تعیین سرپرست صندوق شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری

سرپرست صندوق شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری منصوب شد


وزیر علوم با انتصاب بهشتی به سمت سرپرست صندوق شورای عالی عتف، اقدام به اجرای اساسنامه این صندوق کرده و تصویب آن در حکومت سیزدهم انجام شده است. بهشتی با هدف اجرای پروژه‌های پژوهشی و فناوری و حمایت از دانشجویان پسا دکترا، انتظار دارد که با راه اندازی این صندوق، امور پژوهشی کشور را تسریع و ارتقا ببخشد. منابع مالی صندوق عتف در حال حاضر در حساب مخصوصی نگهداری می‌شود و پس از افتتاح حساب، به آن واگذار خواهد شد. تصویب اساسنامه این صندوق با هدف تجمیع منابع مالی در حوزه پژوهش و فناوری و اجرای اولویت‌های علمی و فناوری کشور صورت گرفته است. وظایف و مأموریت‌های صندوق شامل حمایت از طرح‌های تامین مالی کلان در حوزه‌های آموزش، پژوهش و فناوری و هدایت منابع مالی حوزه پژوهش و فناوری می‌باشد.

به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت علوم، با انتصاب بهشتی به سمت سرپرست صندوق شورای عالی عتف، اساسنامه این صندوق که از سال ۹۸ در فرآیند تصویب در شورای عالی تحول اساسی فرهنگی و حکومت قرار داشت؛ در حکومت سیزدهم رنگ اجرا به خود گرفت.

محمد حسین بهشتی مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی وزارت علوم که به عنوان سرپرست صندوق شورای عالی عتف منصوب شده است پیش بینی کرد با راه اندازی این صندوق برخی امور کلان پژوهشی مانند حمایت از دانشجویان پسا دکترا و اجرای طرح های کلان پژوهشی و فناوری سرعت اجرای بیشتری بگیرد.

وی افزود: منابع مالی که در مقررات برای صندوق عتف پیش بینی شده است هم اکنون در حساب مشخصی در خزانه نگه داری می شود و به محض نهایی شدن صندوق و افتتاح حساب، در اختیار این صندوق قرار می گیرد.

بهشتی با اشاره به اینکه چند روز بیشتر از انتصاب سرپرست صندوق شورای عالی عتف نمی گذرد گفت: به سرعت کارهای اجرایی راه اندازی صندوق را شروع کردیم و با دو سازمان برنامه و برنامه‌ریزی مالی و اداری و استخدامی وارد مکاتبه شدیم تا قبل از پایان سال، صندوق مستقر و پژوهش کشور امسال از مزایای آن بهره مند شود.

گفتنی است مصوبه «اساسنامه صندوق شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری» که در جلسه ۸۹۰ مورخ ۱۴۰۲/۰۸/۱۶ شورای عالی تحول اساسی فرهنگی به‌ تصویب رسیده است، در ۱۲ آذرماه امسال توسط مقام عالی رتبه برای اجرا ابلاغ شد.

به منظور تمهید و بسترسازی فعالیت صندوق شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری که اصل تأسیس آن برای جهت دهی و اولویت گذاری در راستای خلق ثروت، حل مشکلات و زمینه‌سازی برای پیشرفت در حوزه‌های کلان آموزش، پژوهش و فناوری و تأمین منابع مالی فعالیت‌های مرتبط در موسسه آموزش عالی‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی؛ در جلسه ۸۲۶ مورخ ۱/۱۱/۱۳۹۸ شورای عالی تحول اساسی فرهنگی به‌ تصویب رسیده است، اساسنامه این صندوق با اهداف ذیل تصویب گردید.

۱. تجمیع و سازماندهی منابع مالی حوزه پژوهش و فناوری در راستای اجرای اولویت‌های علم و فناوری کشور مندرج در اسناد بالادستی
۲. تقویت مرجعیت و سرآمدی علمی جمهوری اسلامی ایران
۳. هدفمندسازی حمایت مالی، تامین مالی و هزینه‌کرد حکومت در حوزه آموزش عالی در راستای افزایش کارآمدی و پاسخگویی با رعایت اصل سی‌ام میثاق ملی
۴. تأمین مالی اجرای طرح‌ها و پروژه‌های کلان ملی جریان‌ساز و تحول‌آفرین در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری
۵. تأمین مالی در راستای هم‌افزایی بین دستگاه‌های اجرایی و مؤسسات به‌منظور رفع نیازهای علمی، تحقیقاتی و فناوری

وظایف و مأموریت‌های صندوق عبارتند از:
۱. حمایت از طرح‌های اجرایی بلندمدت تامین مالی کلان در حوزه‌های آموزش، پژوهش و فناوری در راستای اسناد بالادستی مصوب شورا
۲. هدایت و راهبری منابع مالی حوزه پژوهش و فناوری مندرج در قوانین دائمی و سالانه از قبیل ماده ۵۶ مقررات الحاق برخی مواد به مقررات تنظیم بخشی از مقررات مالی حکومت
۳. حمایت مالی از انجام تحقیقات بنیادی، کاربردی، تقاضامحور و گسترش مرزهای دانش مؤسسات و اشخاص حقیقی
۴. حمایت مالی از ارتقای کیفیت علمی مؤسسات در راستای دستیابی به مرجعیت علمی
۵. ارائه تسهیلات و خدمات مالی به مؤسسات و اشخاص حقیقی در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری به صورت کمک‌های بلاعوض، تسهیلات کوتاه مدت و بلند مدت، پرداخت تمام یا بخشی از سود تسهیلات و جرایم متعلقه با رعایت قوانین و مقررات مربوطه
۶. حمایت مالی از همکاری‌های مؤسسات در اجرای طرح‌های پژوهشی مشترک داخلی و خارجی و اشتراک‌گذاری دانش بین آنها
۷. حمایت مالی از مؤسسات برای تأمین هزینه‌های مربوط به جذب و آموزش دانشجویان داخل و خارج از کشور، تبادل استاد و دانشجو در راستای مرجعیت علمی
۸. اعطای عاملیت و سازماندهی منابع مالی اشخاص حقوقی دولتی و غیردولتی در حوزه‌های آموزش، پژوهش و فناوری
۹. حمایت از انجام پایان‌نامه‌ها و رساله‌های تحصیلات تکمیلی و دوره پسادکتری مؤسسات و اشخاص حقیقی در راستای رفع نیازهای جامعه و تولیدی با اولویت نیازهای ثبت شده در سامانه «نان»
۱۰. سایر حمایت‌ها و کمک‌های مالی در توسعه حوزه‌های آموزش، پژوهش و فناوری براساس مصوبات هیأت امنای صندوق.


انتصاب بهشتی به سمت سرپرست صندوق شورای عالی عتف منجر به اجرای اساسنامه این صندوق در حکومت سیزدهم شده است. وی امیدوار است با راه اندازی این صندوق، امور پژوهشی مانند حمایت از دانشجویان پسادکترا و اجرای طرح‌های پژوهشی و فناوری سریع تر انجام شود. منابع مالی برای صندوق عتف در حال نگهداری در حساب خزانه هستند و به محض تأسیس صندوق، عهده دار آنها می‌شود. اقدامات اجرایی برای راه اندازی صندوق را سریعاً آغاز کرده‌اند تا قبل از پایان سال، صندوق فعال شود و کشور از مزایای آن بهره‌مند شود. مصوبه اساسنامه صندوق شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری توسط مقام عالی رتبه برای اجرا ابلاغ شده و اهداف وظایف و مأموریت‌های این صندوق تصویب شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *