ثبت اختراعات بین‌المللی ایران: سهم ۲۱ درصدی زنان

سهم ۲۱ درصدی زنان از ثبت اختراعات بین‌المللی ایران


در رویداد “مادرانه، فناورانه” که با هدف انتقال تجربیات فعالان زیست بوم فناوری و پیشرفت برگزار شد، بانوان موفق و فعال در حوزه فناوری و مشارکت اجتماعی در تالار دکتر ربیعی موسسه آموزش عالی صنعتی شریف گرد هم آمدند. این بانوان شامل فرزانه دانشمند، بهاره صفارنیا، فریبا فهیم یحیایی، زیبا عزیزی، الهام زند، فاطمه چهرئی، خدیجه سعیدپور، و بهار صالحی بودند که تجربیات خود را با حاضرین به اشتراک گذاشتند. در این رویداد، شقایق حق جوی جوانمرد، رییس مرکز توسعه فناوری راهبردی معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش بنیان ریاست جمهوری، و میترا امین لو، مدیر کانون سازماندهی دارایی فکری نیز سخنرانی کردند. در نهایت، دهقانی، معاون علمی، فناوری و دانش مالی دانش بنیان رییس جمهور، از اختصاص وام قرض الحسنه ۵۰۰ میلیون تومانی به بانوان فناور و کارآفرینی که در رویداد سخنرانی کردند، خبر داد.

به گزارش دیجیاتور به نقل از معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش بنیان ریاست جمهوری، رویداد «مادرانه، فناورانه»، گردهمایی بانوان موفق و فعال در حوزه فناوری و مشارکت اجتماعی با هدف انتقال تجربیات فعالان زیست بوم فناوری و پیشرفت در حوزه‌های فناوری و پیشرفت در تالار دکتر ربیعی موسسه آموزش عالی صنعتی شریف برگزار شد.

فرزانه دانشمند، فعال در حوزه AI و تولیدی منابع هیدروکربن، بهاره صفارنیا، فعال در حوزه مشارکت اجتماعی، فریبا فهیم یحیایی، فعال حوزه پژوهش و فناوری، زیبا عزیزی، چهارمین دختر برتر روستایی جهان، الهام زند، مدیر پروژه مستند مادران ایرانی، فاطمه چهرئی، مدیرعامل یک شرکت خلاق، خدیجه سعیدپور، بانوی کارآفرین نمونه کشوری و بهار صالحی، مدیر یک کافه اثر ادبی از بانوان کارآفرین و پیشرفت بودند که تجربیات خود را با حاضرین به اشتراک گذاشتند.

شقایق حق جوی جوانمرد، رییس مرکز توسعه فناوری راهبردی معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش بنیان ریاست جمهوری، طی سخنانی گفت: بخش قابل توجهی از زیست بوم فناوری و پیشرفت توسط زنان اداره می شود و ما امروز در این گردهمایی دور هم جمع شده ایم تا سیر حرکت یک ایده به محصول را از نگاه و از منظر یک بانو به تماشا بنشینیم؛ اینکه چه رویدادهای بانوانه ای در زیست بوم فناوری وجود داشته و ما از آن غافل بوده ایم و مادرانه فناورانه فرصتی برای دیدن این توانمندی های زنانه است.

میترا امین لو، مدیر کانون سازماندهی دارایی فکری، دیگر سخنران این رویداد بود. وی بحث خود را با به نمایش گذاشتن نموداری تحت عنوان قیچی آغاز کرد. این نمودار، نسبت حضور زنان و مردان در فضای تحصیل و در محیط کار را نشان می داد.

براساس این نمودار، حضور زنان در فضای تحصیل بیشتر از مردان بود اما این نسبت در محیط کار معکوس شده و دلیل کم شدن حضور زنان در محیط کار عمدتا ازدواج زنان و مادر شدن آنها عنوان شده بود.

