یا به صورت آنلاین در درگاههای مورد تأیید
نحوه دریافت ارز مسافرتی
برای اینکه ارز مسافرتی خود را معادل آنچه مقررات برای شما تصویب کرده دریافت کنید، میتوانید به صورت حضوری یا آنلاین اقدام کنید. در ادامه نحوه دریافت ارز مسافرتی را شرح میدهیم:
مراجعه به یکی از شعب منتخب بانکهای عامل: متقاضی باید با در دست داشتن مدارک مورد نیاز به یکی از شعب منتخب بانکهای عامل مراجعه کند. در حال حاضر دو بانک ملی و ملت کار پرداخت ارز مسافرتی را انجام میدهند.
تکمیل فرم درخواست: متقاضی باید فرم درخواست ارز مسافرتی را تکمیل و به همراه مدارک ارائه کند.
پرداخت ریالی معادل ارز درخواستی: متقاضی باید معادل ریالی ارز درخواستی را به حساب بانک عامل واریز کند. در صورتی که مبلغ مورد نظر کمتر باشد، تنها به میزان وجه ریالی میتوان ارز مسافرتی دریافت کرد. در این صورت فرد نمیتواند مجدداً برای مابقی ارز اقدام کند.
دریافت حواله یا اسکناس ارز: پس از تائید مدارک و واریز وجه، متقاضی میتواند حواله یا اسکناس ارز را دریافت کند.
نکاتی در خصوص دریافت ارز مسافرت
برای اینکه بتوانید ارز مسافرتی را دریافت کنید، چند نکته مهم وجود دارد که باید به آن توجه کنید:
مبلغ قابل دریافت ارز مسافرتی برای هر مسافرت ۵۰۰ دلار یا معادل آن به سایر ارزها است.
ارز مسافرتی باید در صرافیهای مجاز داخل کشور به فروش برسد.
ارز مسافرتی باید در طول مسافرت به خارج از کشور مصرف شود.
در صورت عدم استفاده از ارز مسافرتی، متقاضی میتواند آن را به صرافیهای مجاز داخل کشور بازگردانده و معادل ریالی آن را دریافت کند.
مزایای دریافت ارز مسافرتی
دریافت ارز مسافرتی میتواند مزایا و معایب مختلفی برای افراد به همراه داشته باشید. از مهمترین مزایای دریافت این ارز شامل موارد زیر است:
تأمین بخشی از هزینههای مسافرت
دسترسی به ارز با نرخ مصوب
جلوگیری از سوء استفادههای دلالان
در کنار این مزایا، دریافت ارز مسافرتی میتواند با معایبی نیز همراه باشد که مهمترین آنها عبارت است از:
محدودیت در تعداد دفعات دریافت در سال
محدودیت در مبلغ قابل دریافت
ضرورت ارائه مدارک و طی کردن مراحل اداری
موارد استفاده از ارز مسافرتی
شاید برای شما سؤال باشد که ارز مسافرتی برای چه مواردی قابل هزینه است؟ پاسخ به این سؤال کار سختی نیست. شما میتوانید ارز را برای پرداخت هزینههای مسافرت مانند رزرو هتل، محل غذاخوری، ترانزیت عمومی، خرید سوغات و… هزینه کنید. در واقع شما هیچ محدودیتی برای هزینه کرد این ارز ندارید. اما یک نکته مهم وجوددارد، اینکه افراد به هیچ عنوان مجاز به واگذاری ارز مسافرتی به افراد دیگر نیستند. همچنین این ارز نباید به داخل کشور برگردانده شود. شما میتوانید این ارز را در صرافیهای مجاز تبدیل کنید.
رزرو بلیط و هتل در فلایتودی
ارز مسافرتی نوعی کمک هزینه است که به مسافران ایرانی در سفرهای خارجی تعلق میگیرد. دریافت ارز مسافرتی مزایا و معایبی دارد که متقاضیان باید قبل از اقدام به دریافت آن، آنها را در نظر بگیرند. با همه این موارد در صورتی که بخواهید از این ارز استفاده کنید، در این مطلب شرایط دریافت و نحوه آن را توضیح دادیم. شما میتوانید با در نظر گرفتن این موارد برای دریافت ارز مسافرتی خود اقدام کنید. پیش از آنکه بخواهید ارز مسافرتی دریافت کنید، باید مسافرت شما به کشورهای مختلف قطعی باشد. شما میتوانید با رزرو بلیط هواپیما و هتل در فلایتودی رسید مورد نظر را پیش از مسافرت به شعب بانک مورد نظر برای دریافت ارز مسافرتی ارائه کنید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و دیجیاتور در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
دریافت ارز مسافرتی مستلزم رعایت شرایط مخصوصی است که به برخورداری از تابعیت ایرانی، حداقل سن ۱۲ سال، دارا بودن مدارک لازم، و قصد مسافرت خارجی اشاره میکند. از آنجا که ارز مسافرتی ارزانتر از ارز آزاد است، مسافران میتوانند یک بار در سال ارز مسافرتی را دریافت کنند. برای دریافت این ارز، نیاز است که مدارکی از جمله گذرنامه، کارت ملی، ویزا، و بلیط هواپیما را ارائه کنند. پس از این مراحل، معادل ریالی ارز مسافرتی باید واریز شود و در نهایت، مسافر میتواند حواله یا اسکناس ارز را دریافت کند. ارز مسافرتی باید در طول مسافرت به خارج از کشور مصرف شود و در صورت عدم استفاده، میتواند به صرافیهای مجاز تبدیل شود. از مزایا و معایب دریافت ارز مسافرتی، باید به تأمین بخشی از هزینههای مسافرت، دسترسی به ارز با نرخ مصوب، و جلوگیری از سوء استفادهها اشاره کرد.