پیگیری قوانین حوزه سلامت در مجلس به عنوان “سپید مقررات” انجام میشود/ مطالبه نیازها
0 نظر
علیرضا سماورچی طهرانی، تهیهکننده و کارگردان برنامه تلویزیونی «سپید مقررات» در گفتوگو با خبرنگار دیجیاتور اعلام کرد که این برنامه به بررسی قوانین پارلمان در حوزه بهداشت، درمان، سلامت و محیطزیست میپردازد. او بیان کرد که هدف اصلی برنامه ایجاد آگاهی و مطالبه گری در مردم است، تا آنها بتوانند نمایندگان خود را با داشتن اطلاعات لازم انتخاب کنند. این برنامه هر زوجها ساعت ۱۷ تا ۱۸ بهصورت زنده از شبکه سلامت پخش میشود و به بررسی قوانین و مصوبات پارلمان میپردازد.
علیرضا سماورچی طهرانی تهیهکننده و کارگردان برنامه تلویزیونی «سپید مقررات» در ارتباط با ساختار شکلگیری این برنامه گفتوگومحور به خبرنگار دیجیاتور گفت: با توجه به نزدیک شدن به رأیگیری دوازدهمین دوره پارلمان، شبکه سلامت بنا به اهداف و رویکرد خود، در حوزه بهداشت، درمان، سلامت و محیطزیست، با تعریف این برنامه به بررسی قوانین ادوار مجلس در رابطه با این موضوعات میپردازد.
وی ادامه داد: در برنامه «سپید مقررات» قوانین و مصوبات پارلمان بررسی میشوند و با مطالبه گری و فضایی چالشی دستاوردها، کاستیها و کمبودها در موضوعات اشاره شده مورد بررسی قرار میگیرند.
طهرانی بیان کرد: در هر قسمت دو یا سه پلیبک در باب تشریح و توصیف موضوع و قوانین وضعشده در ادوار پارلمان ساخته میشود. مثل قوانین وضعشده درباره جامعه معلولان کشور، مقررات هوای پاک، قوانین مرتبط با محیطزیست، پوشش ریسکهای درمانی و غیره. گروه هماهنگی نیز بر پایه موضوع، مهمانانی را بر اساس تخصص به استودیو دعوت میکنند. فرآیند برنامه در گفتوگوی مجری و مهمانان و پخش پلیبکها پیش میرود.
این تهیهکننده آگاهی سازی و مطالبه گری را از عناصری دانست که این دست برنامهها برای مخاطبان خود فراهم میکنند و افزود: دغدغه شبکه سلامت همواره ایجاد آگاهی بخشی و ارتقا سطح سلامت در شاخصههای مختلف در بین مردم بوده است. پیش از ساخت و ساز این برنامه، در جلسات توجیهی عوامل برنامه «سپید مقررات»، محمدمهدی قاسمی مدیر شبکه سلامت تأکید داشت که نتیجه این برنامه باید مطالبه گری مردم برای توجه هر چه بیشتر نمایندگان آینده مجلس به حوزه بهداشت و سلامت باشد.
طهرانی تأکید کرد: آگاهی سازی، روشنگری و آشنایی مردم بهصورت جزییتر با نقش مجلس و توانایی آن در حوزه بهداشت و سلامت و در نهایت مطالبه گری در راستای توجه به داشتن برنامه در زمینه این موضوعات از نمایندگان آینده از اهداف اصلی این برنامه خواهد بود.
این کارگردان ساخت و ساز برنامههایی چون «سپید مقررات» را باعث شناخت هر چه بیشتر مردم و جامعه برای انتخاب بهترین نماینده دانست و گفت: پارلمان به هرحال از ارکان اصلی و نظام مقرراتگذاری کشور است. برنامهها و مسیرهای مختلف کشور از دروازههای مقررات میگذرد. تصویب یک مقررات و پیگیری آن توسط نمایندگان مجلس قطعاً تأثیر به سزایی در زندگی مردم دارد. در حال حاضر خدمات درمانی، نظام سلامت، پوشش ریسکها، تأمین دارو، وضعیت خدمات علوم درمانی در مناطق دورافتاده و کمتر برخوردار، بیماریهای خاص، وضعیت حقوقی کادر درمان مخصوصاً پرستاران، جامعه معلولیان و غیره همگی نیاز به نگاه جدی نمایندگان و مقرراتگذاران در مجلس بعدی دارد.
وی تأکید کرد: ورود چند نماینده به مجلس با شناخت و آگاهی نسبت به این موارد میتواند نقش پررنگی در بهبود نظام سلامت در کشور ما داشته باشد. با توجه به شعارهای انتخاباتی نمایندگان که بیشتر جنبه سیاسی و مالی و معیشتی دارد، این دست برنامهها نقش مؤثری در آگاهی بخشی دارد که هم برای رأیدهنده و تغییر گسترده اولویتهایش برای انتخاب مؤثر است، هم برای کاندیداها جهت ارایه برنامهها و مولفه هایشان در رقابتهای انتخاباتی.
طهرانی در پایان بیان کرد: همه این موارد دست در دست هم خواهند داد تا مردم به اهمیت شرکت در رأیگیری و نقش مجلس در جنبههای گوناگون زندگی خود آگاه شوند.
برنامه تلویزیونی «سپید مقررات» روزهای زوج از ساعت ۱۷ تا ۱۸ بهصورت زنده با حضور کارشناسان صاحبنظر در مقرراتگذاری از شبکه سلامت پخش میشود.
سایر عوامل این برنامه عبارتند از ساسان گلستانه مشاور پروژه، مصطفی مصطفوی مجری، سیما پروانه گوهر نویسنده و سردبیر، مرتضی جلیلی مدیر ساخت و ساز، محمدعلی عطا الهی ساخت آیتم، امید خسروی تدوین گر، عبدالله کریمی دستیار تهیه، نفیسه ملکی هماهنگی مهمان.
برنامه تلویزیونی «سپید مقررات» به بررسی قوانین ادوار مجلس در رابطه با بهداشت، درمان، سلامت و محیطزیست میپردازد. در هر قسمت این برنامه، پلیبکها در باب تشریح و توصیف موضوع و قوانین وضعشده در ادوار مجلس ساخته میشود. آگاهی سازی و مطالبه گری از عناصر اصلی این دست برنامهها برای مخاطبان است. ورود چند نماینده به مجلس با شناخت و آگاهی نسبت به موضوعات حوزه بهداشت و سلامت میتواند نقش پررنگی در بهبود نظام سلامت در کشور داشته باشد.