به باور امین لو، اگر از منظری مالی به کم رنگ شدن حضور زنان در محیط کار بنگریم، در می یابیم که اگر نتوانیم از حضور زنان در محیط کاری بهره ببریم، عملا به دانش مالی کشور ضربه زده ایم چرا که افراد در دوران تحصیل از منابع عمومی استفاده می کنند و اگر نتوانیم از این سرمایه در محیط کار بهره ببریم، عملا انرژی و سرمایه زیادی را هدر داده ایم.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت ثبت اختراعات بین‌المللی ایران گفت: در سال گذشته در ایران سهم زنان در این عرصه از ۱۶ درصد به ۲۱ درصد رسیده و این در حالی که سهم زنان در سطح دنیا حدود ۱۴ درصد است. از طرف دیگر، سهم زنان در اختراعات مشارکتی بیشتر از اختراعات انفرادی است.

دهقانی، معاون علمی، فناوری و دانش مالی دانش بنیان رییس جمهور هم بحث خود را به نسبت بین زن و کارآفرینی اختصاص داد و گفت: وقتی از کارآفرینی سخن به میان می آید دو گزاره قابل طرح است، نخست اهمیت کارآفرینی به ماهو کارآفرینی و دوم اهمیت و ارزش کارآفرین شدن.

وی کارآفرینی را از کارآفرین شدن مهم تر خواند که به باور او، کارآفرین شدن کاری به غایت دشوار است و اگر در افراد این خاصیت نباشد و صرفا متاثر از تجربیات کارآفرینان موفق به این حیطه ورود کرده باشند، بی تردید، تجربه موفقی نخواهند داشت و اساسا هر کسی لازم نیست، کارآفرین شود.

دهقانی با بیان اینکه اهمیت و ارزش کارآفرینی موضوعی است که همه می توانیم درک کرده و به آن اهتمام داشته باشیم، افزود: گاهی باور به کارآفرینی و قرار گرفتن در کنار یک کارآفرین موفق اثرگذاری بیشتری دارد.

وی ادامه داد: کارآفرینی دو صفت بارز دارد؛ نخست، خلقت و خلاقیت و دوم تربیت و ربوبیت و زنان، به حق در خلق کردن و پرورش دادن از جایگاه ویژه تری در مقایسه با مردان برخوردارند. این صفت الهی است و خلق، خلاقیت و خالقیت در وجود زن آفریده شده است.

دهقانی با بیان اینکه تربیت و ربوبیت صفت بعدی خداوند است، تصریح کرد: این صفت الهی (ربوبیت) هم در وجود زن به شکل ویژه ای نهاده شده است و به همین دلیل هم هست که زنان در همه جای دنیا در کارهای سختی که نیازمند خلاقیت و صبر است، همچون توسعه فناوری موفق تر عمل می کنند.

وی در پایان از اختصاص وام قرض‌الحسنه ۵۰۰ میلیون تومانی به بانوان فناور و کارآفرینی که در رویداد سخنرانی کردند، خبر داد.


بانوان موفق و فعال در حوزه فناوری و مشارکت اجتماعی در گردهمایی بانوان موفق و فعال در حوزه فناوری و مشارکت اجتماعی در تالار دکتر ربیعی موسسه آموزش عالی صنعتی شریف به تبادل تجربیات پرداختند. در این رویداد، میزبانان از توانمندی‌های زنانه در زیست بوم فناوری و پیشرفت خبردار شدند. به دلیل کم شدن حضور زنان در محیط کار بعد از ازدواج و مادر شدن آنها، اگر نتوانیم از حضور زنان در محیط کار بهره‌بریم، به دانش مالی کشور ضربه می‌زنیم و منابع عمومی کشور را هدر می‌دهیم. به‌طور کلی، حضور زنان در محیط‌های کاری بسیار اهمیت دارد و در اختراعات مشارکتی نیز سهم بیشتری دارند. نیاز به توجه به کارآفرینی و ارزش کارآفرین شدن در جامعه وجود داشته و امکان اختصاص وام قرض‌الحسنه به بانوان فناور و کارآفرینی نیز اعلام شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *